Το πρωί με γένια 24 ωρών:
Σαπούνι Παπουτσάνης Γλυκερίνης
Pre shave oil Floid
Figaro limited edition σε μπολ
Ω98
Merkur 23c με Wilkinson sword
ASL Floid Vigorosso Mentolado
Αυτή η άτιμη η Figaro ενώ μου κάνει καταπληκτικά ξυρίσματα και μυρίζει δυνατά (πολύ σημαντικό για εμένα) με δυσκολεύει στην δημιουργία καλού αφρού. Ο αφρός μου βγαίνει νερουλός αλλά το ξύρισμα πετυχαίνει. Διαβάζω ότι άλλοι χρήστες τον πετυχαίνουν και αναρωτιέμαι τι κάνω λάθος...
Το ξύρισμα της ημέρας: Μάιος 2015
- rhtoras
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
Αμα πετυχαίνει η ξούρα δε βλέπω κάποιο θέμα.Μην κοιτάς φίλε alka τα εφέ η ξούρα είναι το θέμα.Εγω προσωπικά τον θέλω τον αφρo μου και λίγο νερουλό.Αν όμως θες να σου βγει πιο πηκτός,κάνε facelather χωρίς πολύ νερό με πολύ σαπούνι κι πρόσθεσε νερό σταδιακά όσο θες.Ετσι ελέγχεις την υγρασία.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
...στριμωγμένα ούλα στο στενό νιπτήρα...
- real shaving co. no.2 sc (courtesy of Yakoumis)
- Omega 11047 – “Mixed Midget” – Badger/Boar Shaving Brush (κοινώς "Mini-me", κάνει αρκετό σαματά για το boy του αλλά θέλει ακόμα στώσιμο! Ντεμέκ τράβελ ασούμε...
- Maggard MR18C Stainless Steel Handle Titanium Anodized safety razor = εφετζήδικο, αστίλβωτο, long handle, 93γρ, πολύ ήπιο, μόνο με Feather (-Polsilver-Voshkod και τα τοιαύτα, υποθέτω...) κόπτει καλώς, κάμνει όμως νεράκι όλες τις advanced shaving techniques (αρμόδιος κος Mantic59).
- Feather #1
- παγ(κ)άκι - άλουμ - παγ(κ)άκι (μέχρι Σεμπτέμπρη)
- Old Spice asl ( αφού πρώτα την μπαστάρδεψε η P&G, μετά την επανέφερε σε ένα κάπως ανεκτόν δι' ημάς τους ρέκτας και θιασώτας επίπεδον)

- real shaving co. no.2 sc (courtesy of Yakoumis)
- Omega 11047 – “Mixed Midget” – Badger/Boar Shaving Brush (κοινώς "Mini-me", κάνει αρκετό σαματά για το boy του αλλά θέλει ακόμα στώσιμο! Ντεμέκ τράβελ ασούμε...
- Maggard MR18C Stainless Steel Handle Titanium Anodized safety razor = εφετζήδικο, αστίλβωτο, long handle, 93γρ, πολύ ήπιο, μόνο με Feather (-Polsilver-Voshkod και τα τοιαύτα, υποθέτω...) κόπτει καλώς, κάμνει όμως νεράκι όλες τις advanced shaving techniques (αρμόδιος κος Mantic59).
- Feather #1
- παγ(κ)άκι - άλουμ - παγ(κ)άκι (μέχρι Σεμπτέμπρη)
- Old Spice asl ( αφού πρώτα την μπαστάρδεψε η P&G, μετά την επανέφερε σε ένα κάπως ανεκτόν δι' ημάς τους ρέκτας και θιασώτας επίπεδον)

- nik16v
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Καλημέρα σε όλους,
Μηχανή: Edwin Jagger DE8911BL
Λεπίδα: Feather #5
Πινέλο: Vie-Long Men's Only Limited Edition
Σαπούνι: Dimitri's Bergamot
Μετά το ξύρισμα: Putting Green
Η μηχανή όταν δεν έχεις χρόνο για το ξυράφι.....σώζει

Μηχανή: Edwin Jagger DE8911BL
Λεπίδα: Feather #5
Πινέλο: Vie-Long Men's Only Limited Edition
Σαπούνι: Dimitri's Bergamot
Μετά το ξύρισμα: Putting Green
Η μηχανή όταν δεν έχεις χρόνο για το ξυράφι.....σώζει
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα,
Henckels Friodur 5/8"
Semogue Owners Club Bristle
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
D.R. Harris Windsor, soap
D.R. Harris Windsor ASL

Henckels Friodur 5/8"
Semogue Owners Club Bristle
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
D.R. Harris Windsor, soap
D.R. Harris Windsor ASL

Χάρης
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Omega S-10018
Mdc
EJ 89
Personna #2
Floid blue
Με το κρύωμα που έχω,ό,τι πρέπει ήταν.
Καλή σας ημέρα,κυρίες,δεσποινίδες και κύριοι!
Mdc
EJ 89
Personna #2
Floid blue
Με το κρύωμα που έχω,ό,τι πρέπει ήταν.
Καλή σας ημέρα,κυρίες,δεσποινίδες και κύριοι!
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- yakoumis
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:

◁ μηχανή: HTGAM Symmetry handle, EJ 89 head
◁ λεπίδα: gillette nacet (#1)
◁ πινέλο: kent infinity
◁ κρέμα: ToBS avocado
◁ asl: Cien X-bolt
Αργοπορημένο ξύπνημα (το σνουζ, τετράκις!), χλιαρό ντουζάκι, βιαστικό ξύρισμα. Δυο περάσματα WTG/ATG.
Αποτέλεσμα; BBS! Η κρέμα και στο γλήγορο που την δούλεψα έγινε μαρέγκα προστασίας (meringue protectrice) αρκετή για τρία περάσματα.
Την ερχόμενη φορά θα δοκιμάσω μπότομ πλέητ απο symmetry και τοπ 89.
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλημέρα
Edwin Jagger Barley
Feather
Edwin Jagger silvertip
Faena Μαστίχα
Aqua Velva Usa
Korres C&G asb
Το θετικό απο το ξύρισμα ηταν οτι μειωθηκε πολύ η ενόχληση που είχα απο το Φαένα μαστίχα στην περιοχή του μουστακιού. Σημειώνω οτι εδω και τουλάχιστον 2 βδομάδες έχω μόνιμα ανοικτό το καπάκι απο το μπολάκι του. Πιστεύω οτι σίγουρα αυτό θα έπαιξε τον ρόλο του , δεν νομίζω να έγινε κανένα μαγικό και να βελτιώθηκε απο μόνο του ή να απέκτησε ανοσία το δέρμα μου σε αυτό που με είχε πειράξει αρχικά. Όπως και να έχει ηταν καλή εξέλιξη . Τώρα οσον αφορά αυτό καθαυτό το σαπούνι μπορώ να πω οτι είναι καλό αλλά οχι τίποτε ιδιαίτερο . Αν δεν ηταν το άρωμα της μαστίχας το οποίο είναι φοβερό δεν νομίζω να το έπαιρνα και μάλλον δεν πρόκειται να το ξαναπάρω.

Edwin Jagger Barley
Feather
Edwin Jagger silvertip
Faena Μαστίχα
Aqua Velva Usa
Korres C&G asb
Το θετικό απο το ξύρισμα ηταν οτι μειωθηκε πολύ η ενόχληση που είχα απο το Φαένα μαστίχα στην περιοχή του μουστακιού. Σημειώνω οτι εδω και τουλάχιστον 2 βδομάδες έχω μόνιμα ανοικτό το καπάκι απο το μπολάκι του. Πιστεύω οτι σίγουρα αυτό θα έπαιξε τον ρόλο του , δεν νομίζω να έγινε κανένα μαγικό και να βελτιώθηκε απο μόνο του ή να απέκτησε ανοσία το δέρμα μου σε αυτό που με είχε πειράξει αρχικά. Όπως και να έχει ηταν καλή εξέλιξη . Τώρα οσον αφορά αυτό καθαυτό το σαπούνι μπορώ να πω οτι είναι καλό αλλά οχι τίποτε ιδιαίτερο . Αν δεν ηταν το άρωμα της μαστίχας το οποίο είναι φοβερό δεν νομίζω να το έπαιρνα και μάλλον δεν πρόκειται να το ξαναπάρω.

Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times

Καλημερα σας
- Vanta 111
- Personna Platinum
- Kent Infinity Silvertex
- Phoenix Ciderhouse5
- Pinaud Lilac Vegetal
Πηγα χτες το μεσημερι και πηρα (επιτελους) τη Vanta που ειχα παραγγειλει απο τον καιρο του Νωε. Την κοιταω μια, δυο - περιεργη - ανοξειδωτη μεν αλλα ουτε υποψια βουρτσισματος - δεν γυαλιζε. Η βαση των scales εδειχνε σαν να εχει τριφτει με σμιριγδι. Το συστημα με το μεταλλικο καπακι που βγαινει δεν μου γεμισε το ματι. Μπροστα της η Parker SR1 δειχνει η κυρια Σβαροφσκι των σαβετων. Λεω οκ, σκασε και παρτη.
Μετα ομως απο το σημερινο ξυρισμα - εχω αλλη αποψη. Η σαβετα μια χαρα κουμπωνει, τα προστατευτικα αυτακια λειτουργουν 100% (ξεχνας μια για παντα τα κοψιματα των "ακρων" του ξυραφακίου), ξυριζει ανετα σε οποια γωνια θες και το αποτελεσμα ηταν προσωπακι γλομπος χωρις κανενα ερεθισμο. Προς γνωση και συμμορφωση.
Και κατι γενικοτερο - παροτι νεοψ με τις σαβετες θεωρω οτι ειναι αδυνατο να ξαναγυρισει καποιος στις DE μετα απο 10 ξυρισματα μαζι τους. Να εχει μια DE για ωρα αναγκης ναι οκ - αλλα δεν περιμενει με τιποτα οτι θα ξανακανει τοσο βαθια και καλα ξυρισματα χωρις τη σαβετα ή το μαχαιρι του. Μπορει να κανω και λαθος και να ειναι θεμα ενθουσιασμου αλλα βλεπω τεραστια διαφορα.
Το Phoenix Ciderhouse5 στον ιδιο δρομο με τα υπολοιπα νεα Phoenix - εντονη μυρωδια αλλα σχετικα λιγο οταν τα πραγματα δυσκολευουν - και με τη σαβετα δυσκολευουν καποιες στιγμες και εχεις απαιτησεις.
Το Vegetal θα ειναι παντα το Vegetal που ολοι αγαπαμε :-P Σχεδον 2 ωρες μετα το ξυρισμα και δεν με εχει πλησιασει ουτε μυγα ουτε κουνουπι ουτε ανθρωπος ! Το after του Γκρινιαρη :-) (και δεν ξεχναω τι ειχε γινει περσι στο Μετρό...)