Σελίδα 6 από 12

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπ 2014, 12:19
από dimitris
Τελευταία πίνω Ελληνική μη-παστεριωμένη μπύρα Ζέος:
Εικόνα

Από τότε που την δοκίμασα έχω πάθει πλάκα. Καμία σχέση με τις κανονικές μπύρες του εμπορίου!
(γνώμη μου βέβαια)

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπ 2014, 22:24
από Petros.Mp
Αν μπορείς γράψε λίγο γεύση και που την βρήκες. Εγω έχω πάθει με Βεργίνα !

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2014, 11:02
από aris22
Δημήτρη η μπύρα Ζέος συντηρείται σε ψυγείο ή υπάρχει και στα ράφια των Σούπερ μάρκετ και στις κάβες ? Γιατί η Corfu beer συντηρείται αποκλειστικά και μόνο σε ψυγείο. Αν μείνει εκτός ψυγείου θα χαλάσει.

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2014, 12:19
από dimitris
Άρη μόνο στο ψυγείο και με ημερομηνία λήξης σε ένα μήνα!

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2014, 12:38
από aris22
Α , ακόμη χειρότερα δηλαδή.......Η corfu beer θέλει ψυγείο αλλά έχει ημερομηνία λήξης 2-3 μήνες περίπου από όσο είδα.

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2014, 13:37
από dimitris
Είμαι τυχερός που ένα μπακάλικο κοντά στο σπίτι μου τις έχει φέρει! Πραγματικά όμως φαίνεται στη γεύση το γεγονός ότι είναι φρέσκια.

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2014, 06:44
από Stefanos
Δε θυμάμαι να έχω αναφέρει ποιές μπύρες με αρέσουν.. Ιδού λοιπόν! Αριστερά η Hacker-Pschorr Münchener Hell και δεξιά η Scheider's Weisse.

H Μünchener Hell είναι μια από τις πιο "δυνατες" "νορμαλ" μπύρες με 5% alc και βαθμό ζυθογλεύκους 11,5% Στο τέλος του κειμένου δίνω και μια εξήγηση τι είναι αυτό. H Schneider εχει 5,4% alc και βαθμό ζυθογλεύκους 12,8%.

Εικόνα

Ο όρος ζυθογλεύκος ορίζεται ως ο βαθμός της πυκνότητας του ζύθου πριν από τη ζύμωση. Κατά τη διαδικασία παρασκευής το άμυλο της βύνης μετατρέπεται σε ζάχαρη βύνης και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης με χρήση μαγιάς στο αλκοόλ, μετατρεπεται σε διοξείδιο του άνθρακα και θερμική ενέργεια. Όσο υψηλότερη είναι η αρχική βαρύτητα, τόσο ισχυρότερη είναι η μπύρα! Ένας βαθμος ζυθογλεύκους 13% σημαίνει 13g στερεά συστατικά ανά 100g αρτύματος. Με μια πρόχειρη εκτίμηση προκύπτει ότι από 2,5% αρχικό βάρος ζυθογλεύκους δημιουργείται 1% αλκοόλ στην μπύρα.

Αυτάααααα

Καλή σας μέρα, φίλοι μου!

Φιλικά
Στέφος

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2014, 15:56
από newinhere
Δεν έχω δοκιμάσει και πολλές αλλά αυτή είναι η μόνη μη-weiss που με έχει ενθουσιάσει. Όσον αφορά τις weiss που τους έχω μια αγάπη... Όλες όσες έχω δοκιμάσει είναι μία και μία!!!

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2014, 20:32
από desperado
Παιδιά, δεν το βάζω για τη μπύρα, αλλά για το πόσους μουσάτους έχει η διαφήμιση. :!@#!

Re: Μπύρα

Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2014, 21:02
από yakoumis
Μέτρησα 9 μουσάτους στα πρώτα 7 δεύτερα (1.29 beard/sec). Κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ πρέπει να έγραψε η διαφήμιση, σίγουρα.

Για να μην είμαστε εκτός θέματος, τώρα τελευταία προτιμώ την ζ της ΖΕΑ (σε μπουκάλι ομως, το τενεκεδάκι δε μπήνεται με τίποτα) και την Efes Pilsner απο τους γειτόνους.