Re: Συνταγές Μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 21 Αύγ 2022, 23:53
Μια συνταγη για korean-style BBQ sauce...
Είναι αρκετή για 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια.... Απλά, την απλώνεις με πινέλο στο κρεάς μετά το ψησιμο (το εψησα για 2 ωρες στους 150, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο) και το βαζεις να ψηθεί για λίγο ακόμη (το εβγαλα απο το αλουμινοχαρτο, το άλειψα με την σαλτσα και το άφησα για 10-15 λεπτα στους 180)... όταν το βγάλεις, ξανα-αλοίφεις με πινελο την σαλτσα και το αφήνεις να ξεκουραστεί...
6 ΚΣ σησαμέλαιο
4 κγ ξύδι από ρύζι
6 ΚΣ σαλτσα σόγιας σκούρη (εναλλακτικά 4 σκούρη και 2 ελαφριά)
2 ΚΣ σάλτσα στρειδιών
8 ΚΣ μέλι (χρησιμοποίησα καστανιάς)
60 mL bourbon whiskey (χρησιμοποίησα αυτό με το μέλι)
30 mL χυμός λάϊμ
6 μεσαίες σκελίδες σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)
4 κγ καπνιστή πάπρικα
8 ΚΣ καστανή ζάχαρη (αν βρείτε dark muscovado έχει καλώς)
2 κγ μπούκοβο (αυξομειώνεται ανάλογα ποσο καυτερο το θέλει καποιος)
4 κγ corn flour
2 κγ σησάμι
Βαζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις και τα φέρεις σε βρασμό... μόλις βράσει μειωνεις την ένταση της θέρμανσης στο ελάχιστο και συνεχιζεις το ανακάτωμα, έως ότου μειωθεί ο όγκος της σαλτσας κι αρχιζει να πηζει...
Αφαιρείς απο τη φωτιά, βαζεις το καπακι και το αφηνεις στην ακρη μεχρι να ετοιμαστει το κρεας...
Είναι αρκετή για 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια.... Απλά, την απλώνεις με πινέλο στο κρεάς μετά το ψησιμο (το εψησα για 2 ωρες στους 150, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο) και το βαζεις να ψηθεί για λίγο ακόμη (το εβγαλα απο το αλουμινοχαρτο, το άλειψα με την σαλτσα και το άφησα για 10-15 λεπτα στους 180)... όταν το βγάλεις, ξανα-αλοίφεις με πινελο την σαλτσα και το αφήνεις να ξεκουραστεί...
6 ΚΣ σησαμέλαιο
4 κγ ξύδι από ρύζι
6 ΚΣ σαλτσα σόγιας σκούρη (εναλλακτικά 4 σκούρη και 2 ελαφριά)
2 ΚΣ σάλτσα στρειδιών
8 ΚΣ μέλι (χρησιμοποίησα καστανιάς)
60 mL bourbon whiskey (χρησιμοποίησα αυτό με το μέλι)
30 mL χυμός λάϊμ
6 μεσαίες σκελίδες σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)
4 κγ καπνιστή πάπρικα
8 ΚΣ καστανή ζάχαρη (αν βρείτε dark muscovado έχει καλώς)
2 κγ μπούκοβο (αυξομειώνεται ανάλογα ποσο καυτερο το θέλει καποιος)
4 κγ corn flour
2 κγ σησάμι
Βαζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις και τα φέρεις σε βρασμό... μόλις βράσει μειωνεις την ένταση της θέρμανσης στο ελάχιστο και συνεχιζεις το ανακάτωμα, έως ότου μειωθεί ο όγκος της σαλτσας κι αρχιζει να πηζει...
Αφαιρείς απο τη φωτιά, βαζεις το καπακι και το αφηνεις στην ακρη μεχρι να ετοιμαστει το κρεας...