Γένια 48 ωρών.
Έκανα μπάνιο κι έπειτα ξυρίστηκα.
Edwin Jagger DE 89
ξυραφάκι Astra
πινέλο ασβού Muhle 81Κ
κρέμα ξυρίσματος ToOBS - Jermyn street & το αντίστοιχο AS.
Δύο περάσματα, ένα με τη φόρα κι ένα από αυτί προς το πηγούνι. Ένας ερεθισμός που είχα χαμηλά στο λαιμό, παρέμεινε. Παρ'όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014
- Moustardas
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 504 times
Κώστας
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
γενια 24 ωρων
παπουτσανης καραβακι κιτρ.pre.
muhle r41grande
bic chr.plat.3
omega48 pro.
cyril r.salter
proraso green asl
proraso green post sc
proraso white asc
το σημερινο ξυρισμα ηταν ενα απο τα καλυτερα που εχω κανει και ισως το πιο παραξενο.και εξηγω:αφου τελειωσα το ξυρισμα αρχισα να τακτοποιω και να καθαριζω τα ''εργαλεια'' οπως παντα,πηγα λοιπον να καθαρισω το omega 48 και επιασα το θυσανο μεταξυ δεικτη και αντιχειρα για να βγαλω την κρεμα που περισσευε και εκει εμεινα με το στομα ανοιχτο.ο θυσανος βγηκε μαζι με το δακτυλιδη-βαση που τον συγκρατει και στο ενα χερι μου εμεινε το χερουλι και στο αλλο ο θυσανος.μετα την πρωτη εκπληξη αφου ειδα οτι το χερουλι ηταν κενο και οτι ο θυσανος ηταν κανονικα στην βαση του κολλημενος,ξαναεβαλα το θυσανο στο χερουλι του και αυτος κουμπωσε κανονικα.ερωτηση:εχει τυχει σε αλλον αυτο το γεγονος?
σημειωση:το πινελο ειναι πληρως λειτουργικο οπως πριν.
3 περασματα,1(WTG),1(XTG),1(ATG),BBS :bigeek :shocking
παπουτσανης καραβακι κιτρ.pre.
muhle r41grande
bic chr.plat.3
omega48 pro.
cyril r.salter
proraso green asl
proraso green post sc
proraso white asc
το σημερινο ξυρισμα ηταν ενα απο τα καλυτερα που εχω κανει και ισως το πιο παραξενο.και εξηγω:αφου τελειωσα το ξυρισμα αρχισα να τακτοποιω και να καθαριζω τα ''εργαλεια'' οπως παντα,πηγα λοιπον να καθαρισω το omega 48 και επιασα το θυσανο μεταξυ δεικτη και αντιχειρα για να βγαλω την κρεμα που περισσευε και εκει εμεινα με το στομα ανοιχτο.ο θυσανος βγηκε μαζι με το δακτυλιδη-βαση που τον συγκρατει και στο ενα χερι μου εμεινε το χερουλι και στο αλλο ο θυσανος.μετα την πρωτη εκπληξη αφου ειδα οτι το χερουλι ηταν κενο και οτι ο θυσανος ηταν κανονικα στην βαση του κολλημενος,ξαναεβαλα το θυσανο στο χερουλι του και αυτος κουμπωσε κανονικα.ερωτηση:εχει τυχει σε αλλον αυτο το γεγονος?
σημειωση:το πινελο ειναι πληρως λειτουργικο οπως πριν.
3 περασματα,1(WTG),1(XTG),1(ATG),BBS :bigeek :shocking
-
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Φίλτατε Macho, πόσο καιρό το έχεις το πινέλο; Σε ρωτάω γιατί το δικό μου είναι αρκετά καινούργιο και θέλω να ξέρω τι μπορεί να με περιμένει.
Δοκίμασες μήπως να το "ξεκουμπώσεις" πάλι για να δεις τι γίνεται;
Υποθέτω πως δεν του άσκησες κάποια ιδιαίτερη πίεση για να βγει.
Πάντως, αν και το πινέλο θεωρείται professional, αν ξεκουμπώνει έτσι εύκολα, τότε είναι της πλάκας η κατασκευή του. Και τελικά μήπως καταλήγουμε στο "προαιώνιο" ερώτημα: Ότι πληρώνεις παίρνεις;
Δοκίμασες μήπως να το "ξεκουμπώσεις" πάλι για να δεις τι γίνεται;
Υποθέτω πως δεν του άσκησες κάποια ιδιαίτερη πίεση για να βγει.
Πάντως, αν και το πινέλο θεωρείται professional, αν ξεκουμπώνει έτσι εύκολα, τότε είναι της πλάκας η κατασκευή του. Και τελικά μήπως καταλήγουμε στο "προαιώνιο" ερώτημα: Ότι πληρώνεις παίρνεις;
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Macho, μου έχει τύχει στον pure badger της HJM (γενικά χαμηλής ποιότητας πινέλο). Τον ξανακόλησα με βενζινόκολα...

SOC boar
EJ DE86 + Shark Super Chrome (#3)
Al's shaving pre shave oil "Goodfellas"
Al's shaving cream "Bodega"
Floid Vigoroso
444
3ο ξύρισμα με τη shark κι ήταν πιο smooth απ' ότι το 2ο :confused Ή η λεπίδα θέλει στρώσιμο, ή το λαδάκι του Al κάνει σοβαρή διαφορά. Πάντως ήταν γενικά απροβλημάτιστο και βαθύ.
Το άρωμα της Bodega, πολύ διαφορετικό απ' ότι περίμενα...
Η επαφή με το Floid μετά από αρκετό καιρό μου έφερε την αίσθηση ότι ξανάδα έναν αγαπημένο παλιόφιλο <3 Αυτό κι αν είναι good, old fellas....

SOC boar
EJ DE86 + Shark Super Chrome (#3)
Al's shaving pre shave oil "Goodfellas"
Al's shaving cream "Bodega"
Floid Vigoroso
444
3ο ξύρισμα με τη shark κι ήταν πιο smooth απ' ότι το 2ο :confused Ή η λεπίδα θέλει στρώσιμο, ή το λαδάκι του Al κάνει σοβαρή διαφορά. Πάντως ήταν γενικά απροβλημάτιστο και βαθύ.
Το άρωμα της Bodega, πολύ διαφορετικό απ' ότι περίμενα...
Η επαφή με το Floid μετά από αρκετό καιρό μου έφερε την αίσθηση ότι ξανάδα έναν αγαπημένο παλιόφιλο <3 Αυτό κι αν είναι good, old fellas....

Εννοείται(!) πως η πλαστική βάση είναι της πλάκας. Προφανώς το τράβηξες με δύναμη ή απότομα... Το 49άρι, από την άλλη, παρ' ότι έχει κι αυτό πλαστική βάση, είναι καλύτερης ποιότητας, έστω και λίγο κατά τη γνώμη μου. Και το knot- διαστάσεις είναι βολικότερο. Το professional έχει να κάνει ότι έχει δημιουργηθεί για επαγγελματική( άρα μαζική) χρήση, δεν υποδεικνύει κάποια... ανωτερότητα. Το ότι πληρώνεις, παίρνεις, από άποψη ποιότητας τουλάχιστον, ισχύει σε όλα. Από την άλλη όμως όπως βολεύεται ο καθένας, την ίδια δουλειά κάνουν όλα.
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
το πινελο το εχω ενα χρονο και παντα ακολουθω την ιδια διαδικασια καθαρισματος. το πινελο ειναι και παλι 100% λειτουργικο.απο οτι ειδα και σε ξενο forum αυτο εχει συμβει σε παρα πολλους.απλα μου προξενησε εκπληξη γιατι δεν ειχα ακουσει η δει κατι παρομοιο.
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Για το αποκολλημένο 48:
Εποξειδική κόλλα, δύο συστατικών, π.χ. Bison.
Eτσι κολλάμε τους θύσανους και στις ανακατασκευές.
προσοχή κατα τη διαδικασία να τυλίξεις τον θύσανο με ζελατίνα κουζίνας, (το διαφανές φιλμ), για αποφυγή ατυχημάτων με την κόλλα.
Συμβαίνει και στα ακριβά. Εμένα μου έχει τύχει και σε Muhle.
προσοχή κατα τη διαδικασία να τυλίξεις τον θύσανο με ζελατίνα κουζίνας, (το διαφανές φιλμ), για αποφυγή ατυχημάτων με την κόλλα.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29410 times
- Been thanked: 29571 times
Καλησπέρα!
-TOBS Jermyn Street sc
-Omega 11137
-Merkur Futur
-Bic Chrome Platinum [2]
-Thayers Original
-444
-Aqua Velva
Δεν έχω να πω και πολλά, με την Futur έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου. Μιλάμε για πλήρη εξάρτηση, άλλο ένα εξαιρετικό ξύρισμα και σήμερα.
-TOBS Jermyn Street sc
-Omega 11137
-Merkur Futur
-Bic Chrome Platinum [2]
-Thayers Original
-444
-Aqua Velva
Δεν έχω να πω και πολλά, με την Futur έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου. Μιλάμε για πλήρη εξάρτηση, άλλο ένα εξαιρετικό ξύρισμα και σήμερα.
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
σ'ευχαριστω Νικο.μιλαμε οταν το ειδα εμεινα μα..κας.δεν το περιμενα.NikosX έγραψε:Για το αποκολλημένο 48:
- nik16v
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Καλησπέρα σε όλους με φθινοπωρινό συνδυασμό,
Μηχανή: Edwin Jagger DE8911BL
Λεπίδα: Bic Chrome Platinumr #2
Πινέλο: Vie-Long Men's Only Limited Edition
Σαπούνι: Cella
Μετά το ξύρισμα: Pinaud Clubman

Μηχανή: Edwin Jagger DE8911BL