Σπανακόρυζο (μεσημεριανό).
Ελιτσες,φετουλα.
Τι έφαγα σήμερα ...
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 5173
- Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
- 9
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17333 times
- captain_hx
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 3055
- Εγγραφή: 08 Μάι 2015, 20:33
- 8
- Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16449 times
- Ηλικία: 42
- Επικοινωνία:
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 5173
- Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
- 9
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17333 times
Ηλία Τσιπούρα?
- captain_hx
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 3055
- Εγγραφή: 08 Μάι 2015, 20:33
- 8
- Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16449 times
- Ηλικία: 42
- Επικοινωνία:
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 5173
- Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
- 9
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17333 times
- captain_hx
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 3055
- Εγγραφή: 08 Μάι 2015, 20:33
- 8
- Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16449 times
- Ηλικία: 42
- Επικοινωνία:
- captain_hx
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 3055
- Εγγραφή: 08 Μάι 2015, 20:33
- 8
- Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16449 times
- Ηλικία: 42
- Επικοινωνία:
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7391
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11318 times
- Been thanked: 10718 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
Σήμερα ζωγράφισα πάλι!
Συνταγή δικιά μου, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε.
Υλικά.
1 με 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή όπως τα θέλετε)
3 σκελίδες σκόρδο επίσης ψιλοκομμένα.
250-300 γρ μαυρομάτικα
250-300 γρ φακές (κανονικές)
250-300 γρ φακές (κόκκινες)
1 μεγάλη κονσέρβα ρεβίθια (800 γρ).
500-750 ml γάλα καρύδας.
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, θυμάρι (αποξηραμένο), μαϊντανό (αποξηραμένο).
1 κύβος "κνορ" εγώ έβαλα μοσχάρι.
Το έκανα σε χύτρα για ταχύτητα.
Τσιγάρισα καλά τα κρεμμύδια με το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο (έβαλα και λίγο ηλιελαίου γιατί δεν μου έφτασε).
Μετά έριξα μέσα τα μαυρομάτικα με 1,5 λίτρο νερό και έβαλα την χύτρα για 15-20 λεπτά. Έριξα και όλα τα μπαχαρικά.
Αφού έβρασαν έβαλα τις "κανονικές" φακές για άλλα 15-20 λεπτά.
Μετά από το πέρας του χρόνου έβαλα όλο το περιεχόμενο της κονσέρβας με τα ρεβίθια (και το νερό) και τις κόκκινες φακές.
Εδώ οι κόκκινες φακές μέσα σε 10 λεπτά διαλύονται (γίνονται σαν την φάβα) και τα ρεβίθια είναι ήδη έτοιμα οπότε δεν θέλουν πολύ.
Οπότε 5-10 λεπτά και πολύ είναι και ανοίγουμε πάλι την χύτρα.
Αδειάζουμε το γάλα καρύδας και το αφήνουμε να βράσει και λίγα λεπτά για να ομογενοποιηθεί το γάλα με το νερό του φαγητού.
Και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Πρόταση μου είναι να το αφήσετε να κρυώσει και να χυλώσει λίγο. Αλλά τρώγεται και ζεστό.
Μία βίγκαν πρόταση (αν αλλάξετε το κύβο με λαχανικών πχ ή και να μην βάλετε καθόλου).
Α! και καλή όρεξη!
Συνταγή δικιά μου, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε.
Υλικά.
1 με 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή όπως τα θέλετε)
3 σκελίδες σκόρδο επίσης ψιλοκομμένα.
250-300 γρ μαυρομάτικα
250-300 γρ φακές (κανονικές)
250-300 γρ φακές (κόκκινες)
1 μεγάλη κονσέρβα ρεβίθια (800 γρ).
500-750 ml γάλα καρύδας.
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, θυμάρι (αποξηραμένο), μαϊντανό (αποξηραμένο).
1 κύβος "κνορ" εγώ έβαλα μοσχάρι.
Το έκανα σε χύτρα για ταχύτητα.
Τσιγάρισα καλά τα κρεμμύδια με το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο (έβαλα και λίγο ηλιελαίου γιατί δεν μου έφτασε).
Μετά έριξα μέσα τα μαυρομάτικα με 1,5 λίτρο νερό και έβαλα την χύτρα για 15-20 λεπτά. Έριξα και όλα τα μπαχαρικά.
Αφού έβρασαν έβαλα τις "κανονικές" φακές για άλλα 15-20 λεπτά.
Μετά από το πέρας του χρόνου έβαλα όλο το περιεχόμενο της κονσέρβας με τα ρεβίθια (και το νερό) και τις κόκκινες φακές.
Εδώ οι κόκκινες φακές μέσα σε 10 λεπτά διαλύονται (γίνονται σαν την φάβα) και τα ρεβίθια είναι ήδη έτοιμα οπότε δεν θέλουν πολύ.
Οπότε 5-10 λεπτά και πολύ είναι και ανοίγουμε πάλι την χύτρα.
Αδειάζουμε το γάλα καρύδας και το αφήνουμε να βράσει και λίγα λεπτά για να ομογενοποιηθεί το γάλα με το νερό του φαγητού.
Και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Πρόταση μου είναι να το αφήσετε να κρυώσει και να χυλώσει λίγο. Αλλά τρώγεται και ζεστό.
Μία βίγκαν πρόταση (αν αλλάξετε το κύβο με λαχανικών πχ ή και να μην βάλετε καθόλου).
Α! και καλή όρεξη!
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 5173
- Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
- 9
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17333 times
Μ αρέσει το vegan αλλά προτιμώ το tallow.
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 2987
- Εγγραφή: 05 Ιούλ 2013, 23:20
- 10
- Τοποθεσία: Χαλκιδική
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 6048 times
Οκοτώ (8) μήνες έχουμε να γράψουμε εδώ πέρα;;;
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...
Ξέρω, ξέρω οι περισσότεροι θα είχατε μπακαλιάρο και τα συναφή.
Εγώ όμως έβγαλα το απωθημένο της καραντίνας σήμερα...
(αν θυμάστε έγραφα στη σούπα για καλαμαράκια και πατατούλες)
Βέβαια δεν ήταν όπως πρέπει, δίπλα ή κοντά στη θάλασσα αλλά στο σπίτ...
Καλαμαράκια τηγανητά λοιπόν, πατατούλα τηγανητή, σαλατούλα αγγουράκι
και μιά μπύρα παγωμένη Πίλς Άργκους. Έτσι, φοιτητικά πράματα και ΠΟΚ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...
Ξέρω, ξέρω οι περισσότεροι θα είχατε μπακαλιάρο και τα συναφή.
Εγώ όμως έβγαλα το απωθημένο της καραντίνας σήμερα...
(αν θυμάστε έγραφα στη σούπα για καλαμαράκια και πατατούλες)
Βέβαια δεν ήταν όπως πρέπει, δίπλα ή κοντά στη θάλασσα αλλά στο σπίτ...
Καλαμαράκια τηγανητά λοιπόν, πατατούλα τηγανητή, σαλατούλα αγγουράκι
και μιά μπύρα παγωμένη Πίλς Άργκους. Έτσι, φοιτητικά πράματα και ΠΟΚ.