Tony, σταμάτα να φυσάς και το γιαούρτι.
Ηλία μου το βρήκες ακριβός...δηλαδή όποιος καεί φυσάει και το γιαούρτι...!!!
Και ένας από αυτούς είμαι και εγώ,και ο παθών είναι μαθών.
η κοσμετολογία είναι εδώ για να μη χρειάζεται να βράσεις κρεμμύδια και σκίνους για να ξεπλυθείς
Για πες μου Ηλία το έχεις δοκιμάσει;να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με αυτό που προτείνω;σου φαίνεται γραφικό και μπανάλ μιας και υπάρχει η κοσμετολογία;και αν δεν το έχεις δοκιμάσει πως το κρίνεις;
ούτε να χρησιμοποιείς τα υπολείματα απο το λάδι για να φτιάξεις σαπούνι, γιατί μή μου πείς πως επειδή παλιότερα κάθε σπίτι έφτιαχνε το σαπούνι του, χρησιμοποιούσαν το καλύτερο λαδάκι τους. Εδώ δεν είχαν να φάνε, και μπάνιο στη σκάφη κάθε Σαββάτο...
Για το σαπούνι λαδιού δεν θα το συνεχίσω,όσο για τις νοικοκυρές που έφτιαχναν το δικό τους σαπούνι,δεν εννοούσα αυτό,ίσος φταίω εγώ που δεν το διευκρίνισα,απλά ήθελα να πω για τις γνώσεις που είχαν και όχι τα υλικά,και να είσαι σίγουρος πως είχαν πολλές παραπάνω γνώσεις από όσες έχουμε εμείς τώρα,ήξεραν τα βότανα και τα φυτά σε μεγάλο βαθμό καθώς και τις δοσολογίες,γνώρισα φαρμακοποιό κάνοντας αυτή την δουλεία 70 χρόνια σου έφτιαχνε ότι ήθελες από το Α-Ω μόνος του και με αγνά φυσικά υλικά,λέγαν καλημέρα-καλησπέρα-πως είναι η υγεία σας,και γενικός ήταν καλύτεροι άνθρωποι από ότι είμαστε εμείς σήμερα.
Η όλη διαδικασία της σπιτικής σαπωνοποίησης και όχι μόνο έχει κοινωνικοπολιτιστικές προεκτάσεις γιατί αφορά μιά εποχή και μιά κοινωνία αποβιομηχανοποιημένη, στα πρώτα βήματα του εκσυγχρονισμού με ανάμεικτα τα ψίγματα της πατέντας-εφευρετικότητας και της παράδοσης σε ό,τι έκανε. Χωρίς έλεγχο, χωρίς πιστοποίηση, χωρίς πρωτόκολλα. Φυσικά δεν εννοώ πως κάθε σπίτι έπρεπε να έχει ΙSO, αλλά και απο την άλλη η δαιμονοποίηση των χημικών συστατικών μας φέρνει στο άλλο άκρο
Πολύ καλή η προσπάθεια σου Ηλία και ο τρόπος έκφρασης σου να εντυπωσιάσεις,και μου θύμισε ένα φίλο κομουνιστή,που έλεγε: Οι κοινωνικοπολιτιστικές προεκτάσεις μας οδηγούν σε μια κατάσταση προκεχωρημένης αποσυνθέσεως,λόγο σεξουαλικής ανεπάρκειας.Συγνώμη για την πλάκα Ηλία,αλλά το έχουμε ξαναδεί το έργο και είχε και μπαμπούλα.Εσύ νομίζεις πως τώρα υπάρχει έλεγχος-πιστοποίηση-και ασφάλεια εάν σου βάλλουν ένα ISO η ένα CE;όσο για την δαιμονοποίηση των χημικών συστατικών θα μπορούσα να σου γράφω μέχρι αύριο,θα σου αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα από φίλο μου που ξαφνικά έβγαλε κάτι μικρούς όγκους στην μασχάλη σαν μπαλάκια μικρά,στην αρχή δεν το πήρε σοβαρά μέχρι που μου τα έδειξε και του λέω έφυγες όπως είσαι για Αθήνα.
Για να τα πω περιληπτικά ήταν καλοήθης όγκοι που εξελίσσονταν σε κακοήθης,το αποτέλεσμα ήταν να βρουν ότι έφταιγε το καινούργιο αποσμητικό που χρησιμοποιούσε για τις μασχάλες,έγιναν επεμβάσεις,αφαιρέθηκαν,και μετά πήγαμε στις μηνύσεις,όπου η εταιρία το έφτασε μέχρι άρειο πάγο,σε πληροφορώ ότι υπήρχαν και άλλα κρούσματα εκτός του φίλου μου άλλα πέντε,η μάρκα είναι πασίγνωστη και από τις πολύ καλές υποτίθεται την πουλούν παντού,η δίκη εκκρεμεί από το 2003 και το προϊόν εξακολουθεί να πουλάει.
Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που έχω βιώσει.
ΥΓ. Δεν είσαι ο μόνος που έχει προβλήματα με τον Κορρέ. Είναι ένας πανέξυπνος επιχειρηματίας που μέσω της επιστήμης του κατάφερε να πατήσει με το ένα πόδι στα χημικά και με το άλλο στα "φυσικά" συστατικά και να παντρέψει δύο κόσμους αντίθετους αλλά και αλληλοεξαρτώμενους. Όσοι γνωρίζουν τα προιόντα του για πρώτη φορά μετά απο μιά ζωή με P&G ( τυχαίο παράδειγμα εταιρείας ) νομίζουν πως βρήκαν το κλειδί που μετατρέπει τα βιομηχανικά σε σπιτικά και όσοι είναι περισσότερο ψαγμένοι και αποκτήσουν εμπειρίες φεύγουν για καλύτερους προορισμούς. Προσωπικά κάποια προιόντα του μου άρεσαν αρκετά αλλά και πάλι δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Ηλία δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κύριο με τα προϊόντα του έχω,κατά άλλα συμφωνώ μαζί σου.
Και θέλω σε παρακαλώ να μην νομίζεις ότι αυτά που σου γράφω είναι για να σου την πω,λέω φίλε μου την γνώμη μου,που μπορεί να μην συμφωνεί με την δική σου αλλά κουβέντα να γίνεται,αλλά λέω αλήθεια,αν θες πίστεψε αν δεν θέλεις δεν είναι υποχρεωτικό.
Πάντα φιλικά Αντώνης