Προειδοποίηση κακόβουλου προγράμματος

Αγγλιστί FAQ
Γιώργος.
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 72 φορές
Έχει ευχαριστώ: 28 φορές
Ηλικία: 42

Προειδοποίηση κακόβουλου προγράμματος

Δημοσίευση από Γιώργος. » πριν από 3 χρόνια

Σχεδόν από την αρχή που μπαίνω στο φόρουμ, μου βγάζει αρκετές φορές το εξής μήνυμα:


Εικόνα

Έχετε ιδέα που μπορεί να οφείλεται;
Να σημειώσω ότι δεν μου το βγάζει σε κανένα άλλο site.
Windows 7 64
Chrome.
Kaspersky internet security 2014.


Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...


Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3321
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
Εξοπλισμός: Sharp Objects...
έχει ευχαριστίσει: 678 φορές
Έχει ευχαριστώ: 1109 φορές
Ηλικία: 23

Δημοσίευση από Iasonas » πριν από 3 χρόνια

Και εμενα μου το βγαζει σε συγκεκριμενες σελιδες παλαιων θεματων


The black bearded sheep...


Το Ιασονας με Ο

Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1993
Εγγραφή: πριν από 5 χρόνια
Τοποθεσία: ΣΙΦΝΟΣ
έχει ευχαριστίσει: 43 φορές
Έχει ευχαριστώ: 246 φορές
Ηλικία: 47

Δημοσίευση από νικος » πριν από 3 χρόνια

Και εμενα το ιδιο, σε παλια θεματα. Σημερα μου το εβγαλε σε κατι που διαβαζα για τις σαβετες.


Ολα ειναι δρομος

Άβαταρ μέλους
Sakperi
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 19 φορές
Έχει ευχαριστώ: 3 φορές

Δημοσίευση από Sakperi » πριν από 3 χρόνια

Κι εγώ είχα ανοίξει θέμα για αυτό και το θέμα μου βρέθηκε στο Trash Area!!! :pΓιώργος.
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 72 φορές
Έχει ευχαριστώ: 28 φορές
Ηλικία: 42

Δημοσίευση από Γιώργος. » πριν από 3 χρόνια

Φίλε Sakperi, μάλλον γι' αυτό (τρίτο post από το τέλος).


Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...


Άβαταρ μέλους
Sakperi
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 19 φορές
Έχει ευχαριστώ: 3 φορές

Δημοσίευση από Sakperi » πριν από 3 χρόνια

Γιώργο μου δεν ξέρω γιατί μεταφέρθηκε εκεί το δικό μου ποστ. Πάντως το link το είχα βάλει κανονικά και φαίνεται αν το δει κάποιος εδώ: (http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... &start=840). Τώρα αν το link δεν οδηγεί πουθενά ή αν οδηγεί σε μια σελίδα που προειδοποιεί για κακόβουλη ενέργεια (που αυτό έκανε) πιστεύω θα έπρεπε να τύχει περισσότερης προσοχής. Το θέμα είναι όμως και παραμένει το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές σελίδες στο site που προειδοποιούν για κακόβουλες ενέργειες. Για αυτό και αρχικά θέλησα να ενημερώσω τους moderators με προσωπικό μήνυμα αλλά για κάποιο λόγο δεν τα κατάφερα, οπότε θέλησα να βάλω ένα ποστ στο φόρουμ στις Προτάσεις. Ίσως τα μηνύματα περνάνε στο Trash Area μέσω κάποιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας.Άβαταρ μέλους
Apostolos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6374
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 1427 φορές
Έχει ευχαριστώ: 625 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Apostolos » πριν από 3 χρόνια

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι εννοούμε ενσωμάτωση Link. Εννοούμενο ότι η ανάρτηση σου έπρεπε να δείχνει έτσι:

Γιώργο μου δεν ξέρω γιατί μεταφέρθηκε εκεί το δικό μου ποστ. Πάντως το link το είχα βάλει κανονικά και φαίνεται αν το δει κάποιος εδώ. Τώρα αν το link δεν οδηγεί πουθενά ή αν οδηγεί σε μια σελίδα που προειδοποιεί για κακόβουλη ενέργεια (που αυτό έκανε) πιστεύω θα έπρεπε να τύχει περισσότερης προσοχής. Το θέμα είναι όμως και παραμένει το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές σελίδες στο site που προειδοποιούν για κακόβουλες ενέργειες. Για αυτό και αρχικά θέλησα να ενημερώσω τους moderators με προσωπικό μήνυμα αλλά για κάποιο λόγο δεν τα κατάφερα, οπότε θέλησα να βάλω ένα ποστ στο φόρουμ στις Προτάσεις. Ίσως τα μηνύματα περνάνε στο Trash Area μέσω κάποιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας.

Δηλαδή το Link να μην είναι γυμνό αλλά κρυμένο πίσω απο κάποια λέξη και να πρέπει να πατήσεις την λέξη για να μεταφερθείς στο Link. Διάβασε προσεκτικά το Link που παρέθεσε ο Γιώργος.


Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)

Άβαταρ μέλους
Sakperi
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 19 φορές
Έχει ευχαριστώ: 3 φορές

Δημοσίευση από Sakperi » πριν από 3 χρόνια

Οκ Αντώνη, προφανώς δεν κατάλαβα καλά, συγγνώμη, λάθος μου. Ακόμα κι αν το θεωρώ λεπτομέρεια για ένα φόρουμ το αν θα φαίνεται ολόκληρο το url ενός link ή όχι λίγο με απασχολεί. Εφόσον έτσι θέλετε να διαχειριστείτε το φόρουμ εμένα δεν μου πέφτει λόγος, με τις ειδοποιήσεις για κακόβουλα προγράμματα όμως τι γίνεται;Άβαταρ μέλους
Antonis
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 7650
Εγγραφή: πριν από 5 χρόνια
Εξοπλισμός: On the aggressive side...
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
έχει ευχαριστίσει: 4772 φορές
Έχει ευχαριστώ: 5007 φορές

Δημοσίευση από Antonis » πριν από 3 χρόνια

Όπως ακριβώς τα λέει ο Απόστολος είναι. Για να το ζητάμε έτσι, κάποιο λόγο θα έχουμε. Δεν είναι γιατί θέλουμε να παιδέψουμε κανέναν.

Offtopic [on]: Μου δίνεις μια πολύ καλή πάσα να πω δυο πράγματα γενικότερα (όχι για εσένα, απλά με αφορμή το αυτών που λες και ήθελα να τα πω εδώ και λίγες μέρες) και ας είμαι offtopic. Το forum λειτουργεί με κάποιους κανόνες, που έχουν θεσπιστεί για να είναι η συνύπαρξη όλων μας πιο εύκολη, να μην υπάρχουν εντάσεις και να είναι ομαλή η όλη λειτουργία της κοινότητας. Οι κανόνες αυτοί έχουν θεσπιστεί από τον διαχειριστή και συμπληρώνονται κατά καιρούς όταν υπάρχει ανάγκη. Η δουλειά ενός συντονιστή είναι ακριβώς αυτή, να παρακολουθεί τις συζητήσεις με βάση τους ισχύοντες κανόνες, να βοηθάει όπου χρειάζεται, να συμβουλεύει και όταν απαιτείται να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Δεν είμαστε μηχανές, δεν είμαστε αλάνθαστοι και το κυριότερο ως συντονιστές οφείλουμε να είμαστε ίσοι και δίκαιοι απέναντι σε όλους. Οι εξουσίες που μας δόθηκαν εξυπηρετούν αυτόν και μόνο τον σκοπό και προσπαθούμε να επεμβαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο και μόνο όταν χρειάζεται και όχι για να γίνουμε κακοί ή επειδή έχουμε την "εξουσία" να την χρησιμοποιούμε αλόγιστα.

Όλες μας οι κινήσεις λοιπόν, γίνονται μέσα σε αυτά τα πλαίσια και για κάποιον λόγο, όχι τυχαία, ούτε ασφαλώς και είναι επίδειξη δύναμης. Κατά καιρούς μπορεί να μην είναι κατανοητό γιατί λέμε ή κάνουμε κάποια πράγματα, τίποτα όμως δεν γίνεται στην τύχη. Όπως ανέφερε και αλλού ο Απόστολος, είναι μέρος μιας ευρύτερης "πολιτικής" που ακολουθούμε, πάντα με κριτήριο το καλό του forum. Μπορεί κάποιοι να μην συμφωνούν, μπορεί κάποιοι να θυμώνουν μαζί μας, μπορεί κάποιοι να κρίνουν ότι κάνουμε λάθη ή οτιδήποτε άλλο. Ασφαλώς και ο καθένας από εμάς έχει την κρίση του, ασφαλώς και δικαιούται να έχει αντίθετη άποψη από εμάς και θέλουμε μέλη που να είναι δραστήρια, να έχουν άποψη και να την εκφράζουν και όχι άβουλα όντα. Και δεν έχουμε πει σε κανέναν να μην την εκφράζει.

Το ζήτημα είναι όμως το πως θα την εκφράσεις και που. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να επισημανθεί κάτι που δεν σας αρέσει. Υπάρχουν τα ΠΜ, που να ξαναπώ ότι δεν ελέγχονται (όπως αναφέρθηκε ότι γίνεται σε άλλα forum) γιατί θέλουμε ακριβώς να είναι προσωπικά μηνύματα. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να αναφέρει κάποιος μια δημοσίευση (το τρίγωνο πάνω δεξιά από κάθε post) όπου εκεί μπορεί να γράψει αυτά που θέλει. Οι 2 αυτοί τρόποι είναι άκρως απόρρητοι, διακριτικοί και μπορεί ο καθένας να πει ελεύθερα αυτά που θέλει, χωρίς τον φόβο του στιγματισμού, χωρίς τον φόβο να "εκτεθεί". Όμορφα και ωραία. Υπάρχει ακόμα και αυτή η δημόσια συζήτηση (Προτάσεις) για να πει κάποιος μια πρόταση που αφορά γενικότερα το forum και θεωρεί ότι πρέπει να γίνει. Το να ανοίγει μια δημόσια συζήτηση, γιατί γίνεται αυτό ή το άλλο, γιατί έκανε ο τάδε συντονιστής κάτι που δεν συμφωνώ και οτιδήποτε άλλο, δεν οφελεί πουθενά, μόνο εντάσεις δημιουργεί. Όπως ξαναείπα όλα γίνονται για κάποιον λόγο, ακόμα και αν δεν είναι προφανής και όχι τυχαία.

Να θίξω ακόμα ένα θέμα. Το αν κατέληξε μια δημοσίευση στην "Trash area", αν διεγράφει εντελώς ένα post ή το αν κλειδώθηκε ένα νήμα, δεν σημαίνει ότι έχουμε εμπάθεια με κάποιον. Σημαίνει απλά ότι ξέφυγε κάπου κάτι και έγινε αυτό. Από τα στατιστικά που βλέπουμε, το νήμα trash area έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή μελών, δεν σημαίνει ότι όποια δημοσίευση κατέληξε εκεί το μέλος είναι κακό ή ότι πάντα τον μαλώνουμε, σημαίνει απλά ότι δεν ταίριαζε στην συζήτηση ή δεν ήταν σύμφωνο με κάποιον κανόνα. Έχει συμβεί με όλους μας, θα δείτε εκεί πάμπολες δικές μου δημοσιεύσεις. Τι πάει να πει αυτό, ότι είμαι κακό μέλος ή κάτι άλλο; Την πρώτη φορά (πριν γίνω συντονιστής) που είδα δικιά μου δημοσίευση εκεί μου φάνηκε κάπως, αλλά δεν είπα "γιατί το έκανε αυτό, έχει κάτι μαζί μου"; Ούτε σταμάτησα να συμμετέχω επειδή έγινε αυτό. Σήμαινε ότι απλά ξεφύγαμε κάποια στιγμή και καθαρίστηκε το νήμα, ώστε και οι επόμενοι που θα έρθουν να διαβάζουν κάτι σχετικό με τον τίτλο και όχι τα δικά μου "πλατιάσματα".

Να υπενθυμίσω ότι οι συντονιστές είναι και αυτοί μέλη, που απλά επιλέχθηκαν από τον διαχειριστή να κάνουν μια δουλειά. Και είναι αρκετά δύσκολη αυτή η διπλή ιδιότητα, του συντονιστή-μέλους. Πρέπει να προσέχει το τι λέει, πότε το λέει και που. Δεν είναι εύκολο όπως μπορεί να νομίζουν μερικοί. Να έχουμε καθημερινή παρουσία, να διαβάζουμε τα πάντα και να προσπαθούμε να κρατάμε ισορροπίες σε μια κοινότητα που απαρτίζεται από διαφορετικά μέλη, με διαφορετικές προσωπικότητες, με διαφορετικές εμπειρίες, με διαφορετικές δραστηριότητες και προβλήματα της καθημερινότητας. Για εμάς είστε όλοι ίσοι και οι κινήσεις μας ως συντονιστές λειτουργούν με αυτήν την λογική. Όποιος νοιώθει ότι αδικείται από έναν συντονιστή, μπορεί να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή και να εκφράσει τα παράπονά του. Αν έχει δίκιο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην του αποδωθεί. Δεν είμαστε ασύδοτοι, όλες οι ενέργειές μας καταγράφονται και κρινόμαστε καθημερινά και πιο αυστηρά από εσάς. Σκεφθείτε ότι σε εσάς επιτρέπονται πιο εύκολα τα λάθη, εμάς ένα λάθος μπορεί να έχει αντίκτυπο.

Και κάτι τελευταίο. Οι συζητήσεις εδώ γίνονται με γραπτό λόγο. Οπότε όλων οι απόψεις καταγράφονται και κρίνονται από του υπόλοιπους, δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε ξανά και ξανά στα ίδια, εμμένοντας στις θέσεις μας. Λες την άποψή σου μια φορά και είναι αρκετή, καταγράφτηκε. Άλλωστε, ο γραπτός λόγος μας δίνει 2 βασικά πλεονεκτήματα:

1) Συμμετέχουμε μόνο εκεί που θέλουμε
2) Τα γραπτά μένουν.

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, ήθελα να τα πω εδώ και πολλές μέρες και βρήκα αφορμή να πω δυο λόγια.
Offtopic [off]

Για το θέμα σου τώρα, θα το δει ο Αντρέας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οτιδήποτε προτείνετε ή επισημαίνετε, λαμβάνεται πάντα σοβαρά υπόψιν.Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4301
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
Εξοπλισμός: Πινέλα: Χελωνάκι
Τοποθεσία: Nederlands
έχει ευχαριστίσει: 523 φορές
Έχει ευχαριστώ: 833 φορές
Ηλικία: 38
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από andreas » πριν από 3 χρόνια

Όποιος έχει συναντήσει τέτοια προβλήματα "Προειδοποίηση κακόβουλου προγράμματος" και θέλει.
Παρακαλείτε να μου στείλει τους συνδέσμους των σελίδων στο φόρουμ για να τις ελέγξω.

Ευχαριστώ.


ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα


Απάντηση

Επιστροφή στο “Οδηγίες και "Πρώτες Βοήθειες" για το φόρουμ”