Υγιεινή διατροφή

Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4167
Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
10
Has thanked: 5730 times
Been thanked: 5632 times

Καλησπέρα στη παρέα !

Ψάχνοντας για ψωμάκι της προκοπής και αφού δε μπορώ να φτιάξω μόνος πήρα απο το σ/μ και δοκίμασα απο την Αρτοποιϊα Μαραθώνος Κασίμης ψωμί ολικής αλέσεως σε φέτες. Τα συστατικά του ; Αλεύρι ολικής αλέσεως, προζύμι, μαγιά, νερό και αλάτι. Η τιμή του ; 1,70 € όσο περίπου κοστίζουν και οι συσκευασμένες φέτες του τοστ και η γεύση του ; Δε το περίμενα αλλά για ψωμάκι θα τολμούσα να το πώ νόστιμο.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
sperman
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 651
Εγγραφή: 26 Σεπ 2014, 22:15
9
Has thanked: 336 times
Been thanked: 190 times

μιας και το νημα εχει τιτλο περι υγιεινης διατροφης θα τολμουσα να γραψω οτι αυτο που μας απασχολει περσσοτερο σε ενα τετοιο προιον ειναι η προελευση του αλευριου. αν και δεν το εχω ψαξει, υπολογιζω οτι πρεπει να αποφευγουμε αλευρι που φτιαχνετε στην Ουκρανια λογω τσερνομπιλ.... αλλα καταλαβαινω οτι ο σιτοβολωνας της ευρωπης ειναι αυτη η περιοχη.
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4167
Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
10
Has thanked: 5730 times
Been thanked: 5632 times

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά δε μπορώ να σου δώσω ούτε δίκιο, ούτε άδικο. Δε γνωρίζω τη προέλευση πάντως.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

70% του σιταριου(μαλακο) που καταναλωνουμε στην ελλαδα ερχεται απο ουκρανια.για ψωμακι δε ανω του 90%.δυστυχως η ελλαδιτσα που καποτε ηταν αυταρκης σε μαλακο σιταρι δεν εχει ουτε ψωμι να φαει.αν παθει καμμια ζημια η ουκρανια.... :hb
να μην μιλησω για τα αλλα...
εγω τρωω αφοβα.ετσι και αλλιως το μονο βεβαιο ειναι ο θανατος.τουλαχιστο θα παω χορτατος. :D
οσο για βιολογικα και καλα προιοντα δε το ανοιγω γιατι θα γινει πολεμος :violence-instagib: :violence-instagib: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-rocket: :violence-rocket: :violence-rambo: :violence-rambo:
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1652
Εγγραφή: 07 Ιουν 2012, 16:42
11
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Yγιεινή είναι η διατροφή που προάγει την υγεία,ευεξία,ενέργεια και διάθεσή μας.
Τάσσομαι υπέρ των αγνών προιόντων,των οσπρίων,λαχανικών,ξηρών καρπών,σπόρων,φρούτων,
και κατά των επεξεργασμένων τροφών,των πρόσθετων ζάχαρης και αλατιού,αναψυκτικών,τηγανητών,
αλλαντικών,και κρεάτων γενικότερα.

Και δεν πιστεύω στο 'τρώω μέχρι να γεμίσει η κοιλιά μου' ή στο 'τρώω μόνο ό,τι είναι νόστιμο',
αλλά στο τρώω για να προσλάβω τα θρεπτικά στοιχεία που ο οργανισμός μου έχει ανάγκη.
Στη νεοελληνική πραγματικότητα,αν και παλιότερα δεν ήταν ποτέ έτσι,για κάποιο περίεργο λόγο,καλοφαγάς
θεωρείται αυτός που έχει μια κοιλιά δυο στρέμματα και καταναλώνει αβέρτα μεζέδες,τυριά,κοψίδια και τηγανητές
πατάτες,και μπακλαβάδες και γαλακτομπούρεκα με τη σέσουλα.Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς είναι δυνατόν
κάποιος που 'τρώει καλά' να υποφέρει από παχυσαρκία,εμφράγματα,ζάχαρο,καρκίνους,και να έχει έλλειμμα
ενέργειας και σώμα που κάνει τα πάντα για να το σουλουπώσει μόλις μπει η Άνοιξη.

Ευτυχώς στις μέρες μας,όποιος θέλει να μάθει και ασχοληθεί με την υγιεινή διατροφή,έχει άπειρες πηγές
να ενημερωθεί σωστά και άπειρες συνταγές να πειραματιστεί.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
sperman
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 651
Εγγραφή: 26 Σεπ 2014, 22:15
9
Has thanked: 336 times
Been thanked: 190 times

ενα καλο σκεπτικο ειναι να τρως οτι τρωγαν οι προγονοι σου.αφου ζησαν αυτοι μαλλον θα ζησεις και εσυ.
βεβαια αυτο θα ειναι διαφορετικο για καθε τοπο, αλλα τρωνε στην Ηπειρο αλλα στην πιο ζεστη Κρητη κτλ
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3055
Εγγραφή: 08 Μάι 2015, 20:33
8
Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16449 times
Ηλικία: 41
Επικοινωνία:

Η τροφή μας το φάρμακό μας...

ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1234
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2013, 08:46
10
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Ψάχνω εδώ και καιρό έναν τρόπο για να κάνω σπιτικά αλλαντικά τύπου αέρος από κομμάτι κρέας. Τους βάζουν πρόσθετα για συντήρηση (αλλαντίαση) και διατήρηση στο κρέας του κόκκινου/ροζ χρώματος και όχι σκούρου κόκκινου ή καφέ όπως στον παστουρμά και το σουτζούκι.
Για άλλη μια φορά ο αγαπημένος μου μάγειρας έδωσε συνταγή για ψητή γαλοπούλα (αλλαντικό) για να τη χρησιμοποιούμε στο τοστ ή όπου αλλού θέλουμε. Δεν είναι αέρος αλλά είναι χωρίς συντηρητικά και είναι πιο υγιεινή από ότι έτοιμο αγοράζουμε. Τιμή κιλού στήθους γαλοπούλας 8.30€ +μπαχαρικά+ψήσιμο δεν περνά τα 10€. Από τα 1050 γραμ. κρέατος στο τέλος της διαδικασίας έμειναν 810 γραμ. αλλαντικού.

ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1719
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2016, 10:00
7
Has thanked: 4002 times
Been thanked: 6263 times

Να ρωτήσω κι εγώ παίδες κάτι που με απασχολεί. Αναφέρομαι στα μαντεμένια σκεύη μαγειρικής που πολυδιαφημίζονται σαν "υγιεινά". Αυτή η πατίνα που έχουν στην επιφάνεια τους και που αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα διατηρησιμότητας τους και προστασίας από την οξείδωση και η οποία αποτελείται από πολυμερισμένα και καμένα φυτικά λάδια και η οποία σιγά σιγά φθείρεται και πάει στο φαγητό και στον οργανισμό μας τελικά δεν αποτελεί πολύ βλαβερό για την υγεία μας παράγοντα? Και όταν φθαρεί "πρέπει" να αντικατασταθεί με τη μέθοδο της επάλειψης με ένα φυτικό λάδι και στη συνέχεια στο φούρνο σε μεγάλη θερμοκρασία για καμιά ώρα ώστε να καεί και να επανασχηματιστεί αυτό το φιλμ το οποίο σημειωτέον προσδίδει στο σκεύος και αντικολλητικές ιδιότητες.
"Aut viam inveniam aut faciam "
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Χόμπι”