Γειά σας και από έναν ακόμη νέο στο χώρο του ξυρίσματος
Μετά από πολλύ καιρό που διαβάζω τα πάντα εδώ, αποφάσισα να σκαλίσω τα ντουλάπια και τα κουτιά και να βρώ την ξυριστική μηχανή του παππού.
Το αποτέλεσμα δεν με χαροποίησε καθόλου γιατί μετά από ώρες με ενημερώσανε πως την πετάξανε μαζί με το ξύλινο κουτάκι της !!!!!!!!!! :dash :!@#!
Μια μηχανή μάλλον Gillette, σίγουρα προπολεμική με ξύλινο κουτάκι με επένδυση βελούδο εσωτερικά...... ακόμη την έχω στο μυαλό μου
Και η ερώτηση τους ήτανε : Τι την θες την παλιατζούρα ? Θα σου πάρουμε άλλη από τα "ΟΛΑ 1 ΕΥΡΩ" :!@#!
Καταλαβαίνετε τι έπαθα............ :confused
Επειδή είμαι γενικά λάτρης και του παλιού αλλά και της τεχνολογίας, είπα να βρώ και να πάρω κάτι ενδιάμεσο
Έτσι μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε μια Gillette Fat Boy (E2 - 1959 ?) που συνδυάζει παλιό και λόγω ρύθμισης έχει κάτι "προηγμένο" για την εποχή της.
Την βρήκα μεταχειρισμένη αλλά σε άψογη κατάσταση ....... καθαρισμένη γυαλισμένη..... με 10 € σε σελίδα του εξωτερικού.
Επίσης βρίσκω αρκετές και στο ebay.........
Να την πάρω ?
Θα με βοηθήσει σαν αρχάριο ή να την πάρω για συλλογή και να ψάξω για άλλη? και αν ναι ποια ?
Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να πάρω κάποια καινούρια... αργότερα ναι.
Προς το παρόν θα προτιμήσω κάποια "αντίκα" η οποία θα μείνει και για τα παιδιά μου.....
Μετά σκέφτομαι αρκετά την αγορά μιας Merkur 500 Progress Adjustable ή την Muhle - R41
Άντε για πείτε να ξεκινήσω παραγγελίες σιγά σιγα... :thnx
Νέος και αγορά εξοπλισμού
- Antonis
- Διαχειριστής
- 12
- Has thanked: 27703 times
- Been thanked: 27453 times
Καλημέρα Σταύρο.
Αν σου αρέσει η διαδικασία του καθαρίσματος μιας παλιάς μηχανής, τότε ναι να την πάρεις για μένα. Επειδή ακριβώς είναι ρυθμιζόμενη, μπορεί να γίνει από πολύ ήπια μέχρι αρκετά επιθετική. Ειδικά στην τιμή που την βρήκες, αν είναι σε καλή κατάσταση, είναι κελεπούρι, αλλά είσαι σίγουρος ότι λειτουργικά είναι οκ;
Αν σου αρέσει η διαδικασία του καθαρίσματος μιας παλιάς μηχανής, τότε ναι να την πάρεις για μένα. Επειδή ακριβώς είναι ρυθμιζόμενη, μπορεί να γίνει από πολύ ήπια μέχρι αρκετά επιθετική. Ειδικά στην τιμή που την βρήκες, αν είναι σε καλή κατάσταση, είναι κελεπούρι, αλλά είσαι σίγουρος ότι λειτουργικά είναι οκ;
- StavrosM
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 14 times
Δυστυχώς δεν την πρόλαβα.... αμέσως μετά το μύνημα μου πήγα να την πάρω και είχε δωθεί......
Κρίμα και ήταν άριστη.... πολύ προσεγμένη.... αλλά από λειτουργικής άποψης βασίστηκα μόνο στα λεγόμενα του πωλητή και τις φωτογραφίες.
Μεταχειρισμένα και απο σελίδες δημοπρασιών τύπου ebay.... δεν είσαι ποτέ σίγουρος αλλά δεν χάνεις και τα χρήματά σου αν σου στείλουν κάτι άλλο πέραν της περιγραφής που έχουν.
Ποιά άλλη αντίστοιχη να έχω στο νού μου ?
Κρίμα και ήταν άριστη.... πολύ προσεγμένη.... αλλά από λειτουργικής άποψης βασίστηκα μόνο στα λεγόμενα του πωλητή και τις φωτογραφίες.
Μεταχειρισμένα και απο σελίδες δημοπρασιών τύπου ebay.... δεν είσαι ποτέ σίγουρος αλλά δεν χάνεις και τα χρήματά σου αν σου στείλουν κάτι άλλο πέραν της περιγραφής που έχουν.
Ποιά άλλη αντίστοιχη να έχω στο νού μου ?
"Ουδείς Επικυνδυνέστερος Εχθρός εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου"
- Antonis
- Διαχειριστής
- 12
Μιλάμε για καινούργια ή vintage; Αν θες, διάβασε λίγο και παλαιότερα νήματα, η ερώτηση με ποια να ξεκινήσει κανείς έχει απασχολήσει πάρα πολλούς, αν δεν καλυφθείς ή θέλεις περισσότερες πληροφορίες εδώ είμαστε.
- Δημήτρης
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 181 times
Καλωσήρθες Σταύρο! Εντάξει, αυτό με τη μηχανή του παππού σου είναι λίγο επώδυνο, αλλά δυστυχώς συνηθισμένο. Την 500 και την R41, ειδικά τη δεύτερη δεν θα στη συνιστούσα με τίποτα, είναι άκρως επιθετική προς επικίνδυνη θα έλεγα!
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 652 times
- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες στο forum Σταύρο.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 14
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1190 times
- Επικοινωνία:
Καλως ηρθες στην κλινικη Σταυρο. Εισαι σιγουρος οτι ηταν Fatboy? Γιατι μπορει να το εγραφε ο πωλητης, αλλα δεν ειναι εγγυηση οτι ο πωλητης ξερει τι γραφει (οπως οταν διαβαζω οτι "αεροπλανο προσγειωθηκε στον αεροδιαδρομο!!" - ενα τετοιο πραγμα..)!
- StavrosM
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 14 times
Δυστυχώς ήτανε μια Fatboy
Είναι από σελίδα δημοπρασιών παλαιών αντικειμένων, και οι φωτογραφιες ητανε κατατοπιστικότατες.
Δεν πειράζει.... θα βρούμε άλλη...... μου έχει κάτσει στο μάτι αυτή και όλες oi Aristocrat !!!!
Ουτε η 500 ούτε η R41 κάνουν...... ???/ Μόνο οι Fatboy & Slim είναι ασφαλείς για νέους και ρυθμιζόμενες ?
Είναι από σελίδα δημοπρασιών παλαιών αντικειμένων, και οι φωτογραφιες ητανε κατατοπιστικότατες.
Δεν πειράζει.... θα βρούμε άλλη...... μου έχει κάτσει στο μάτι αυτή και όλες oi Aristocrat !!!!
Ουτε η 500 ούτε η R41 κάνουν...... ???/ Μόνο οι Fatboy & Slim είναι ασφαλείς για νέους και ρυθμιζόμενες ?
"Ουδείς Επικυνδυνέστερος Εχθρός εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου"
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 14
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1190 times
- Επικοινωνία:
Η R41 δεν ειναι adjustale! Και σιγουρα δεν ειναι για αρχαριο!!!!!!!
- Antonis
- Διαχειριστής
- 12
Η Progress σε μια χαμηλή ρύθμιση κάνει για αρχάριο και είναι και πολύ καλή. Εγώ από τις ρυθμιζόμενες την προτιμώ.