Αφού οι μελιτζάνες πέρασαν λίγες ώρες σε απλό νεράκι και έχουν χάσει αρκετό από το περισσό αλάτι, σήμερα έφαγα την πρώτη μου γεμιστή μελιτζάνα.
Το αποτέλεσμα...
Αν και είναι νόστιμες οι μελιτζανούλες δεν νομίζω πως θα τις ξαναφτιάξω.
Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7399
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11320 times
- Been thanked: 10750 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 47
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7399
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11320 times
- Been thanked: 10750 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
Μου αρέσει το τουρσί να είναι τραγανό, ενώ οι μελιτζάνες ήταν περισσότερο νιανια.
Ίσως να τις παράβρασα βέβαια.
Ίσως να τις παράβρασα βέβαια.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- Petros.Mp
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1704
- Εγγραφή: 15 Απρ 2012, 16:22
- 12
- Τοποθεσία: Νίκαια - Πειραιάς - Αθήνα - Κέντρο
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2138 times
- Ηλικία: 41
Από την πεθερά μου που είναι μαστόρισα στα τουρσιά.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7399
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11320 times
- Been thanked: 10750 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
Πέτρο είναι με ξύδι;
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- Petros.Mp
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1704
- Εγγραφή: 15 Απρ 2012, 16:22
- 12
- Τοποθεσία: Νίκαια - Πειραιάς - Αθήνα - Κέντρο
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2138 times
- Ηλικία: 41
Νομίζω είναι με αλάτι αλλά θα ρωτήσω.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7399
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11320 times
- Been thanked: 10750 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
Δεν ρωτάμε!
Ανεβάζουμε!
Ανεβάζουμε!
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- captain_hx
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 3055
- Εγγραφή: 08 Μάι 2015, 20:33
- 9
- Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16449 times
- Ηλικία: 42
- Επικοινωνία:
Πως θα φτιάξουμε Ελιές Τσακιστές
Αυτή την ανάρτηση ήθελα να την ανεβάσω τον Νοέμβριο που έφτιαξα τις ελιές αλλά οι συνθήκες δεν μου επέτρεψαν. Όμως better late than never!
Θα χρειαστούμε
- μεγάλες πράσινες ελιές
- μια πέτρα
- νερό
- αλάτι
- ένα φρέσκο αυγό (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- Σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Κόλιανδρο
Συνήθως τσακιστές θα κάνουμε τις ελιές πρίν ωριμάσουν και γεμίσουν με λάδι. Φέτος όμως τις έφτιαξα με ώριμες ελιές και μια χαρά μου βγήκαν.
Με τη πέτρα χτυπάμε τις ελιές για να σπάσει η σάρκα, προσεχτικά όμως για να μην σπάει ο πυρήνας, όταν τελειωσουμε τις βάζουμε σε ένα κουβά με νερό.
Αλλάζουμε το νερό μια φορά την ημέρα για 3 μέρες. Την τέταρτη μέρα βάζουμε το αυγό μέσα σε δοχείο με νερό, προσθέτουμε αλάτι σιγά σιγά και ανακατεύουμε για να διαλύθει, όταν το αυγό βγει στην επιφάνεια η άλμη μας είναι έτοιμη. Αν δεν έχουμε αυγό μπορούμε να φτιάξουμε άλμη με αναλογία 8-1.
Βάζουμε τις ελιές σε βάζο και συμπληρώνουμε με άλμη. Τοποθετουμε το βάζο σε σκιερό μέρος και δοκιμαζουμε κατά περιόδους. Είναι έτοιμες όταν η πικράδα είναι σε αποδεκτό από εμας επίπεδο. Συνήθως χρειάζονται πάνω από ένα μήνα.
Σερβίρουμε τις ελιές σε μπολ με μια σελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, χυμό λεμονιού, λίγο ξηρό κοπανισμένο κόλιανδρο και λίγο ελαιόλαδο.
Καλή Όρεξη!
Αυτή την ανάρτηση ήθελα να την ανεβάσω τον Νοέμβριο που έφτιαξα τις ελιές αλλά οι συνθήκες δεν μου επέτρεψαν. Όμως better late than never!
Θα χρειαστούμε
- μεγάλες πράσινες ελιές
- μια πέτρα
- νερό
- αλάτι
- ένα φρέσκο αυγό (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- Σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Κόλιανδρο
Συνήθως τσακιστές θα κάνουμε τις ελιές πρίν ωριμάσουν και γεμίσουν με λάδι. Φέτος όμως τις έφτιαξα με ώριμες ελιές και μια χαρά μου βγήκαν.
Με τη πέτρα χτυπάμε τις ελιές για να σπάσει η σάρκα, προσεχτικά όμως για να μην σπάει ο πυρήνας, όταν τελειωσουμε τις βάζουμε σε ένα κουβά με νερό.
Αλλάζουμε το νερό μια φορά την ημέρα για 3 μέρες. Την τέταρτη μέρα βάζουμε το αυγό μέσα σε δοχείο με νερό, προσθέτουμε αλάτι σιγά σιγά και ανακατεύουμε για να διαλύθει, όταν το αυγό βγει στην επιφάνεια η άλμη μας είναι έτοιμη. Αν δεν έχουμε αυγό μπορούμε να φτιάξουμε άλμη με αναλογία 8-1.
Βάζουμε τις ελιές σε βάζο και συμπληρώνουμε με άλμη. Τοποθετουμε το βάζο σε σκιερό μέρος και δοκιμαζουμε κατά περιόδους. Είναι έτοιμες όταν η πικράδα είναι σε αποδεκτό από εμας επίπεδο. Συνήθως χρειάζονται πάνω από ένα μήνα.
Σερβίρουμε τις ελιές σε μπολ με μια σελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, χυμό λεμονιού, λίγο ξηρό κοπανισμένο κόλιανδρο και λίγο ελαιόλαδο.
Καλή Όρεξη!