Δουλειά από το σπίτι σήμερα. Ευκαιρία για ψιλο-λούφα, ήδη άργησα να κάτσω μπροστά στον υπολογιστή και ν’ αρχίσω τα μαλιοτραβήγματα. Ευκαιρία για ένα απολαυστικό ξύρισμα, που έμελλε να βγει εκπληκτικό.
- Preshave Naur (από τον φίλο μας το @qsplan )
- Gillette Slim, Gillette Super Thin #3 (4-5-5-4)
- Simpsons T3
- Westman Mazagran soap & aftershave (και τα δυο από τον φίλο μας τον @mgm )
Εξαιρετική εμπειρία, ανταμοιβή μετά την ήττα της μετριότητας των δυο προηγούμενων με την Gillette Super Thin.
Προετοιμασία με το εξαιρετικό λάδι του φίλου μας
@qsplan , που όχι μόνο βοηθά τα μάλα στο ξύρισμα, αλλά το άρωμά του μου είναι εθιστικό.
Σαπούνι, για δεύτερη φορά το Mazagran που μου έδωσε σε γενναία ποσότητα ο φίλος μας ο
@mgm. Μισό κουταλάκι του γλυκού ήταν αρκετό για να γίνει χαμός στο μπολ. Το άρωμά του το είχα παρεξηγήσει την πρώτη φορά. Πες η ένταση, πες κάποια βιασύνη, δεν μπόρεσα την πρώτη να το καταλάβω. Αυτή τη φορά, κάνοντας τα πάντα με την ησυχία μου, απόλαυσα το πολύπλοκο άρωμά του από την αρχή μέχρι το τέλος. Ευθύς από το δοχείο του το σαπούνι δεν σου δίνει σαφή εικόνα του αρώματός του. Δουλεύοντάς το στο μπολ αλλάζει αρκετά, μοιάζοντας αρκετά στον καφέ mazagran (mazagran έχω να πιω από το 2004, μου έφερε στο μυαλό ένα από κείνα τα καλοκαίρια που οικονομικά δεν ήταν η φάση τόσο στριμόκωλη όπως τώρα!). Όσο το δουλεύεις αρχίζει και βγάζει πολλά, λίγο rum, βανίλια, και μια κιτρώδη ιδέα. Απλά θεϊκό!
Είχα ετοιμάσει μια GSB λεπίδα, αλλά βλέποντας το πόσο πυκνός και κρεμώδης ήταν ο αφρός, στις ίδιες γραμμές με αυτόν των Moon Soaps, είπα να κάνω άλλη μια δοκιμή με την παλιο-Super Thin. Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο χωρίς το παραμικρό. Θα μπορούσα να ανέβαζα την Slim στο 7, αλλά δεν ήθελα να τα κάνω μαντάρα σε ένα τόσο απολαυστικό ξύρισμα.
Μετά το ξύρισμα δοκίμασα το alum έτσι γιατί δεν πίστευα το αποτέλεσμα. Ένα-δυο τσιμπιματάκια κάτω από το κάτω χείλι και τίποτ’ άλλο.
Το Mazagran aftershave άφησε το δέρμα βελούδο χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Τέλεια!
@qsplan και
@mgm σας χιλιο-ευχαριστώ! Ήταν από τα καλύτερα ξυρίσματα που έκανα ποτέ.
Υγιαίνετε και, ει δυνατόν αγαλλιάστε! Καλημέρα σε όλους!