Σελίδα 3 από 3

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2015, 22:16
από andreas
Αφού οι μελιτζάνες πέρασαν λίγες ώρες σε απλό νεράκι και έχουν χάσει αρκετό από το περισσό αλάτι, σήμερα έφαγα την πρώτη μου γεμιστή μελιτζάνα.
Το αποτέλεσμα...
Αν και είναι νόστιμες οι μελιτζανούλες δεν νομίζω πως θα τις ξαναφτιάξω.

Εικόνα

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2015, 22:17
από dimitris
Γιατί Ανδρέα;

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2015, 22:34
από andreas
Μου αρέσει το τουρσί να είναι τραγανό, ενώ οι μελιτζάνες ήταν περισσότερο νιανια.
Ίσως να τις παράβρασα βέβαια.

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμ 2015, 08:38
από Petros.Mp
Από την πεθερά μου που είναι μαστόρισα στα τουρσιά.

Εικόνα

Εικόνα

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμ 2015, 10:40
από andreas
Πέτρο είναι με ξύδι;

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμ 2015, 13:35
από Petros.Mp
Νομίζω είναι με αλάτι αλλά θα ρωτήσω.

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμ 2015, 14:03
από ikera
Κρεμμύδια Τουρσί.

Φεύγει η κάψα των κρεμμυδιών, μένει μια μικρή τουρσίλα (!). Τέλειο συνοδευτικό για σάντουιτς, μπέργκερ, σαλάτες, ψητά. Και σάντουιτς.

Ενδιαφέρεστε; Να ανεβάσω συνταγή;

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμ 2015, 14:10
από andreas
Δεν ρωτάμε!
Ανεβάζουμε!

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2016, 21:05
από captain_hx
Πως θα φτιάξουμε Ελιές Τσακιστές

Αυτή την ανάρτηση ήθελα να την ανεβάσω τον Νοέμβριο που έφτιαξα τις ελιές αλλά οι συνθήκες δεν μου επέτρεψαν. Όμως better late than never!

Θα χρειαστούμε
- μεγάλες πράσινες ελιές
- μια πέτρα
- νερό
- αλάτι
- ένα φρέσκο αυγό (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα
- Σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Κόλιανδρο

Συνήθως τσακιστές θα κάνουμε τις ελιές πρίν ωριμάσουν και γεμίσουν με λάδι. Φέτος όμως τις έφτιαξα με ώριμες ελιές και μια χαρά μου βγήκαν.

Με τη πέτρα χτυπάμε τις ελιές για να σπάσει η σάρκα, προσεχτικά όμως για να μην σπάει ο πυρήνας, όταν τελειωσουμε τις βάζουμε σε ένα κουβά με νερό.

Αλλάζουμε το νερό μια φορά την ημέρα για 3 μέρες. Την τέταρτη μέρα βάζουμε το αυγό μέσα σε δοχείο με νερό, προσθέτουμε αλάτι σιγά σιγά και ανακατεύουμε για να διαλύθει, όταν το αυγό βγει στην επιφάνεια η άλμη μας είναι έτοιμη. Αν δεν έχουμε αυγό μπορούμε να φτιάξουμε άλμη με αναλογία 8-1.

Βάζουμε τις ελιές σε βάζο και συμπληρώνουμε με άλμη. Τοποθετουμε το βάζο σε σκιερό μέρος και δοκιμαζουμε κατά περιόδους. Είναι έτοιμες όταν η πικράδα είναι σε αποδεκτό από εμας επίπεδο. Συνήθως χρειάζονται πάνω από ένα μήνα.

Σερβίρουμε τις ελιές σε μπολ με μια σελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, χυμό λεμονιού, λίγο ξηρό κοπανισμένο κόλιανδρο και λίγο ελαιόλαδο.

Καλή Όρεξη!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα