Συνταγές Μαγειρικής

Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1344
Εγγραφή: 08 Φεβ 2022, 19:21
2
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 6401 times
Been thanked: 5273 times
Ηλικία: 57

Μια συνταγη για korean-style BBQ sauce...

Είναι αρκετή για 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια.... Απλά, την απλώνεις με πινέλο στο κρεάς μετά το ψησιμο (το εψησα για 2 ωρες στους 150, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο) και το βαζεις να ψηθεί για λίγο ακόμη (το εβγαλα απο το αλουμινοχαρτο, το άλειψα με την σαλτσα και το άφησα για 10-15 λεπτα στους 180)... όταν το βγάλεις, ξανα-αλοίφεις με πινελο την σαλτσα και το αφήνεις να ξεκουραστεί...

6 ΚΣ σησαμέλαιο
4 κγ ξύδι από ρύζι
6 ΚΣ σαλτσα σόγιας σκούρη (εναλλακτικά 4 σκούρη και 2 ελαφριά)
2 ΚΣ σάλτσα στρειδιών
8 ΚΣ μέλι (χρησιμοποίησα καστανιάς)
60 mL bourbon whiskey (χρησιμοποίησα αυτό με το μέλι)
30 mL χυμός λάϊμ
6 μεσαίες σκελίδες σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)
4 κγ καπνιστή πάπρικα
8 ΚΣ καστανή ζάχαρη (αν βρείτε dark muscovado έχει καλώς)
2 κγ μπούκοβο (αυξομειώνεται ανάλογα ποσο καυτερο το θέλει καποιος)
4 κγ corn flour
2 κγ σησάμι

Βαζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις και τα φέρεις σε βρασμό... μόλις βράσει μειωνεις την ένταση της θέρμανσης στο ελάχιστο και συνεχιζεις το ανακάτωμα, έως ότου μειωθεί ο όγκος της σαλτσας κι αρχιζει να πηζει...

Αφαιρείς απο τη φωτιά, βαζεις το καπακι και το αφηνεις στην ακρη μεχρι να ετοιμαστει το κρεας...
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou
Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1344
Εγγραφή: 08 Φεβ 2022, 19:21
2
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 6401 times
Been thanked: 5273 times
Ηλικία: 57

Συνταγή για κοτόπουλο να γλύφεις και τα δάκτυλα όποιου βρίσκεις μπροστά σου, ακόμη και τα ποδοδάκτυλα του

Απλά δεν...

Παμε λοιπόν...

Βασικά, ανάβεις τον φούρνο στους 200...

Σε ένα μπωλ, αναμειγνύεις
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι ή ένα μικρό λάιμ
40γρ σάλτσα σόγιας
5γρ γλυκειά πάπρικα
5γρ καπνιστή πάπρικα
5γρ αλάτι
5γρ θυμάρι
5γρ ρίγανη
20γρ κέτσαπ
20γρ μουστάρδα
20γρ κέτσαπ
20γρ μελι
5γρ γουοστερ σως

Το ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη... (Είναι αρκετά ρευστό και πηκτό...)

Έχετε ζητήσει από τον κρεοπώλη να σας ανοίξει πεταλούδα το πρώην πετούμενο... Το ταμποναρετε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερωνετε...

Σε ένα τηγάνι, βάζετε σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά (το είχα στο 4,5 με μέγιστο το 9) και προσθέτετε 40γρ βούτυρο και 6-7 σπασμένες σκελίδες σκόρδο...
Μόλις έχει μυρίσει αρκετά το σκόρδο, το αποσύρετε...
Όταν έχει κάψει καλά το βούτυρο, βάζετε το κοτόπουλο με την πέτσα κάτω, καπακωνετε το τηγάνι και το αφήνετε για 12 λεπτά.
Γυρνάτε το κοτόπουλο από την άλλη, προσθέτετε 40γρ βούτυρο, καπακωνετε και το αφήνετε για 15 λεπτά.
Ανοίγετε το καπάκι, γυρνάτε πάλι το κοτόπουλο ώστε να είναι με την πέτσα κάτω, με ένα κουτάλι ρίχνετε από το λιωμένο βούτυρο, καπακωνετε, σβήνετε το μάτι και το αφήνετε για 3 λεπτά.

Παίρνετε ένα ταψί, βάζετε μέσα το κοτόπουλο και με ένα πινέλο το αλείφετε παντού με την σως που ετοιμάσατε στην αρχή... Το γυρνάτε ανάποδα και συνεχίζετε το πινελιασμα.... Το γυρνάτε πάλι ώστε να είναι με την πέτσα του πάνω και ρίχνετε όση σάλτσα είχε απομείνει...

Με προσοχή, ρίχνετε γύρω από το κοτόπουλο, του βούτυρο από το τηγάνι...

Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 για 45 λεπτά...

Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και με μια κουτάλα ρίχνετε το ζουμί ξανά πάνω στο κοτόπουλο... Το αφήνετε για 15 λεπτά στους 200...


Καλή σας όρεξη!!!

Προστέθηκε μετά από 24 λεπτά 12 δευτερόλεπτα:
Εικόνα

Εικόνα
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou
Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”