Ρούμι
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- FotisPl
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 146
- Εγγραφή: 05 Δεκ 2012, 16:17
- 11
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 252 times
- Ηλικία: 45
Ανδρέα το captain morgan όπως γράφει ο ch2700 είναι πολύ έντιμο για τα λεφτά του. Συγκαταλέγεται και θεωρείται (κακώς) εφάμιλλo των Havana Club και Bacardi gold. Αλλά επειδή τα 2 τελευταία έχουν μια ας πούμε πορεία 10-15 ετών το CP είναι τουλάχιστον 20-30 χρόνια σαν brand παλαιότερο με ότι συνεπάγεται στην εμφιάλωση, γεύση, ιστορία κτλπ. Το εν λόγω black για παράδειγμα είναι ποτό που με μια μόνο φέτα πορτοκάλι και πάγο απογειώνεται. Το spiced αν το βρεις (βλέπω ότι ποσταρες λινκ από Ολλανδία...) μόνο του δε πίνεται ακόμα και με πάγο. Πολλοί το ανακατέβουν με κόλα και τζίντζερ και βασικά ό,τι ανακατέβεις να ξέρεις ότι κάτι δε πάει καλά ή γιατί το μαρκετάρισμα ήταν λάθος ή ο στόχος είναι να μπει σαν standard στα κοκτέηλ. Οι παλιές καραβάνες των μπαρ (αυτοί που δεν κάνουν ένα 15λεπτο για να σερβίρουν ένα Gin-Tonic) να ξέρεις ότι το CP είναι βασικό ρούμι στα cuba Libra, Zombie, Daiquiri. Επίσης σαν μαύρο ρούμι το CP αν θες να το πιεις σκέτο να προτιμήσεις ένα ποτήρι σαν του μπράντυ (Metaxa) επίσης αν θες να το παγώσεις απλά δρόσισε με 2-3 σβούρες μέσα στο ποτήρι ένα παγάκι μόνο μη το αφήσεις να λιώσει. Αντίστοιχα αν σε ενδιαφέρει μια πικάντικη νότα, λίγο δυνατή γεύση σαν οινόπνευμα και έντιμη πρόταση δοκίμασε το Sailor Jerry.
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
- y.v
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 541
- Εγγραφή: 13 Νοέμ 2011, 11:57
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 927 times
- Been thanked: 1832 times
- Ηλικία: 66
Πορεία 10-15 ετών έχει το Havana Club;
Εγώ το έπινα πριν από 40 χρόνια, από το 1976. Και δεν νομιζω να είχε τοτε πρωτοπαρουσιαστεί...
ΕDIT: Τωρα είδα ότι είναι από το 1878
Εγώ το έπινα πριν από 40 χρόνια, από το 1976. Και δεν νομιζω να είχε τοτε πρωτοπαρουσιαστεί...
ΕDIT: Τωρα είδα ότι είναι από το 1878
Γιάννης B.
- FotisPl
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 146
- Εγγραφή: 05 Δεκ 2012, 16:17
- 11
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 252 times
- Ηλικία: 45
Εννοώ μετά την εξαγορά από τη Bacardi / Pernod Ricard... Οι δυο τελευταίες το μαρκέταραν και έγινε ευρέως γνωστό. Παλαιότερα δε θυμάμαι, ήμουν αγέννητος αλλά αν μιλαμε για τα 1970's η ιστορία λέει ότι ο Κάστρο αφού κρατικοποίησε το εργοστάσιο το πουλούσε στη Ρωσσία και στις ανατολικές χώρες.
Καλώς που το αναφέρεις όμως, διάβασα εδώ μετά την απάντηση σου για να επιβεβαιώσω όσα ήξερα...
Καλώς που το αναφέρεις όμως, διάβασα εδώ μετά την απάντηση σου για να επιβεβαιώσω όσα ήξερα...
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7407
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11321 times
- Been thanked: 10750 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
Φώτη σε ευχαριστώ πολύ για την "πλουσιοπάροχη" απάντηση.
(βεβαίως ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν!)
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι να περιμένω γευστικά από ένα ρούμι;
(βεβαίως ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν!)
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι να περιμένω γευστικά από ένα ρούμι;
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- FotisPl
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 146
- Εγγραφή: 05 Δεκ 2012, 16:17
- 11
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 252 times
- Ηλικία: 45
Δύσκολη ερώτηση...
Και είναι δύσκολη γιατί πολλοί έχουν φιξάρει τα ρούμια με τα κοκτέηλ και τα αναψυκτικά γιατί απλά δε πίνεται σκέτο... Σαν το τζιν ένα πράγμα. Εγώ έχω ένα μέτρο σύγκρισης που σε πολλούς θα ακουστεί αστείος και αδιάφορος αλλά για μένα είναι σοβαρός. Αν θυμάσαι τη κόλλα logo γενικής χρήσης, όχι "στιγμής", λοιπόν επειδή στο σχολείο τη τρώγαμε και την κάναμε τσίχλα η logo έχει μια χαρακτηριστική γεύση που τη συναντάς σε πολλά ποτά .
Ξεκινώντας από τα τσίπουρα, τις ρακές, τη σούμα, τα ρούμια, τις βότκες και τα τζιν, οτιδήποτε απομακρύνει τη γεύση της logo από το ποτό για μένα είναι ένδειξη καθαρού ποτού και σωστής μίξης οινοπνέυματος και άλλων συστατικών (ωρίμανση).
Το ρούμι τώρα επειδή και αυτό είναι αποτέλεσμα μια φτηνής αλλά πλούσιας απόσταξης είτε ζυμωμένης μελάσας (το προϊόν που μένει όταν παραλάβουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο) είτε χυμού ζαχαροκάλαμου, χωρίς την προσθήκη αρωματικών ουσιών. Το ρούμι του εμπορίου έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ γύρω στους 40% vol. αλλά θα βρείς και στούκας. Τα λευκά είναι πιο straight στη γεύση και συνήθως για πιο ανεκτικά χείλη και φάρυγγες θα σου θυμίσω ότι τα λευκά επειδή τα βλέπεις σε κοκτέηλ δίνουν και ξεχωριστή γεύση σε αυτά... Κάνοντας πιο απλή τη κουβέντα για τα λευκά ρούμια, μια απλή δοκιμασία ενός mojito τη μια με Havanna και την άλλη με Bacardi βλέπεις αμέσως διαφορές επίσης αν δοκιμάσεις Captain Morgan λευκό που έχει ελαφριές νότες βανίλιας.
Τώρα στα σκούρα-κίτρινα- καφέ που η απόσταξη γίνεται με συστατικά όπως καραμελόχρωμα παρέχοντας μια πιο μαλακή γεύση για να τα πίνεις σκέτα δηλαδή ... ένας καλος συνοπτικός οδηγός περί ρουμιού και μια βόλτα στην ιστορία του μπορείς να διαβάσειςεδώ και έναν καλό οδηγό για τα σκούρα στη φώτο εδώ
Η φώτο είναι πηγής beveragemedia.com
Και είναι δύσκολη γιατί πολλοί έχουν φιξάρει τα ρούμια με τα κοκτέηλ και τα αναψυκτικά γιατί απλά δε πίνεται σκέτο... Σαν το τζιν ένα πράγμα. Εγώ έχω ένα μέτρο σύγκρισης που σε πολλούς θα ακουστεί αστείος και αδιάφορος αλλά για μένα είναι σοβαρός. Αν θυμάσαι τη κόλλα logo γενικής χρήσης, όχι "στιγμής", λοιπόν επειδή στο σχολείο τη τρώγαμε και την κάναμε τσίχλα η logo έχει μια χαρακτηριστική γεύση που τη συναντάς σε πολλά ποτά .
Ξεκινώντας από τα τσίπουρα, τις ρακές, τη σούμα, τα ρούμια, τις βότκες και τα τζιν, οτιδήποτε απομακρύνει τη γεύση της logo από το ποτό για μένα είναι ένδειξη καθαρού ποτού και σωστής μίξης οινοπνέυματος και άλλων συστατικών (ωρίμανση).
Το ρούμι τώρα επειδή και αυτό είναι αποτέλεσμα μια φτηνής αλλά πλούσιας απόσταξης είτε ζυμωμένης μελάσας (το προϊόν που μένει όταν παραλάβουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο) είτε χυμού ζαχαροκάλαμου, χωρίς την προσθήκη αρωματικών ουσιών. Το ρούμι του εμπορίου έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ γύρω στους 40% vol. αλλά θα βρείς και στούκας. Τα λευκά είναι πιο straight στη γεύση και συνήθως για πιο ανεκτικά χείλη και φάρυγγες θα σου θυμίσω ότι τα λευκά επειδή τα βλέπεις σε κοκτέηλ δίνουν και ξεχωριστή γεύση σε αυτά... Κάνοντας πιο απλή τη κουβέντα για τα λευκά ρούμια, μια απλή δοκιμασία ενός mojito τη μια με Havanna και την άλλη με Bacardi βλέπεις αμέσως διαφορές επίσης αν δοκιμάσεις Captain Morgan λευκό που έχει ελαφριές νότες βανίλιας.
Τώρα στα σκούρα-κίτρινα- καφέ που η απόσταξη γίνεται με συστατικά όπως καραμελόχρωμα παρέχοντας μια πιο μαλακή γεύση για να τα πίνεις σκέτα δηλαδή ... ένας καλος συνοπτικός οδηγός περί ρουμιού και μια βόλτα στην ιστορία του μπορείς να διαβάσειςεδώ και έναν καλό οδηγό για τα σκούρα στη φώτο εδώ
Η φώτο είναι πηγής beveragemedia.com
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
- ch2700
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1735
- Εγγραφή: 28 Μάι 2012, 11:24
- 11
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Οτι περιμενεις απο ενα κονιακ. Υπαρχουν ρουμια που κονιακιζουν και ρουμια που γλυκιζουν αρκετα τυπου vinsanto. Μιλαμε παντα για μαυρα ρουμια παλαιωμενα. Ειναι πολυ ευχαριστο desert πιοτο.andreas έγραψε:Φώτη σε ευχαριστώ πολύ για την "πλουσιοπάροχη" απάντηση.
(βεβαίως ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν!)
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι να περιμένω γευστικά από ένα ρούμι;
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- ch2700
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1735
- Εγγραφή: 28 Μάι 2012, 11:24
- 11
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
For the wife.
Ωχ στο ρουμι επρεπε αυτο αλλα δεν πειραζει
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- Arisk
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 2119
- Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
- 13
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Την προσεχεις βλέπω την σύζυγο, εκλεκτά πράγματα!
Άρης
- ch2700
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1735
- Εγγραφή: 28 Μάι 2012, 11:24
- 11
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Αλλοιμονο πως θα μπορουσε να ειναι αλλιως!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 03 Απρ 2016, 16:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δεν χρειάζεται να κάνεις ολική παράθεση, όταν απαντάς στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Δεν χρειάζεται να κάνεις ολική παράθεση, όταν απαντάς στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Φιλικά, Αντώνης.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8