Υστερα απο παρότρυνση του Απόστολου, γραφω δύο (μονο) κουβέντες εδώ για το "προβλημα" μου
Μέχρι το 2012, επινα Φιξ γιατι δεν πίκριζε, η Καιζερ μου φαινόταν πικρη, αν και την έλεγαν καλή, ειχα δοκιμάσει κανα δυο μοναστηριακές (καθε αντρας πρεπει να εχει πιει μοναστηριακή
) και ξαφνικά.....
...Αρχισα βα φτιαχνω ΔΙΚΗ μου μπύρα. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ
Στην αρχή νομιζα οτι κατι εκανα, αλλα ήταν για κλάματα, ξεκίνησα να φτιαχνω ευκολες κονσερβες κιτ (ανακάτεμα, ζύμωση, εμφιαλωση ετοιμη) Weiss, ύστερα μια brown ale(ale είναι πιο σωστή λεξη, αν δεν είναι "lager") και μετά αλλη μια weiss
Τοτε εγινε το μπαμ, (οπως παιρνεις την αποφαση να αγοράσεις straight razor) αγορασα κατσαρολαρα και αντιστασεις, θερμοστατες και ξεκίνησα να διαλέγω υλικα απο το μηδεν , Βυνη(σε διαφορους χαρακτήρες, σκουρες, ξανθες, καβουρδισμενες, καραμελωμένες, καπνιστες) και λυκισκους (ΩΩΩΩΩΩ λυκισκους), μαγίες κλπ και εφτιαξα μπύρες σε αλλο επιπεδο, (που και που καμια σαβουρα) αλλα εκοψα τις λαγκερ (πρασινες, κοκκινες, κιτρινες, ολα τα ιδια ζουμια) σε βαθμο που αν μπει αμστελ στο ψυγείο μου καθεται 2-3 μήνες μεχρι να τυχει κανενα κουρκουτι,
Επειτα ξεκίνησα να δοκιμάζω μπυρες εμπορίου υψηλότερου επιπέδου (αναποδα το πήγα) με προτίμηση σε πικρες, αρωματικές που οταν τις πρωτοδοκιμάζεις γουρλώνεις τα μάτια.
Φτιάξαμε και ενα συλλογάκο ερασιτεχνών ζυθοποιών και γουστάρουμε
Το συμπέρασμα... είναι λυπηρό οτι στην Ελλάδα καποιοι μυρίστηκαν αρπαχτή και ξεκινησαν να φτιαχνουν ζυθοποιια (και καλα απαστερίωτες, και craft καταστασεις, αλλα όλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων το γύρνανε στην αρπαχτή.
Μην φανταστείτε οτι αν δεν υπάρχει κατι καλύτερο δεν θα πιω και αμστελ, αλλα πχ μπροστα σε Μπυρα lidl(Οτιναναι) προτιμώ νερο
Υστερα απο ολη αυτη την χειροπιητίλα αρχισα να φτιάχνω και λουκανικα, παστουρμαδες, ψωμια.....κλασσικη εννοια του "εχεις ξεφυγει"
Τέλος με το τι κάνω εγώ.
Σας προτείνω λοιπόν τις παρακάτω να δοκιμασετε οπου τις πετυχετε με τα αστεράκια να δηλώνουν την ποιοτητα σε σχέση μεταξύ τους
Απο ελληνικές
*Siris Voreia IPA
***Siris Voreia Stout (μαυρίλα SUPER)
**Βεργινα Weiss (παγκοσμιας κλάσης)
*Βεργινα Red (κοκκινη καραμελένια γευση)
Septem όλη την σειρα με προτίμηση
***Pale ale
*** Citra (συνταγή ερασιτεχνη εξ ημών απο τον 1ο διαγωνισμο ερασ. ζυθοποιησης - αναμενεουμε την δευτερη συνταγη)
**Ζεος (την ξανθια απαστερίωτη στο πλαστικο μπουκαλι)
Corfu (not bad)
Σχεδόν ολες οι υπολοιπες πανω κατω ειναι κοκορετσόμπυρες (με την κακή εννοια για τις μπύρες γιατι το κοκορέτσι τα σπάει)
απο εισαγώμενες (λίγο πιο τσιμπημένες) αλλα αν το δείτε διαφορετικα και το ξυραφάκι bic ειναι φτηνο, ξαναξυρίζεστε με bic?
Τελευταια ήρθαν οι παρακάτω σειρες απο ξενες εταιρίες με ελληνες επισημους εισαγωγεις
Brewdog (Σκωτία) ναι! οι σκωτσέζοι φτιαχνουν γαμώ τις μπύρες MUST TRY: PUNK IPA και HARDCORE IPA (για ναπαθετε πλακα απο αρωμα
Thornebridge (Αγγλία)
Οτιδήποτε αμερικάνικο (εκτος απο bud, miller, coors, αυτες ειναι χειρότερες απο τις δικές μας)
Αυτα.... οποιος θελει να δοκιμάσει , με ξυρίζει και τον κερναω, νταραβέρι να γίνεται