Σελίδα 1 από 5

Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Οκτ 2010, 09:03
από Apostolos
Ας ποστάρουμε εδώ κάποιες συνταγές μαγειρικής τις οποίες έχουμε δοκιμάσει, και αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει και κάποιος άλλος.
Να ποστάρουμε όμως έξυπνες και σύντομες συνταγές, δεν έχει νόημα να το κάνουμε εδώ τσελεμεντέ. :megagrin
Νομίζω ότι αυτό που απασχολέι όσους άντρες μαγειρέυουν, είναι ας πούμε όταν γυρνάς βραδι κουρασμένος από την δουλειά να φτιάξεις κάτι σε 30-45 λεπτά π.χ.
ή κάτι σπέσιαλ για μπύρα , κρασλι κ.λπ.
Μην αρχίσετε και ποστάρετε παστίτσια και μουσακάδες… :megagrin

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Οκτ 2010, 10:30
από Stefanos
Απο που την ειχες την ιδεα? χαχαχα

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Οκτ 2010, 11:00
από Apostolos
Προσπάθησα να το φέρω εδώ το Post σου αλλά μου το έφερνε πάνω από το δικό μου (λόγω ημνίας μάλλον) οπότε δεν έβγαζε νόημα για κάποιον που μπαίνει πρώτη φορά...

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Οκτ 2010, 11:03
από Stefanos
Το καταλαβα.. χαχα Τσιμπα την

1 κιλό χταπόδι φρέσκο
500 γρ. κρεµµυδάκια µικρά
250 γρ. ελιές τσακιστές
1 ποτήρι του κρασιού ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
250 γρ. ντοµάτες καλές κόκκινες
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:
Ψήνουµε το χταπόδι µε το νερό του για αρκετή ώρα. Το σβήνουµε µε κρασί. Μετά προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τις ντοµάτες ξυσµένες. Όταν πάρουν βράση προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια καθαρισµένα και κοµµένα στα δύο ή αν είναι µικρά ολόκληρα. Όταν είναι µισοψηµένα το χταπόδι και τα κρεµµύδια, προσθέτουµε τις ελιές. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε το φαγητό να ψηθεί. Ψήνουµε αργά σε µέτρια φωτιά. Σερβίρουµε µε τηγανητές πατάτες.

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Οκτ 2010, 16:00
από Aris
απλη, γρηγορη, φτηνη

ΝΑΠΟΛΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 πακετο σπαγγετι
1 πακετο κομματακια ντοματας
1 σκορδο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι (φρεσκοτριμμενο)
βασιλικος 2-3 φυλλαρακια


Βαζουμε στο κατσαρολακι ελαιολαδο ισα ισα να "βραχει" ο πατος του. Κοβουμε το σκορδο σε ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ φετουλες και το ριχνουμε στον πατο της κατσαρολας.

Αναβουμε το ματι στο 2 (με μαχ το 3) και περιμενουμε να αρχιζει να ψιλοτσιτσιριζει το σκορδο (οσο το λαδι ζεσταινεται απελευθερωνεται το αρωμα του σκορδου). Οταν αρχιζει και ξανθαινει, πεταμε μεσα τα ντοματακια ανεβαζουμε στο 3 κ ριχνουμε νερο.

Μολις αρχισει η βραση περιμενουμε κ ανακατευουμε. Οταν αρχισει η σαλτσα να πιτσιλαει στην βραση, κατεβαζουμε στο 2 κ ριχνουμε αλατι, τριβουμε πιπερι και ανακατευουμε....

Οταν ξαναπιτσιλισει η σαλτσα κατευαζουμε στο 1 κ συνεχιζουμε περιοδικα να ανακατευουμε ενω πεταμε μεσα και τα φυλλαρακια βασιλικου....

Οταν η σαλτσα εχει πλεον χυλωσει αρκετα ειμαστε ετοιμοι....

Εννοειται οτι εχετε βρασει και την σπαγγετι ετσι? :bigsmilie

Καλη ορεξη

ΥΓ. Οι δοσολογιες ειναι στην δικη σας κριση και καλο ειναι παντα ενω γινεται το φαγητο να δοκιμαζετε κ να ελεγχετε την γευση

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2010, 20:44
από stavros
Στεφανε τωρα πηρα χαμπαρι αυτο το post, και θα κατσετε ολοι σουζα γιατι μιλαει ο chef.(πλακα κανω). Αυτο που κανεις βγαινει το χταποδι βαρυ για το στομαχι.Βραζουμε το χταποδι σε νερο,ξυδι, δαφνη,πιπερι κοκκους μεχρι να μαλακωσει αλλα οχι να ψηθει,κατοπιν τραβαμε και πλενουμε τα μαυρα και κοβουμε συνηθως σε μικρα κοματια. Σωταρουμε κρεμυδι και χταποδι σε ελαιολαδο, σβηνουμε με κρασι, και εαν θελουμε προσθετουμε λιγο απο το ζουμι που βρασαμε το χταποδι,για πιο δυνατη γευση,εγω συνηθως βαζω νερο. Μετα βαζω ντοματα ψιλοκομενη ,λιγο πελτε,πιπερι , δαφνη και αλατι με προσοχη λογω του οτι το χταποδι εχει εκ φυσεως αλατι. Αφου ψηθει μεχρι να δεσει η σαλτσα,το must για το χταποδι ειναι κοφτο μακαρονακι,βρασμενο μεσα στο χταποδι ιδιαιτερα,και οχι τηγανιτη πατατα, γιατι στο στομαχι τα λαδια και το χταποδι θα γινουν οξινος γυψος. Τελος ανοιγεις ενα παγωμενο μπουκαλακι ΑΚΑΚΙΕΣ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ(ροζε κρασι) και απολαμβανεις πληρως.Αυτα, καλη απολαυση!

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2010, 20:46
από Aris
Γεια σου Ρε Σταυρο

Εισαι σεφ εισαι και Κρητικος, 2 θανατηφοροι γευστικοι συνδυασμοί!!!! :bigsmilie

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2010, 20:48
από JohnnyBlade
εισαι αρχοντας και οχι μονο,εισαι ο ανθρωπος μας!!!!!! :dance5 :dance5 :dance

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2010, 20:52
από Apostolos
Σταύρο δεν με προσέχεις :cry :cry

Σου το είχα πεί εδώ

Περιμένω και άλλα tip και συνταγές, κυρίως γρήγορες και έξυπνες και ελαφριές για το στομάχι. Το χταπόδι σου θα τιο φτιάξω Σ.Κ.

Re: Συνταγές Μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2010, 21:16
από stavros
ρε παιδια εχει χασει ο κοσμος το μπαλακι με το στομαχι του,βλητα βραστα,γαυρος τηγανιτος, πατατα χοντροκομενη τηγανιτη και badweiser παγωμενη.ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.