Ποιον εσπρεσσο για καφετερια?

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2539
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Αγαπημένος εξοπλισμός: Άμα γράψω δε θα Φτάσουν οι χαρακτήρες.Η merkur 15c και οι personna τρώνε την περισσότερη χρήση.
Has thanked: 2380 times
Been thanked: 1346 times

Re: Ποιον εσπρεσσο για καφετερια?

Δημοσίευση από rhtoras » πριν από 2 εβδομάδες

Τελευταία δημοσίευση της προηγούμενης σελίδας:

Έτυχε και πήρα το σεμινάριο barrista μπάς και ανοίξω και αυτή την επαγγελματική πόρτα.
Έχω ψάξει τον καφέ και μπορώ να σου πώ 2-3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

Καταρχήν δεν ξέρω αν το έχεις ψάξει ή απλά πήγες στο ντούκου και ρωτώντας.
Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε το athenks coffe expo.Δεν ξέρω αν πήγες όμως.Ήθελα αλλά δεν μπόρεσα να πάω.

Σε γενικές γραμμές από τους πολύ mainstream καφέδες(illy,dimelo,lavazza,buondi,ipanema,jacobs,danesi,portioli,hausbrandt) o πιο καλός είναι ίσως ο gold hausbrandt και μετά πιο πίσω ο lavazza.

Όταν όμως μιλάμε για καφέ και επαγγελματικά θα σου πρότεινα ως πολκύ ποιοτικό και με καλά deals:Delmocca που έπαθα πλάκα και Mrs Rose επίσης ειδικά αν το καφέ είναι Bistro,vintage κ.ο.κ ο τελευταίος είναι must.
Κάνουν καλα deals!!!
Ξεχωριστή γεύση έχει και ο Barberra που εισάγει ο δάσκαλός μου στο σεμινάριο.Και ο ίδιος ως διανεμέας κάνει καλά deals.Λόγω και όλας ο,τι ο καφές του έχει αρκετό arabica αλλά όχι βραζιλίας(βραζίλια έχει ο illy,ipanema κ.λ.π για αυτό ξυνίζουν λίγο).Κρατάει παραπάνω από ο,τι οι πιο πολλοί καφέδες και για αυτό τρέχει πολύ σε beach bars ο καφές του.

Έχω ακούσει εξαιρετικά σχόλια για τον καφέ Lamborghini τον οποίο φέρνει η gt company στην Ελλάδα.Σαν brand θα κάνει σε πολλούς κλίκ να το ξέρεις.

Τέλος θα σου συνιστούσα να αποφύγεις τους Έλληνες microroasters όπως distretto,taf(αρκετά καλός),cocus γιατί στην Ελλάδα κάνουν πολύ κακό roasting και πολύ φθηνό σε ποιότητα.Απέφυγε την ψαγμενιά.

Για ό,τι άλλο θές εδώ είμαι...


80's music
40 κρέμες/σαπούνια ξυρίσματος
30 aftershave
25 edt


Άβαταρ μέλους
ElGreco
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: πριν από 4 μήνες
Αγαπημένος εξοπλισμός: [ Vintage ]
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Has thanked: 1052 times
Been thanked: 921 times
Ηλικία: 43
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ElGreco » πριν από 2 εβδομάδες

Πολύ καλός ο Mrs Rose


Τάσος
looʞ ɐʇ ʇɥıuƃs pıɟɟǝɹǝuʇlʎ
Αν θες κάτι που ποτέ δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ δεν έκανες
-----------------------------
https://metamatiakleista.wordpress.com

AfterGR
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: πριν από 5 μήνες
Been thanked: 22 times

Δημοσίευση από AfterGR » πριν από 2 εβδομάδες

Φίλε ρήτορα είσαι τελείως λάθος

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με κανέναν, χομπίστας είμαι εδώ και 20 χρόνια, και στο roasting

Οι Έλληνες, και όχι μόνο, roasters, ακόμα και ο πιο τελευταίος, βγάζουν στην αγορά καφέ πολύ ανώτερο από οποιοδήποτε ΣΚΟΥΠΊΔΙ, το ξαναγράφω, κυκλοφορεί στην αγορά από τα μεγάλα brands, πρώτα από όλα επειδή είναι φρέσκοι
Καφές άνω τον 20 ημερών θεωρείται μπαγιάτικος και αυτό δεν αλλάζει ότι και να λέμε

Επίσης άκυρο αυτό περί roasting, σε πολύ λίγες περιπτώσεις θα βρεις over roasting

Ξαναλέω δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν, είναι κρίμα ο φίλος να δώσει 30€/κιλό για καφέ σκουπίδι, όταν μπορεί να βρει σε πολύ πιο χαμηλή τιμή, φρεσκοτατο μονοποικιλιακο speciality



Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2525
Εγγραφή: πριν από 9 χρόνια
Has thanked: 1037 times
Been thanked: 1191 times

Δημοσίευση από Giannis » πριν από 2 εβδομάδες

Όπως έχουν τονίσει και άλλοι Hausbrandt και Portioli είναι κορυφαίες επιλογές, μπορείς επίσης να δεις και τους mokka και cafetalόπου έχουν είναι πολύ καλοί . Βέβαια δεν αρκεί μόνο το όνομα αλλά και η ποικιλία που επιλέγει κάποιος. Οι περισσότεροι παίρνουν το σήμα αλλά επιλέγουν την πιο φτηνιάρικη ποικιλία με αποτέλεσμα να λες.. καλά αυτός είναι ο καλός καφές ?


if you have a great shave you have a great day

Ilias-G
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 259
Εγγραφή: πριν από 1 χρόνο
Has thanked: 2567 times
Been thanked: 1617 times
Ηλικία: 53

Δημοσίευση από Ilias-G » πριν από 2 εβδομάδες

Καλημερα σε όλους!
Κατ'αρχας να ευχαριστησω όλους για το ενδιαφέρον σας και τις απαντησεις σας.

Να δώσω μερικά στοιχεία παραπάνω για το μαγαζί για να εχετε μια πληρεστερη εικονα και αυτό να κατευθυνει τις προτασεις που επαναλαμβανω τις λαμβανω όλες υπόψη.

1. Το καφέ ειναι σε νησί του Ν.Αιγαίου με πολύ ζεστη το καλοκαιρι και ειναι πολύ τουριστικό. Η θεση του καφέ ειναι σε σημείο ωραίο μεν, αλλά με πολύ ηλιο από την ανατολή μεχρι το απογευμα.
2. Η σαιζόν στο νησί κραταει από Απριλιο μεχρι και Οκτώβριο. Ελληνες τουριστες, εκτός από τους ντοπιους που μενουν Αθηνα και ερχονται, ουσιαστικά δεν εχουμε (λόγω απόστασης και εξόδων). Οι ξενοι κυριως τουριστες που ειναι τους εξι μηνες τον χρόνο, να το θέσω απλά, ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ!! Μόνο κάποιοι ηλικιωμένοι που ερχονται στην αρχή και στο τέλος της σαιζόν πίνουν ΜΟΝΟ cappuccino! Οι ντοπιοι συνηθως δεν καθονται στα καφέ το πρωί γιατί δουλευουν. Παίρνουν καφέ κυρίως take-away. Αν καθησουν θα ειναι το απογευμα/βράδυ και βασικά τους 8 από τους 10 μηνες τον χρόνο (για να μην πω όλους) θα πιουν φρέντο. Τον χειμώνα δουλευεις όλη μέρα μόνο με Ελληνες και μαλιστα ντόπιους. Επομένως εχουμε δυο εξαμηνες περιόδους τον χρονο με τελειως διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθε μία.
3. Η επιλογή των δυο καφεδων (Buondi & Lavazza) έγινε για συγκεκριμένους λόγους και εχει να κανει κυρίως με την πολύχρονη συνεργασία μας με τους τοπικούς αντιπροσώπους των εταιρειών αυτών και στις αλλες επιχειρησεις μας (ξενοδοχεία). Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο εχει παιξει η παροχή του εξοπλισμού και το σερβις του.
4. Πολλοι από τους καφεδες που προτεινετε δεν υπάρχουν εδώ ουτε σαν αγορά, ουτε σαν σερβις/εξοπλισμό. Επίσης ανεξαρτητα από το ποιος καφές αρεσει σε εμάς, επειδή ακριβώς οι γνωμες μας διαφερουν (ένας τρελαινεται με εναν καφέ, άλλος τον εχει για πέταμα), θα πρέπει να μπει ενας καφές καλός/γευστικός στους περισσότερους και μαλιστα κυρίως σε ανθρωπους μη μυημένους στα χαρμανια του καφέ και ο οποιος ταυτόχρονα να εχει μια αναγνωρισιμότητα σε αυτόν τον κοσμο.
Οι καφεδες λοιπόν που κινουνται εδώ κατα βάση ειναι ο Illy, που στην πορεία δυστυχώς αλλάζει σε Dimello (ο οποίος κινείται παρα πολύ), ενας-δυο εχουν Hausbrandt, Jacob's και Ipanema.
Buondi σερβίρει αλλος ενας, και Lavazza ουσιαστικά κανενας (λογω κακων ενεργειων διανομης από τον προηγουμενο αντιπροσωπο, όπως μας εξηγησαν). Τα τελευταία χρονια τον εχει η 3Ε (εδώ μόλις ενα χρόνο) και ψαχνει δυνατα σημεία στο νησί για να τον προωθησει. Ενα τετοιο σημείο ειμαστε και εμείς λόγω θεσης.

Ευχαριστώ και παλι όλους σας και αναμενω τις προτασεις σας συμφωνα με οσα γραφω παραπάνω.

Προστέθηκε μετά από 8 λεπτά 35 δευτερόλεπτα:
Να συμπληρωσω εδώ ότι συμφωνω απόλυτα με αυτό που γραφει ο @Giannis σχετικά με την καλή ή μετρια ποικιλία της ιδιας μαρκας καφέ.
Γι' αυτό προσανατολιζομαι στις καλύτερες ποικιλίες τους, Buondi Prestige (80/20)/ Premium (70/30) & Lavazza Pienaroma (100%)/ Gold Selection (80/20), και προσπαθώ να βρω την καλυτερη ισορροπία μεταξύ αυτών για ζεστό και κρύο.




AfterGR
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: πριν από 5 μήνες
Been thanked: 22 times

Δημοσίευση από AfterGR » πριν από 2 εβδομάδες

Μια ακόμα συμβουλή θα σου δώσω, ή μάλλον δύο

Πρώτον όλοι οι Έλληνες roasters στέλνουν καφέ στην επαρχία, οπότε μην σε ανησυχεί αυτό

Δεύτερον
ΜΗΝ βάλεις καφέ που θα σου στοιχήσει 30€ το κιλό (εκτός του ότι είναι πολύ χειρότερος), όχι μόνο θα χάσεις κέρδος, αλλά θα κάνεις ένα μαγαζί από εκεί που θα σου αφήνει κέρδος καλό, σε ένα μαγαζί που ίσα ίσα βγάζει τα έξοδα του

Κάνε υπολογισμό αν πχ δίνεις 3 κιλά την ημέρα, συγκριτικά 30€ με 20€ το κιλό, και θα δεις τι θα σου τρώει

Καλή τύχη



Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2539
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Αγαπημένος εξοπλισμός: Άμα γράψω δε θα Φτάσουν οι χαρακτήρες.Η merkur 15c και οι personna τρώνε την περισσότερη χρήση.
Has thanked: 2380 times
Been thanked: 1346 times

Δημοσίευση από rhtoras » πριν από 2 εβδομάδες

Λοιπόν με αυτά τα δεδομένα πάρε ένα τηλέφωνο στον καφέ barbera στη Δάφνη.
Κρατάει πολύ σαν καφές και έχει χαρακτηριστική γεύση.
Μετά πας και σε mrs rose.
Θα με θυμηθείς.
Και μην ξεχνάς όσο πιο μεγάλο brand εδώ 3Ε και Nestle κα τέτοια δε θα έχεις ξεχωριστό αποτέλεσμα.
Εγώ στο σπίτι παίρνω lavazza ως ο πιο φτηνός.
Αλλά σκοπεύω να πάρω μύλο γιατί εκεί έξω υπάρχουν απείρως καλύτερα brands.
O Mrs Rose τεκλευταια έχει κάνει μπαμ.
Αλλά όπως σου ξαναειπα πάρε στον Παναγιώτη τον Καλαντζή στη barbera και θα με θυμηθείς.
Κάνει καλά deals.


80's music
40 κρέμες/σαπούνια ξυρίσματος
30 aftershave
25 edt

Ανδρέας-son
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
Has thanked: 23 times
Been thanked: 17 times
Ηλικία: 36

Δημοσίευση από Ανδρέας-son » πριν από 2 εβδομάδες

Καλημέρα σε όλους.Αγόρασα κι εγώ μηχανή για εσπρέσο πρόσφατα.Ψάχτηκα λίγο για να βρω τι να πάρω,και μαζί μ' αυτό είδα και κάνα-δυο μαγαζιά αμιγώς για εξοπλισμό και καφέδες.Ένα απ'αυτά είναι το ΤΑΡΕΣΟ.Σκεφτείτε,παίρνω τον φθηνότερο(μου τον στέλνουν,δλδή)κι εκεί που πάω για να τον κόψω κάνουν σαν να μην έχουν ξαναμυρίσει φρεκοκομμένο καφέ.


Ανδρέας

AfterGR
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: πριν από 5 μήνες
Been thanked: 22 times

Δημοσίευση από AfterGR » πριν από 1 εβδομάδα

Αντρέα πολύ καλή η επιλογή σου από taresso , από τους καλύτερους roasters και πάντα φρέσκοι

Για μύλο για το σπίτι που όχι μόνο είναι must αλλά το παν, η καλύτερη οικονομική λύση για ηλεκτρικό μύλο, είναι Ascaso i-2



Iapetos
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: πριν από 1 χρόνο
Has thanked: 456 times
Been thanked: 454 times
Ηλικία: 24

Δημοσίευση από Iapetos » πριν από 1 εβδομάδα

Κυριε Ηλία, πηγα και ρωτησα στα μαγαζια στα οποια συνηθιζω να παιρνω espresso.
Στο ενα ειναι Jacobs, πιο καλος στο δευτερο ο Caffé Borbone και ο καλυτερος για εμενα ειναι ο Kimbo.


Γιώργος


Απάντηση

Επιστροφή στο “Αφέψημα-Ποτό-Αλκοόλ”