Καλησπέρα κύριοι, με γένια 48 ωρών...
- SB Semogue 2015 Silvertip Badger
- SS D.R. Harris Marlborough
- SR Mercur Progress 500 (WTG, XTG, ATG)
- RB Polsilver Super Iridium (#2)
- ASL Floid Mentolado Vigoroso
το πιο "λιτό" πινέλο τύπου silvertip της Semogue (thanks digibill !) για εμένα ήταν μια νέα ξυριστική εμπειρία!, floppy ξε-floppy έχει το πιο απαλό άγγιγμα που έχω νοιώσει, δεν κόλλησε στο να φορτώσει άνετα από σαπούνι D.R. Harris και να κάνει τέλειο αφρό για 4+ περάσματα. Δεν ξέρω τι άλλο να ζητήσω από ένα πινέλο?... Τα σαπούνια του D.R. Harris αποτελούν αναφορά για εμένα (thanks desperado για το Marlborough !). Η Progress είναι ΤΟ εργαλείο, καλά τα έλεγαν οι παλιότεροι, και της πάει τέλεια η Polsilver!. Γενικώς ξύρισμα αναφοράς και για εμένα το σημερινό!
Καλό σας βράδυ
Το ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2015
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα,
Kropp 11/16"
Semogue Owners Club Bristle
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
Taylor of Old Bond Street, Sandalwood soap
Taylor of Old Bond Street, Sandalwood ASL

Kropp 11/16"
Semogue Owners Club Bristle
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
Taylor of Old Bond Street, Sandalwood soap
Taylor of Old Bond Street, Sandalwood ASL

Χάρης
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Καλημέρα,
Πινέλο Omega 10290
Σαπούνι Dovo Lavender
Μηχανή Merkur 34c
Λεπίδα Dorco (2)
ASL Μενούνος Νο 10
ASB TOBS Herbal
Πινέλο Omega 10290
Σαπούνι Dovo Lavender
Μηχανή Merkur 34c
Λεπίδα Dorco (2)
ASL Μενούνος Νο 10
ASB TOBS Herbal
if you have a great shave you have a great day
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Καλημέρα από την Ρόδο !!
Gillette Rocket HD II
Gillette Platinum
Palmolive Classica Crema da Barba
Aqua Velva Williams (Italian) + Menthol Crystals
Prosar Afs Balsam
Gillette Rocket HD II
Gillette Platinum
Palmolive Classica Crema da Barba
Aqua Velva Williams (Italian) + Menthol Crystals
Prosar Afs Balsam
Γιάννης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλημέρα
Merkur Progress
Polsilver
SOC 2 band
Mike's Hungarian lavender ss
Herbs of Bulgaria lavender asl
Korres asl
'Οπως εχω ξαναπεί οτι αν με πολύ πίεση :megagrin αναγκαζόμουν να μείνω με μια μόνο μηχανή αυτή θα ηταν η Progress χωρίς δεύτερη σκέψη . Επίσης πολύ καλό το Herbs of Bulgaria lavender , μάλλον θα στοκάρω.

Merkur Progress
Polsilver
SOC 2 band
Korres asl
'Οπως εχω ξαναπεί οτι αν με πολύ πίεση :megagrin αναγκαζόμουν να μείνω με μια μόνο μηχανή αυτή θα ηταν η Progress χωρίς δεύτερη σκέψη . Επίσης πολύ καλό το Herbs of Bulgaria lavender , μάλλον θα στοκάρω.

Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
-
- Δημοτικό
- 12
- Has thanked: 410 times
- Been thanked: 205 times
Muhle R 106
Elios (2)
MDC
Vie long limited edition 2014 32/39
ASL Floid black
ASB Korres
Αυτές οι λεπίδες είναι πολύ τραχιές για τα γούστα μου.
Καλό ξύρισμα σε γενικές γραμμές :megagrin
Elios (2)
MDC
Vie long limited edition 2014 32/39
ASL Floid black
ASB Korres
Καλό ξύρισμα σε γενικές γραμμές :megagrin
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
οι elios γενικως ειναι ατσαλες και τραχιες λεπιδες.ουτε εμενα μου ταιριαξαν.περισσοτερο εγδερναν παρα ξυριζαν.chris82 έγραψε:
Elios (2)
Αρη πολυ ωραιο set up το σαπουνι με το asl. και ναι η progress ειναι η πιο ολοκληρωμενη και ισορροπημενη μηχανη.συμφωνω απολυτως με την δηλωση σου.aris22 έγραψε:
Merkur Progress
- Roadrunner
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Καλησπέρα σας. Πριν από λίγο:

Σαπούνι Παπουτσάνης με γλυκερίνη
La Toja stick
Omega 10005
Edwin Jagger DE89L
Bic Astor (#1)
Prosar Verde ASL + Arko Cool ASC
Το πακετάκι με τις λεπίδες Bic Astor το 'χα αγορασμένο από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν και απέκτησα το μεγαλύτερο μέρος του software εξοπλισμού μου. Τόσο καιρό, όμως, δίσταζα να τις χρησιμοποιήσω λόγω των αρνητικών σχολίων που είχα διαβάσει για την ποιότητά τους. Μόλις τις τελευταίες μέρες αποφάσισα να τους δώσω επιτέλους την ευκαιρία, όταν θα παρέδιδε πνεύμα η Derby που είχα φορτώσει στην Jagger μου την προηγούμενη εβδομάδα. Παρότι την ύστατη στιγμή σκέφτηκα μήπως θα 'ταν καλύτερα να πάω στα σίγουρα και να αφήσω για λίγο τις δοκιμές, προχώρησα.
Και... Ω του θαύματος! Τι γλυκιά λεπίδα ήταν αυτή; Σίγουρα θα έπαιξε ρόλο και ο παχύς αφρός του La Toja, αλλά το ξυράφι γλιστρούσε σαν τον σκιέρ στη χιονισμένη βουνοπλαγιά. Αθόρυβο και αποτελεσματικό. Δοκιμάζω "κόντρα", ίδια αίσθηση και βλέπω κιόλας να φεύγουν τα "μερεμέτια". Αρχίζω να σκέφτομαι πώς θα σας "την πω" στο φόρουμ, που κράζει σχεδόν σύσσωμο τις καημένες τις Bic Astor. "Και που μου λέτε ότι είναι για πέταμα" και ότι "δεν κόβουν" και ότι "έχουν διώξει κόσμο από το Π.Ξ." Κούνια που σας κούναγε και γαμώ είναι!
Εφτασε η ώρα για το ξέπλυμα, δεν κρατιέμαι να πάω στο PC, αλλά αρχίζω να προβληματίζομαι. Ετσι όπως ακουμπάω με τα δάχτυλα το πρόσωπο, την ώρα που ρίχνω νερό, νιώθω τσιμπήματα. "Ιδέα σου θα 'ναι", σκέφτομαι. Βάζω την Prosar Verde, έντονο τσούξιμο! "Βρε λες;" Σηκώνω το κεφάλι, βλέπω πιο κόκκινο ένα σημείο στο πιγούνι, σαν να μάτωσα. Το πιάνω με το χέρι, δεν έτρεχε αίμα, αλλά ήταν σαν γδαρμένο. Σηκώνω τον λαιμό, όμως, και βλέπω ανάλογο γδάρσιμο, αλλά και με αίμα να τρέχει! Αμέσως μετά, βλέπω το ίδιο ακριβώς να έχει συμβεί και κάτω από τη μύτη! Τι έγινε ρε παιδιά;
Εντρομος, πασάλειψα όλη τη μούρη με μπόλικη after shave κρέμα της Arko η οποία έσωσε την κατάσταση. Σταμάτησε γρήγορα το αίμα, μια και στα επίμαχα (ή επίπονα;) σημεία δεν υπήρχαν βαθιά κοψίματα, αλλά γδάρσιμο από το ξυραφάκι. Στο μουστάκι φταίω κι εγώ που το έκανα λίγο άγαρμπα, τ' ομολογώ, στα άλλα δύο όμως δεν ένιωσα τίποτα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μάλλον είχατε δίκιο για τα Astor, αλλά και πάλι, γιατί φαινόταν τόσο καλό και γλυκό την ώρα του ξυρίσματος;
Η λεπίδα έμεινε μέσα στην Jagger, αλλά θα το σκεφτώ πολύ αν θα τη ξαναχρησιμοποιήσω...

Σαπούνι Παπουτσάνης με γλυκερίνη
La Toja stick
Omega 10005
Edwin Jagger DE89L
Bic Astor (#1)
Prosar Verde ASL + Arko Cool ASC
Το πακετάκι με τις λεπίδες Bic Astor το 'χα αγορασμένο από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν και απέκτησα το μεγαλύτερο μέρος του software εξοπλισμού μου. Τόσο καιρό, όμως, δίσταζα να τις χρησιμοποιήσω λόγω των αρνητικών σχολίων που είχα διαβάσει για την ποιότητά τους. Μόλις τις τελευταίες μέρες αποφάσισα να τους δώσω επιτέλους την ευκαιρία, όταν θα παρέδιδε πνεύμα η Derby που είχα φορτώσει στην Jagger μου την προηγούμενη εβδομάδα. Παρότι την ύστατη στιγμή σκέφτηκα μήπως θα 'ταν καλύτερα να πάω στα σίγουρα και να αφήσω για λίγο τις δοκιμές, προχώρησα.
Και... Ω του θαύματος! Τι γλυκιά λεπίδα ήταν αυτή; Σίγουρα θα έπαιξε ρόλο και ο παχύς αφρός του La Toja, αλλά το ξυράφι γλιστρούσε σαν τον σκιέρ στη χιονισμένη βουνοπλαγιά. Αθόρυβο και αποτελεσματικό. Δοκιμάζω "κόντρα", ίδια αίσθηση και βλέπω κιόλας να φεύγουν τα "μερεμέτια". Αρχίζω να σκέφτομαι πώς θα σας "την πω" στο φόρουμ, που κράζει σχεδόν σύσσωμο τις καημένες τις Bic Astor. "Και που μου λέτε ότι είναι για πέταμα" και ότι "δεν κόβουν" και ότι "έχουν διώξει κόσμο από το Π.Ξ." Κούνια που σας κούναγε και γαμώ είναι!
Εφτασε η ώρα για το ξέπλυμα, δεν κρατιέμαι να πάω στο PC, αλλά αρχίζω να προβληματίζομαι. Ετσι όπως ακουμπάω με τα δάχτυλα το πρόσωπο, την ώρα που ρίχνω νερό, νιώθω τσιμπήματα. "Ιδέα σου θα 'ναι", σκέφτομαι. Βάζω την Prosar Verde, έντονο τσούξιμο! "Βρε λες;" Σηκώνω το κεφάλι, βλέπω πιο κόκκινο ένα σημείο στο πιγούνι, σαν να μάτωσα. Το πιάνω με το χέρι, δεν έτρεχε αίμα, αλλά ήταν σαν γδαρμένο. Σηκώνω τον λαιμό, όμως, και βλέπω ανάλογο γδάρσιμο, αλλά και με αίμα να τρέχει! Αμέσως μετά, βλέπω το ίδιο ακριβώς να έχει συμβεί και κάτω από τη μύτη! Τι έγινε ρε παιδιά;
Εντρομος, πασάλειψα όλη τη μούρη με μπόλικη after shave κρέμα της Arko η οποία έσωσε την κατάσταση. Σταμάτησε γρήγορα το αίμα, μια και στα επίμαχα (ή επίπονα;) σημεία δεν υπήρχαν βαθιά κοψίματα, αλλά γδάρσιμο από το ξυραφάκι. Στο μουστάκι φταίω κι εγώ που το έκανα λίγο άγαρμπα, τ' ομολογώ, στα άλλα δύο όμως δεν ένιωσα τίποτα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μάλλον είχατε δίκιο για τα Astor, αλλά και πάλι, γιατί φαινόταν τόσο καλό και γλυκό την ώρα του ξυρίσματος;
Η λεπίδα έμεινε μέσα στην Jagger, αλλά θα το σκεφτώ πολύ αν θα τη ξαναχρησιμοποιήσω...
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
την ωρα που ξυριζεσαι δεν μπορεις να καταλαβεις(τουλαχιστον οχι 100%)αν κατι εχει παει στραβα σε θεμα ερεθισμου.το καταλαβαινεις αργοτερα οταν πεσει το asl η το alum.Roadrunner έγραψε:
Μάλλον είχατε δίκιο για τα Astor, αλλά και πάλι, γιατί φαινόταν τόσο καλό και γλυκό την ώρα του ξυρίσματος;
γενικως οι αστορ ειναι πολυ ασχημες λεπιδες.δεν σου δινουν feedback του τι γινεται.ειναι πολυ ηπιες kαι συνηθως καταληγουν ετσι :doener
εγω παντως αν ημουν στην θεση σου δεν θα την ξαναχρησιμοποιουσα.εκτος και εχεις ορεξη για αγριες καταστασεις. :scream
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Καλησπέρα !
✯ WhippedDog silvertip
✯ TFS - ο κίτρινος δράκος..
✯ Edwin Jagger 89L BL
✯ Bluebeards Revenge
✯ Alum block
✯ Π-αγ-ω-μ-έ-ν-ο ❄ ν-ε-ρ-ό
✯ Alcolado Glacial
Eυχαριστώ για τον " Κινέζο ", Πέτρο !
✯ WhippedDog silvertip
✯ TFS - ο κίτρινος δράκος..
✯ Edwin Jagger 89L BL
✯ Bluebeards Revenge
✯ Alum block
✯ Π-αγ-ω-μ-έ-ν-ο ❄ ν-ε-ρ-ό
✯ Alcolado Glacial
Eυχαριστώ για τον " Κινέζο ", Πέτρο !
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.