Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4341
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
Εξοπλισμός: Πινέλα: Χελωνάκι
Τοποθεσία: Nederlands
έχει ευχαριστίσει: 579 φορές
Έχει ευχαριστώ: 927 φορές
Ηλικία: 39
Επικοινωνία:

Re: Οικογένεια, τουρσί και καυτερά...

Δημοσίευση από andreas » πριν από 2 χρόνια

Latest post of the previous page:

Αυτό θα κάνω Φώτη.
Απλά αν δεν σου κάτσει από την αρχή κάπως ξενερώνεις...


ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα


Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4341
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
Εξοπλισμός: Πινέλα: Χελωνάκι
Τοποθεσία: Nederlands
έχει ευχαριστίσει: 579 φορές
Έχει ευχαριστώ: 927 φορές
Ηλικία: 39
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από andreas » πριν από 2 χρόνια

Αφού οι μελιτζάνες πέρασαν λίγες ώρες σε απλό νεράκι και έχουν χάσει αρκετό από το περισσό αλάτι, σήμερα έφαγα την πρώτη μου γεμιστή μελιτζάνα.
Το αποτέλεσμα...
Αν και είναι νόστιμες οι μελιτζανούλες δεν νομίζω πως θα τις ξαναφτιάξω.

Εικόνα


ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα

Άβαταρ μέλους
dimitris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 4149
Εγγραφή: πριν από 5 χρόνια
Εξοπλισμός: (αγαπημένος)
Αδελφότητα Open Comb
Γουρουνοπίνελα
Synergy σαπούνια (που να ήξερα ο άμοιρος τότε)
Τοποθεσία: Αθήνα
έχει ευχαριστίσει: 152 φορές
Έχει ευχαριστώ: 1790 φορές
Ηλικία: 41

Δημοσίευση από dimitris » πριν από 2 χρόνια

Γιατί Ανδρέα;


Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ

Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4341
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
Εξοπλισμός: Πινέλα: Χελωνάκι
Τοποθεσία: Nederlands
έχει ευχαριστίσει: 579 φορές
Έχει ευχαριστώ: 927 φορές
Ηλικία: 39
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από andreas » πριν από 2 χρόνια

Μου αρέσει το τουρσί να είναι τραγανό, ενώ οι μελιτζάνες ήταν περισσότερο νιανια.
Ίσως να τις παράβρασα βέβαια.


ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα

Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1665
Εγγραφή: πριν από 5 χρόνια
Εξοπλισμός: Λίγο απ΄όλα...
Τοποθεσία: Νίκαια - Πειραιάς - Αθήνα - Κέντρο
έχει ευχαριστίσει: 1110 φορές
Έχει ευχαριστώ: 1930 φορές
Ηλικία: 35

Δημοσίευση από Petros.Mp » πριν από 2 χρόνια

Από την πεθερά μου που είναι μαστόρισα στα τουρσιά.

Εικόνα

Εικόνα


Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.


Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4341
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
Εξοπλισμός: Πινέλα: Χελωνάκι
Τοποθεσία: Nederlands
έχει ευχαριστίσει: 579 φορές
Έχει ευχαριστώ: 927 φορές
Ηλικία: 39
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από andreas » πριν από 2 χρόνια

Πέτρο είναι με ξύδι;


ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα

Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1665
Εγγραφή: πριν από 5 χρόνια
Εξοπλισμός: Λίγο απ΄όλα...
Τοποθεσία: Νίκαια - Πειραιάς - Αθήνα - Κέντρο
έχει ευχαριστίσει: 1110 φορές
Έχει ευχαριστώ: 1930 φορές
Ηλικία: 35

Δημοσίευση από Petros.Mp » πριν από 2 χρόνια

Νομίζω είναι με αλάτι αλλά θα ρωτήσω.


Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.

ikera
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: πριν από 2 χρόνια
Εξοπλισμός: Merkur 500 Progress
έχει ευχαριστίσει: 1 φορά
Έχει ευχαριστώ: 4 φορές
Birthday
Ηλικία: 36

Δημοσίευση από ikera » πριν από 2 χρόνια

Κρεμμύδια Τουρσί.

Φεύγει η κάψα των κρεμμυδιών, μένει μια μικρή τουρσίλα (!). Τέλειο συνοδευτικό για σάντουιτς, μπέργκερ, σαλάτες, ψητά. Και σάντουιτς.

Ενδιαφέρεστε; Να ανεβάσω συνταγή;



Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4341
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
Εξοπλισμός: Πινέλα: Χελωνάκι
Τοποθεσία: Nederlands
έχει ευχαριστίσει: 579 φορές
Έχει ευχαριστώ: 927 φορές
Ηλικία: 39
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από andreas » πριν από 2 χρόνια

Δεν ρωτάμε!
Ανεβάζουμε!


ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα

Άβαταρ μέλους
captain_hx
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2048
Εγγραφή: πριν από 2 χρόνια
Εξοπλισμός: Straight Razors
Open Comb Razors
Single Edge Razors
Silvertips
Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
έχει ευχαριστίσει: 7921 φορές
Έχει ευχαριστώ: 8138 φορές
Ηλικία: 35
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από captain_hx » πριν από 1 χρόνο

Πως θα φτιάξουμε Ελιές Τσακιστές

Αυτή την ανάρτηση ήθελα να την ανεβάσω τον Νοέμβριο που έφτιαξα τις ελιές αλλά οι συνθήκες δεν μου επέτρεψαν. Όμως better late than never!

Θα χρειαστούμε
- μεγάλες πράσινες ελιές
- μια πέτρα
- νερό
- αλάτι
- ένα φρέσκο αυγό (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα
- Σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Κόλιανδρο

Συνήθως τσακιστές θα κάνουμε τις ελιές πρίν ωριμάσουν και γεμίσουν με λάδι. Φέτος όμως τις έφτιαξα με ώριμες ελιές και μια χαρά μου βγήκαν.

Με τη πέτρα χτυπάμε τις ελιές για να σπάσει η σάρκα, προσεχτικά όμως για να μην σπάει ο πυρήνας, όταν τελειωσουμε τις βάζουμε σε ένα κουβά με νερό.

Αλλάζουμε το νερό μια φορά την ημέρα για 3 μέρες. Την τέταρτη μέρα βάζουμε το αυγό μέσα σε δοχείο με νερό, προσθέτουμε αλάτι σιγά σιγά και ανακατεύουμε για να διαλύθει, όταν το αυγό βγει στην επιφάνεια η άλμη μας είναι έτοιμη. Αν δεν έχουμε αυγό μπορούμε να φτιάξουμε άλμη με αναλογία 8-1.

Βάζουμε τις ελιές σε βάζο και συμπληρώνουμε με άλμη. Τοποθετουμε το βάζο σε σκιερό μέρος και δοκιμαζουμε κατά περιόδους. Είναι έτοιμες όταν η πικράδα είναι σε αποδεκτό από εμας επίπεδο. Συνήθως χρειάζονται πάνω από ένα μήνα.

Σερβίρουμε τις ελιές σε μπολ με μια σελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, χυμό λεμονιού, λίγο ξηρό κοπανισμένο κόλιανδρο και λίγο ελαιόλαδο.

Καλή Όρεξη!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


ΗΛΙΑΣ

Κρείττον οψιμαθή είναι ή αμαθή.

Τα ξυρίσματα μου


Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Χόμπι”