Συντήρηση σαπουνιών και ημερομηνία λήξης(?)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1719
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2016, 10:00
7
Has thanked: 4002 times
Been thanked: 6263 times

Οχι βρε συ σιγουρα. Η κρεμα το ειπα ειναι διαφορετικα και μαλλον παθαινει ανεπανορθωτη βλαβη. Και επισης σιγουρα οταν το σαπουνι το βαλεις για ενα χρονο δεν θα βγει ετσι οπως σε μενα στις τρεις μερες.
Θα το δοκιμασω αληθεια για ενα χρονο.
"Aut viam inveniam aut faciam "
Άβαταρ μέλους
MacGreg
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2014, 18:22
9
Has thanked: 67 times
Been thanked: 47 times

Τελικά, η συντήρηση στο ψυγείο προτείνεται ;

Έχω μια Cella που δε χρησιμποιώ τακτικά, δύο σαπούνια του Δημήτρη φρέσκα κι ένα MWF φρέσκο. Προς το παρόν θέλω να δουλεύω το MWF πιο τακτικά. Αν τα υπόλοιπα μπουν στο ψυγείο και βγαίνει κάποιο από αυτά πριν από κάποιο ξύρισμα, θα διατηρηθούν ;

Με του Δημήτρη ειδικά δεν είχα ποτέ προβλήματα, αλλά τα δούλευα πιο τακτικά. Τώρα δε θέλω να μου χαλάσουν, γι αυτό ρωτάω.
Γρηγόρης
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1719
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2016, 10:00
7
Has thanked: 4002 times
Been thanked: 6263 times

Η άποψή μου εμένα είναι ναι. Αδιαμφισβήτητα. Η χαμηλή θερμοκρασία επιβραδύνει και από ένα σημείο θερμοκρασίας και κάτω καταστέλει κάθε διαδικασία γήρανσης σε ό,τιδήποτε και αν οφείλεται (πολυμερισμό, χημικές διεργασίες, εξάτμιση πτητικών συστατικών κλπ) Ένα θέμα εδώ είναι η κατάψυξη (που κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφεύγεται) που όπως είπαμε και πιο πάνω μπορεί να καταστρέψει τη δομή του υλικού πχ κρέμες κλπ κρεμοειδή σαπούνια. Η συντήρηση όμως προτείνεται ανεπιφύλακτα (κατά την άποψή μου). Σε τάπερ κλειστό καλά και να είναι στεγνώ πριν μπουν μέσα και να χρησιμοποιούνται όχι μόλις βγουν αλλά μόλις αποχτήσουον τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
"Aut viam inveniam aut faciam "
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Προσωπικα δεν τα βαζω. Υπαρχει μια μικρη διαφορα εφοσον μιλαμε για καλοκαιρι και μαλακα σαπουνια - αλλα οχι τοση που να χρειαζεται να δεσμευουν χωρο στο ψυγειο μας. Για τα σκληρα σαπουνια ή τις μαλακες κρεμες ουτε λογος, δεν εχουν αναγκη ψυξης. Γενικα η αποφυγη της εκθεσης στον Ηλιο και στην υγρασια του μπανιου - ειναι αρκετη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

Θα μιλήσω μόνο για την συντήρηση των σαπουνιών,εφόσον η ημερομηνία λήξης,είναι υποχρεωτική πλέον,
και δεν έχει να λέει τίποτα,είναι απλά ένας καταναλωτικός νόμος,που επιβάλλεται στους κατασκευαστές παντός είδους.

Στα σαπούνια που μας ενδιαφέρει,θα πω ότι η συντήρηση ενδεικνύεται και δεν επιβάλλεται,
όμως που; πως; και σε ποιά σαπούνια;

Εδώ υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις,που μας μπερδεύουν,και είναι "λογικό" αυτό,αφού έχουμε να κάνουμε με διαφορετικά σαπούνια,(διαφορετική σύσταση-διαφορετικά συστατικά) δηλαδή έχουμε:
σκληρά-ήμισκληρα-μαλακά-κρέμες,που το κάθε ένα είναι διαφορετικό,έτσι δεν μπορούμε απλά να πούμε πως,
ότι δουλεύει με το χ σαπούνι,είναι νόμος,ότι κάνουμε σε ένα μαλακό σαπούνι,ισχύει για όλα τα μαλακά.κ.ο.ε.

Παράγοντες που επηρεάζουν,είναι η ζέστη,και κυρίως η υγρασία,αυτά πρέπει να προσέχουμε,ειδικά το καλοκαίρι,
έτσι θα αναφέρω τι κάνω εγώ,που βέβαια δεν υποστηρίζω πως είναι το σωστό,απλά ακολουθώ κάποια πράγματα που σε εμένα δουλεύουν,και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας...

Πριν από όλα να πω πως η κατάψυξη είναι άκυρη,και δεν χρησιμεύει σε τίποτα,έτσι σε ένα καλό ψυγείο,και όταν λέω καλό δεν εννοώ το brand η το πόσο κοστίζει,αλλά την σωστή θερμοκρασία που μπορεί να σου δώσει,και μιλάω για οικιακές συσκευές,και όχι επαγγελματικές,η κατάψυξη αρχίζει στους -18˚ και δεν μας χρειάζεται,στην συντήρηση η επιθυμητή θερμοκρασία είναι 8˚ και μας χρειάζεται το πάνω ράφι(ο ζεστός αέρας πάει πάνω),εκεί βάζω τα σαπούνια μισού και ενός κιλού,(τούβλα) σε καλά αεροστεγώς κλειστό σκεύος,που δεν χρησιμοποιώ πολύ συχνά,μετά έρχονται τα crop* (μαλακά σαπούνια) ιδιαίτερα το καλοκαίρι,μετά οι κρέμες* (που έχω βγάλει από το σωληνάριο) και βέβαια τα asb και τις εν-υδατικές,που είναι must.

* Προαιρετικά.
* Τα σαπούνια τα αφήνω να στεγνώσουν (24 ώρες) χωρίς καπάκι και ανάποδα,στηριζόμενα σε ένα μπόλ,
για να παίρνουν αέρα.
* Όλα χαλάνε στις κατάλληλες συνθήκες.
* Θα μου επιτρέψετε να πω πως,αυτή είναι η «κατάρα του γερο-λαδά»
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1719
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2016, 10:00
7
Has thanked: 4002 times
Been thanked: 6263 times

Χρησιμεύει τίποτα να βγάζουμε τις κρέμες από σωληνάριο και να τις βάζουμε σε βαζάκι? Και το ρωτάω γιατί το έχω δει να το κάνουν πολλοί και εδώ μέσα.
"Aut viam inveniam aut faciam "
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3809
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2015, 15:54
8
Τοποθεσία: Πειραιάς !!!
Has thanked: 18547 times
Been thanked: 15729 times
Ηλικία: 54

Εγώ το κάνω στις πιο παλιές που έχω για το λόγο ότι τις ανακατεύω με γενναίες δόσεις γλυκερίνης και ξαναγίνονται φρέσκες και είναι έτοιμες για να τους αλλάξω τα φώτα ... :greetings-clappingorange: :greetings-clappingorange: :greetings-clappingorange:
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2987
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2013, 23:20
10
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Has thanked: 801 times
Been thanked: 6048 times

Μη βγάζετε τις κρέμες σε βαζάκια. Μερικά (όχι όλα) δεν κλείνουν και τόσο αεροστεγώς, οπότε άν δεν
τις χρησιμοποιείτε συχνά θα στεγνώσουν. Τόχω πάθει με την Maca Root. (Οι τρείς 3Τ μου, δεν έχουν
καθόλου στεγνώσει). Μόνο αν σας ανοίξει/σχιστεί το σωληνάριο ή σπάσει το καπάκι, αλλά και πάλι,
τότε, χρησιμοποιείτε τες καθημερινά να τελειώσουν.
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1719
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2016, 10:00
7
Has thanked: 4002 times
Been thanked: 6263 times

Νώντα πέρα από το αεροστεγές ή όχι που είναι κατανοητό, η κρέμα σε βαζάκι έχει διαφορά στη συντήρησή της (ή εν πάσει περιπτώσει στην συμπεριφορά της γενικά) από το να είναι σε σωληνάριο?
"Aut viam inveniam aut faciam "
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

Παιδιά εννοείται πως ότι σκεύος διαλέγουμε,είτε είναι για να αντικαταστήσει το σαπούνι ή την κρέμα,
πρέπει να είναι αεροστεγές, ώστε να μας εξασφαλίζει ότι,δεν θα υπάρχει δίοδος αέρα στο σκεύος,
αλλιώς δεν υπάρχει κανένα όφελος...

Όσο αφορά τις κρέμες,(στα σωληνάρια) θα πω από εμπειρία και μόνο πως:οι "καλές" κρέμες δεν μπαίνουν σε σωληνάρια,
και αυτό δεν είναι τυχαίο,διορθώνεται όμως αυτό,έτσι λοιπόν με μια σκάντζα σε ένα γυάλινο σκεύος π.χ.έχει μόνο θετικά αποτελέσματα,πρώτα από όλα πετάω το ανακυκλωμένο αλουμίνιο,που είναι(βαρύ μέταλλο),για τον ανθρώπινο οργανισμό,και που πολύ κακός χρησιμοποιείται,θα μου πείς τώρα,δεν το βγάζουν από τα αναψυκτικά,που πίνουμε,
από τις κρέμες θα το βγάλουν; :| τεσπά...
Εικόνα
Εικόνα
Οι φωτογραφίες είναι από ένα ταπεινό μικρό σκεύος (δεν γράφει στον φακό) αλλά είναι οκ.
Η κρέμα είναι speick 4+ χρονών,από την πριν ΠΞ εποχή(άνευ ψυγείου)διατηρείται ΑΑ άρωμα και ιδιότητες... :)
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”