• Omega S-18
• Savon des Volcans orange-lavender
• MR slant -MR 11
• Rapira Swedish #5
• Myrsol Agua Balsamica
• Herbana apple ginger balm
Το ξύρισμα της ημέρας : Aύγουστος 2017
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6048 times
Καλησπέρα, σήμερα είχαμε καθαρισμό της Φιουσουρ και της Εβερέδης.
Σε διάλυμα ξυδιού-ζεστού ύδατος για ένα τεταρτάκι μετά βουρτσισματάκι με οδοντόβουρτσα-πινέλο,
καλό ξέπλυμα και βουρτσισματάκι με Σβέλτο και ξέπλυμα. Η Ever Ready θα πάει για λίγο στον πάγκο
με τη Ματαντόρ και την Πάρκερ 94. Θα παίξουν στο ροτέϊσο Futur, Variant, Claymore για κανα μήνα.
Futur @5 (και πολυ ήταν για την κατωτέρω λεπίδαν)
ΚΑΙ #1
Pino-Cella
Omega 65
Korres Calendula
Proraso ASL
Τι Feather και τι Schick με λέτε. Η ΚΑΙ κι άν κόβει. Πςςςς. Νυστέρι. (Όχι όμως άγρια, καλή είναι)
Την βγάζω, τη στεγνωνω, την κρατάω για τη Ματαντόρ ή την Πάρκερ
ή για ΟC Parker* ή τύπου Parker* (πχ Μάγκα-rd - είναι στη λίστα Προσεχώς).
Ποπό μπεμπέ κάναμε, αλλά τη Φιουσούρ την αγαπώ πιότερο στο 6 με μέτριες λεπίδες.
Αστρα, Περσόννες, Σάρκς, τέτοιες...
**Θέλω νάχω και μιά Open. Τώρα είναι σαν να μήν έχω.
Οι 11 και 15 της Μερκιουρ δεν κόβουν ούτε του σπανού τα γένια.
(ΠΟΚ είπαμε μή βαράτε, Τηλέμαχε για σένα το λέω
)
Σε διάλυμα ξυδιού-ζεστού ύδατος για ένα τεταρτάκι μετά βουρτσισματάκι με οδοντόβουρτσα-πινέλο,
καλό ξέπλυμα και βουρτσισματάκι με Σβέλτο και ξέπλυμα. Η Ever Ready θα πάει για λίγο στον πάγκο
με τη Ματαντόρ και την Πάρκερ 94. Θα παίξουν στο ροτέϊσο Futur, Variant, Claymore για κανα μήνα.
Futur @5 (και πολυ ήταν για την κατωτέρω λεπίδαν)
ΚΑΙ #1
Pino-Cella
Omega 65
Korres Calendula
Proraso ASL
Τι Feather και τι Schick με λέτε. Η ΚΑΙ κι άν κόβει. Πςςςς. Νυστέρι. (Όχι όμως άγρια, καλή είναι)
Την βγάζω, τη στεγνωνω, την κρατάω για τη Ματαντόρ ή την Πάρκερ
ή για ΟC Parker* ή τύπου Parker* (πχ Μάγκα-rd - είναι στη λίστα Προσεχώς).
Ποπό μπεμπέ κάναμε, αλλά τη Φιουσούρ την αγαπώ πιότερο στο 6 με μέτριες λεπίδες.
Αστρα, Περσόννες, Σάρκς, τέτοιες...
**Θέλω νάχω και μιά Open. Τώρα είναι σαν να μήν έχω.
Οι 11 και 15 της Μερκιουρ δεν κόβουν ούτε του σπανού τα γένια.

(ΠΟΚ είπαμε μή βαράτε, Τηλέμαχε για σένα το λέω

- rhtoras
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
Δε βαράω...
Φυσικά και ΠΟΚ.
Αυτές οι μηχανές θέλουν συγκεκριμένα γένια σε μήκος.
Εμένα δεν είναι λίγα τα γένια ούτε όμως και πάρα πολλά και επίσης είναι μέτρια σε σκληράδα.
Για μέχρι και 2 ημερών γενιά είναι μια χαρά στο δέρμα μου.
Το πλεονέκτημα τους είναι ότι δέχονται πολλές λεπίδες και συγχωρούν.
Με το δέχονται εννοώ ότι δεν θα δει κανείς τρομερές διακυμάνσεις από λεπίδα σελςπιδα όπως θα δει π.χ. σε μια gillette adjustable.

Φυσικά και ΠΟΚ.
Αυτές οι μηχανές θέλουν συγκεκριμένα γένια σε μήκος.
Εμένα δεν είναι λίγα τα γένια ούτε όμως και πάρα πολλά και επίσης είναι μέτρια σε σκληράδα.
Για μέχρι και 2 ημερών γενιά είναι μια χαρά στο δέρμα μου.
Το πλεονέκτημα τους είναι ότι δέχονται πολλές λεπίδες και συγχωρούν.
Με το δέχονται εννοώ ότι δεν θα δει κανείς τρομερές διακυμάνσεις από λεπίδα σελςπιδα όπως θα δει π.χ. σε μια gillette adjustable.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
- Randyman
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 2026 times
- Been thanked: 1908 times
Βλέπω Νώντας μόνο ποιότητα ΚΑΙ. Το έχω πει και το ξαναλέω οι ΚΑΙ σπέρνουν...
Βλέπω επίσης και Omega 65. Ο μικρός διάβολος. (Σε κόκκινο πάντα). Χτές το πήρα και σε μαύρο. Ανυπόφορη μπόχα πιο πολύ από όλα τα πινέλα μου αλλά θα στρώσει που θα πάει..
Βλέπω επίσης και Omega 65. Ο μικρός διάβολος. (Σε κόκκινο πάντα). Χτές το πήρα και σε μαύρο. Ανυπόφορη μπόχα πιο πολύ από όλα τα πινέλα μου αλλά θα στρώσει που θα πάει..

- blade2668
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 6041 times
- Been thanked: 1604 times
Καλημέρα σας.
Επηρεάστηκα από τη συζήτηση για την Fatip V2 και είπα να κάνω το Victor Frankenstein. Κράτησα τη βάση της κεφαλής της Fatip και τη συνδύασα με καπάκι και λαβή lord (το ανάποδο δε δουλεύει, δεν ταιριάζουν). Αποτέλεσμα μια open comb πολύ ήπια αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική, ακόμα και με τη μετριότατη λεπίδα της q-shave.
Κατά τα άλλα χρησιμοποίησα κρέμα prosar με συνθετικό πινέλο Ω s10018. Ο αφρός ήταν καλύτερος από ότι περίμενα και πιο "παχύς" από αυτό που έδειχνε οπτικά. Το κακό -στη μούρη μου- είναι ότι όταν τον άφησα στο πρόσωπο μέχρι να καθαρίσω τον εξοπλισμό δε με περιποιήθηκε αλλά άρχισε να με ενοχλεί. Με κόστος παρόμοιο με την palmolive μάλλον δύσκολα θα την ξαναγοράσω.
Για το τελείωμα χρησιμοποίησα Figaro Monsieur Aftershave 400ml.
Σας εύχομαι καλό Σαβατοκύριακο με απαλές ξούρες.
Επηρεάστηκα από τη συζήτηση για την Fatip V2 και είπα να κάνω το Victor Frankenstein. Κράτησα τη βάση της κεφαλής της Fatip και τη συνδύασα με καπάκι και λαβή lord (το ανάποδο δε δουλεύει, δεν ταιριάζουν). Αποτέλεσμα μια open comb πολύ ήπια αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική, ακόμα και με τη μετριότατη λεπίδα της q-shave.
Κατά τα άλλα χρησιμοποίησα κρέμα prosar με συνθετικό πινέλο Ω s10018. Ο αφρός ήταν καλύτερος από ότι περίμενα και πιο "παχύς" από αυτό που έδειχνε οπτικά. Το κακό -στη μούρη μου- είναι ότι όταν τον άφησα στο πρόσωπο μέχρι να καθαρίσω τον εξοπλισμό δε με περιποιήθηκε αλλά άρχισε να με ενοχλεί. Με κόστος παρόμοιο με την palmolive μάλλον δύσκολα θα την ξαναγοράσω.
Για το τελείωμα χρησιμοποίησα Figaro Monsieur Aftershave 400ml.
Σας εύχομαι καλό Σαβατοκύριακο με απαλές ξούρες.
Κώστας
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6048 times
Τηλέμαχε σε πειράζω, ξέρω ότι σου αρέσει η 15 γι αυτό. Τόσο καιρό τώρα έχω μάθει
ότι η μηχανή που εμένα δεν με βολεύει με τίποτε, κάποιου άλλου είναι η Νο 1.
Όλα (σχεδόν) στο ΠΞ είναι υποκειμενικά.
'Οσον αφορά τα πινελάκια μας, έλα που με αρέσουν εδώ και πολύ καιρό πιό πολύ
τα Ωμεγάκια, το 97 πιό πολύ, για κρέμες και σαπούνια αλλά και το 65 για σαπούνια...
Αφού λέω να την κάνω την κίνηση και να πάρω και το 11150 που τόχω στο μάτι από το 2013...
Τι Μασέτους και Φράνκ Σέηβιν μου τσαμπουνάτε....Ω! Μέγα και ξερό ψωμί...
ότι η μηχανή που εμένα δεν με βολεύει με τίποτε, κάποιου άλλου είναι η Νο 1.
Όλα (σχεδόν) στο ΠΞ είναι υποκειμενικά.
'Οσον αφορά τα πινελάκια μας, έλα που με αρέσουν εδώ και πολύ καιρό πιό πολύ
τα Ωμεγάκια, το 97 πιό πολύ, για κρέμες και σαπούνια αλλά και το 65 για σαπούνια...
Αφού λέω να την κάνω την κίνηση και να πάρω και το 11150 που τόχω στο μάτι από το 2013...
Τι Μασέτους και Φράνκ Σέηβιν μου τσαμπουνάτε....Ω! Μέγα και ξερό ψωμί...

- Vavous
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 30288 times
- Been thanked: 41468 times
Parker Variant
Personna Lab Blue
Irisch Moos soap
Epsilon Finest
Fine Lavender
Χρησιδάνειο της Πάρκερ και του καλτ 70'ς σάπωνος Άιρις Μος (thanx mods
)
Δυο λόγια:
Καημό είχα να δοκιμάσω το σαπούνι αυτό. Όπως Tabac.
Parker Variant. Πάρα πάρα πολύ καλή μηχανή. Ανώτερη ποιοτικά απο την Πρόγκρες την οποία είχα αντιπαθήσει την στιγμή που την έβγαλα απο το κουτί της και την οποία δεν θυμάμαι πώς ξυρίζει. Σε σύγκριση με την Futur βρίσκω την Πάρκερ εξίσου αποτελεσματική και σαφώς ποιό εύκολη στον χειρισμό της. Με το ξυραφάκι Personna Lab Blue έχω την Futur στο 4 -> 2 ενώ την Πάρκερ στο 2,5 και έπειτα στο 1! WTF!! Δεν ξέρω αν απλά δεν μου κάθεται το ξυραφάκι αυτό γλυκά στην Πάρκερ ή αν πρόκειται για την ποιό επιθετική/αποτελεσματική μηχανή που δοκίμασα ποτέ.
Καλή ποιότητα κατασκευής, εξαιρετικό ζύγισμα, αποτελεσματικότατη (η γλυκάδα της θα εξαρτηθεί απο το εκάστοτε ξυραφάκι;), με λίγο διαφορετική γωνία κοπής που όμως βρίσκεται ενστικτωδώς. Θεωρητικά πάντα, ενδεχομένως να είναι η μοναδική μηχανή που θα μπορούσε να έχει κάποιος. Δεν το λέω αυτό για την Futur λόγω όγκου και design που δεν αρέσει σε όλους.
Μαγουλάκι άψογο, βοηθούντως του Fine κάνω γούτσου-γούτσου μόνος μου!
Σαν τη Φουτούρ ή σαν την Βάριαντ δεν έχει; Προβλέπω debate.

Personna Lab Blue
Irisch Moos soap
Epsilon Finest
Fine Lavender
Χρησιδάνειο της Πάρκερ και του καλτ 70'ς σάπωνος Άιρις Μος (thanx mods

Δυο λόγια:
Καημό είχα να δοκιμάσω το σαπούνι αυτό. Όπως Tabac.
Parker Variant. Πάρα πάρα πολύ καλή μηχανή. Ανώτερη ποιοτικά απο την Πρόγκρες την οποία είχα αντιπαθήσει την στιγμή που την έβγαλα απο το κουτί της και την οποία δεν θυμάμαι πώς ξυρίζει. Σε σύγκριση με την Futur βρίσκω την Πάρκερ εξίσου αποτελεσματική και σαφώς ποιό εύκολη στον χειρισμό της. Με το ξυραφάκι Personna Lab Blue έχω την Futur στο 4 -> 2 ενώ την Πάρκερ στο 2,5 και έπειτα στο 1! WTF!! Δεν ξέρω αν απλά δεν μου κάθεται το ξυραφάκι αυτό γλυκά στην Πάρκερ ή αν πρόκειται για την ποιό επιθετική/αποτελεσματική μηχανή που δοκίμασα ποτέ.
Καλή ποιότητα κατασκευής, εξαιρετικό ζύγισμα, αποτελεσματικότατη (η γλυκάδα της θα εξαρτηθεί απο το εκάστοτε ξυραφάκι;), με λίγο διαφορετική γωνία κοπής που όμως βρίσκεται ενστικτωδώς. Θεωρητικά πάντα, ενδεχομένως να είναι η μοναδική μηχανή που θα μπορούσε να έχει κάποιος. Δεν το λέω αυτό για την Futur λόγω όγκου και design που δεν αρέσει σε όλους.
Μαγουλάκι άψογο, βοηθούντως του Fine κάνω γούτσου-γούτσου μόνος μου!
Σαν τη Φουτούρ ή σαν την Βάριαντ δεν έχει; Προβλέπω debate.

Ανδρέας, Μ.Δ.

- Randyman
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 2026 times
- Been thanked: 1908 times
Η κεφαλη είναι ιδια με την 97R?

- __Nikolas
- Λύκειο
- 9
- Has thanked: 7448 times
- Been thanked: 10206 times
Νώντας έγραψε:Όσον αφορά το Preshave πλύσιμο με σαπούνι, μερικές φορές με το πινέλο φορτώνω από το σαπούνι
για τα χέρια που έχουμε στο νιπτήρα και κάνω Pre-Face lathering, ξέπλυμα
και μετά κανονικά πλέον με το σαπούνι ξυρίσματος ή την κρέμα κλπ.
Σκέφτομαι όμως να πάρω ένα της πλάκας πινελάκι με 1-2 ευρώ να έχω μόνο γι αυτό το σκοπό.
(Ή θα το κάνω με το DUX vintage που έχω ή το Ωμέγα 18)
DUΧ??!!!!

Σχετικά με την πρόπλυση για να απαντησω στον Αλέξη: με σαπούνι,τρίβω , απλώνω και ξεπλένω καλά πριν αρχίσω την εφαρμογή sc ή ss, Φυσικά Π.ο.κ. και το superlather είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Απλά δεν μπορεις να διαμορφώσεις άποψη για ένα σαπούνι/κρεμα ξυρίσματος αν δε το δουλέψεις μόνο του, οπότε για κρέμες/σαπουνια που έχεις άποψη και μάλιστα κακή, το superlather με το Γλυκερίνης Παπουτσάνη ίσως να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Προχτές:
PS Παπουτσάνη Γλυκερίνης
-TOBS Lemon & LIme sc
- Merkur 41c
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Elios #3
- ΑSL Don Draper Green

Και χτες:
PS Παπουτσάνη Γλυκερίνης
-TOBS Lemon & LIme sc
- Merkur 41c
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badge3
- Elios #4
- ΑSL Faena Τριαντάφυλλο
Η Elios είναι πολύ κοφτερή λεπίδα και μαζί με τις Gilette 7' πράσινη , Polsilver και φυσικά τις Feather κάνει την 41c να θερίζει, φανταζομαι και τις 15c και 11c που έχουν την ίδια κεφαλή με την 41c, αν και δεν τις εχω δοκιμάσει. Η μηχανή και η λεπίδα απο μονες τους δεν έχουν τόση σημασία όσο ο συνδυασμός τους: Κοφτερή λεπίδα φορτωμένη σε ήπια μηχανή(και το αντίστροφο) = "ποπός μπεμπέ"!
any shave you can walk away from, is a good shave!
-
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 105 times
Να σαι καλά Νικόλα μου ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή!!