Razor : Gillette Fat Handle Tech Pre-War [USA 1938-45]
Blade : Treet Carbon Steel (1)
Brush : Yaqi Caramel Cat’s Whisker 26mm synthetic
Prep : Papoutsanis Glycerine Soap
Soap : Wholy Kaw Rebelle
Post-shave : Givenchy Monsieur (1980s) ASL
H δοκιμή της Treet Carbon με την Blackbird την προηγούμενη φορά, μού ξύπνησε το μικρόβιο της ανάλυσης.
Σκέφτηκα, λοιπόν, να το πάω ένα βήμα παραπέρα και να στήσω ένα project, συγκρίνοντας τη "Black Beauty" των λεπίδων (VFM στα 1,20€ η 10δα) στη μάχη ανάμεσα στο σύγχρονο, επιθετικό "θηρίο" και τις κλασικές vintage της συλλογής μου.
Σήμερα, σε σχεδόν ίδιες συνθήκες, πήρε σειρά η Tech Pre-war. Το αποτέλεσμα ήταν απλά εξαιρετικό!
Εδώ πρέπει να κάνω μια ειδική αναφορά στη βάση Siero του Wholly Kaw. Το σαπούνι - πρόταση του φίλου Μπάμπη
@babkoug - αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά τέλειο, ανεβαίνοντας πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου.
Το alum block πέρασε και δεν βρήκε κανένα ψεγάδι. Η Tech κυριολεκτικά δάμασε τη λεπίδα και στο κομμάτι της απόλαυσης και της άνεσης νίκησε κατά κράτος τη Blackbird!
Για να απογειώσω αυτή την απόλαυση, επιστράτευσα το πιο αγαπημένο μου ASL Givenchy 1980.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς μια «κατώτερη» τεχνολογικά μηχανή περνάει μπροστά από την κορυφαία (για μένα και τους περισσότερους) σύγχρονη μηχανή.
Η απόλυτη δικαίωση των σωστών επιλογών και της σωστής ανάλυσης των δεδομένων: ο ανθρακοχάλυβας γεννήθηκε για αυτές τις vintage γεωμετρίες.
Το μόνο που μένει να φανεί τις επόμενες ώρες είναι αν το BBS της Blackbird ήταν τελικά ελάχιστα πιο βαθύ.
Στη συνέχεια του Project, θα επιδιώξω την επιβεβαίωση των παραπάνω συμπερασμάτων με μια άλλη αγαπημένη vintage της συλλογής μου, τη Gillette Slim Adjustable.
Καλό απόγευμα σε όλους!