Τελευταία πίνω Ελληνική μη-παστεριωμένη μπύρα Ζέος:
Από τότε που την δοκίμασα έχω πάθει πλάκα. Καμία σχέση με τις κανονικές μπύρες του εμπορίου!
(γνώμη μου βέβαια)
Μπύρα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 11
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 47
- Petros.Mp
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1704
- Εγγραφή: 15 Απρ 2012, 16:22
- 11
- Τοποθεσία: Νίκαια - Πειραιάς - Αθήνα - Κέντρο
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2138 times
- Ηλικία: 41
Αν μπορείς γράψε λίγο γεύση και που την βρήκες. Εγω έχω πάθει με Βεργίνα !
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 5381
- Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
- 11
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
- Has thanked: 4470 times
- Been thanked: 5443 times
Δημήτρη η μπύρα Ζέος συντηρείται σε ψυγείο ή υπάρχει και στα ράφια των Σούπερ μάρκετ και στις κάβες ? Γιατί η Corfu beer συντηρείται αποκλειστικά και μόνο σε ψυγείο. Αν μείνει εκτός ψυγείου θα χαλάσει.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 11
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 47
Άρη μόνο στο ψυγείο και με ημερομηνία λήξης σε ένα μήνα!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 5381
- Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
- 11
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
- Has thanked: 4470 times
- Been thanked: 5443 times
Α , ακόμη χειρότερα δηλαδή.......Η corfu beer θέλει ψυγείο αλλά έχει ημερομηνία λήξης 2-3 μήνες περίπου από όσο είδα.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 11
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 47
Είμαι τυχερός που ένα μπακάλικο κοντά στο σπίτι μου τις έχει φέρει! Πραγματικά όμως φαίνεται στη γεύση το γεγονός ότι είναι φρέσκια.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 9900
- Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
- 13
- Τοποθεσία: [ Mering ]
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1189 times
- Ηλικία: 49
- Επικοινωνία:
Δε θυμάμαι να έχω αναφέρει ποιές μπύρες με αρέσουν.. Ιδού λοιπόν! Αριστερά η Hacker-Pschorr Münchener Hell και δεξιά η Scheider's Weisse.
H Μünchener Hell είναι μια από τις πιο "δυνατες" "νορμαλ" μπύρες με 5% alc και βαθμό ζυθογλεύκους 11,5% Στο τέλος του κειμένου δίνω και μια εξήγηση τι είναι αυτό. H Schneider εχει 5,4% alc και βαθμό ζυθογλεύκους 12,8%.
Ο όρος ζυθογλεύκος ορίζεται ως ο βαθμός της πυκνότητας του ζύθου πριν από τη ζύμωση. Κατά τη διαδικασία παρασκευής το άμυλο της βύνης μετατρέπεται σε ζάχαρη βύνης και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης με χρήση μαγιάς στο αλκοόλ, μετατρεπεται σε διοξείδιο του άνθρακα και θερμική ενέργεια. Όσο υψηλότερη είναι η αρχική βαρύτητα, τόσο ισχυρότερη είναι η μπύρα! Ένας βαθμος ζυθογλεύκους 13% σημαίνει 13g στερεά συστατικά ανά 100g αρτύματος. Με μια πρόχειρη εκτίμηση προκύπτει ότι από 2,5% αρχικό βάρος ζυθογλεύκους δημιουργείται 1% αλκοόλ στην μπύρα.
Αυτάααααα
Καλή σας μέρα, φίλοι μου!
Φιλικά
Στέφος
H Μünchener Hell είναι μια από τις πιο "δυνατες" "νορμαλ" μπύρες με 5% alc και βαθμό ζυθογλεύκους 11,5% Στο τέλος του κειμένου δίνω και μια εξήγηση τι είναι αυτό. H Schneider εχει 5,4% alc και βαθμό ζυθογλεύκους 12,8%.
Ο όρος ζυθογλεύκος ορίζεται ως ο βαθμός της πυκνότητας του ζύθου πριν από τη ζύμωση. Κατά τη διαδικασία παρασκευής το άμυλο της βύνης μετατρέπεται σε ζάχαρη βύνης και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης με χρήση μαγιάς στο αλκοόλ, μετατρεπεται σε διοξείδιο του άνθρακα και θερμική ενέργεια. Όσο υψηλότερη είναι η αρχική βαρύτητα, τόσο ισχυρότερη είναι η μπύρα! Ένας βαθμος ζυθογλεύκους 13% σημαίνει 13g στερεά συστατικά ανά 100g αρτύματος. Με μια πρόχειρη εκτίμηση προκύπτει ότι από 2,5% αρχικό βάρος ζυθογλεύκους δημιουργείται 1% αλκοόλ στην μπύρα.
Αυτάααααα
Καλή σας μέρα, φίλοι μου!
Φιλικά
Στέφος
- newinhere
- Γυμνάσιο
- Δημοσιεύσεις: 617
- Εγγραφή: 16 Ιουν 2014, 01:25
- 9
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 179 times
Δεν έχω δοκιμάσει και πολλές αλλά αυτή είναι η μόνη μη-weiss που με έχει ενθουσιάσει. Όσον αφορά τις weiss που τους έχω μια αγάπη... Όλες όσες έχω δοκιμάσει είναι μία και μία!!!
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
-
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1437
- Εγγραφή: 23 Ιούλ 2014, 23:22
- 9
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4323 times
Παιδιά, δεν το βάζω για τη μπύρα, αλλά για το πόσους μουσάτους έχει η διαφήμιση. :!@#!
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- yakoumis
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 561
- Εγγραφή: 09 Μαρ 2014, 17:37
- 10
- Τοποθεσία: Καλαμάκι
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:
Μέτρησα 9 μουσάτους στα πρώτα 7 δεύτερα (1.29 beard/sec). Κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ πρέπει να έγραψε η διαφήμιση, σίγουρα.
Για να μην είμαστε εκτός θέματος, τώρα τελευταία προτιμώ την ζ της ΖΕΑ (σε μπουκάλι ομως, το τενεκεδάκι δε μπήνεται με τίποτα) και την Efes Pilsner απο τους γειτόνους.
Για να μην είμαστε εκτός θέματος, τώρα τελευταία προτιμώ την ζ της ΖΕΑ (σε μπουκάλι ομως, το τενεκεδάκι δε μπήνεται με τίποτα) και την Efes Pilsner απο τους γειτόνους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yakoumis την 29 Σεπ 2014, 21:09, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)