Ξυρίσματα με αποθαρρυντικά αποτελέσματα
- Deimitori
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 38 times
Όντως, πολύ έντονος ο ερεθισμός. Άφησε γιά κάποιες ημέρες το δέρμα να "θεραπευθεί".
Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 652 times
- Επικοινωνία:
Το ότι το πρόσωπο ηρέμησε γρήγορα σημαίνει (όπως είναι ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες) ότι δεν πρόκειται για Ingorwn (τουλάχιστον δεν είναι αυτή η κύρια αιτία, δεν αποκλείεται να σου δημιουργηθούν αλλά κάνα δύο) αλλά για razor burn απο τους πιο επώδυνους ερεθισμούς. Για εμένα εκτός από ελλιπή προετοιμασία και κακό αφρό, έχεις σίγουρα πιέσει το ξυράφι. Το ότι συνέχισες με κόντρα υπό αυτές τις συνθήκες σε τελείωσε. Όπως σωστά είπες περίμενε ακόμα 2 μέρες όχι παραπάνω όμως και ξυρίσου. Στις δύο αυτές μέρες το βράδι πλένε καλά το πρόσωπο σου και μετά βάζε μια ενυδατική. Αν δεν έχεις δανείσου από την πιο κοντινή σου θηλυκή ύπαρξη.
Με πολύ καλή προετοιμασία με ζεστό νερό (Πολύ καλό πλύσιμο προσώπου, κάποια preshave ρουτίνα (έστω και με λίγο απο το ίδιο σαπούνι που έχεις) μέχρι να νιώσεις ότι τα γένια έχουν μαλακώσει. Πρέπει να το νιώσεις με το χέρι.
Δούλεψε έναν καλό αφρό, ενυδατικό, δεν είναι τόσο σημαντικό να τον αφήσεις στο πρόσωπο αφού θα έχεις κάνει καλή προετοιμασία αλλά πρέπει να είναι ενυδατικό. Ξεκινά με λόγιο νερό και σιγά σιγά να προσθέτεις, χωρίς βιασύνες.
Θα κάνεις με τον ίδιο ποιοτικό αφρό τρία περάσματα ένα με την φορά, και δύο 90 μοίρες (μύτη προς αιτία και τούμπαλιν) χωρίς να πιέζεις, ότι πάρει, Μικρές,κοφτές μαλακές κινήσεις με σωστή γωνία. Στο τρίτο πέρασμα αν μένουν πίσω γένια είναι γιατί έχεις λάθος γωνία, αυτήν διόρθωνε και μην πιέζεις.
Ξέπλυμα με άφθονο κρύο νερό.
Όχι οινόπνευμα, ένα asb καλύτερα.
Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω σε περιμένω.
Υ.Γ.:Το ότι ξυρίστηκες και άλλες φορές με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν έπαθες κάτι ανάλογο δεν μου λέει κάτι, μπορεί να κάνεις ένα λάθος 10 φόρες αλλά μία να το πληρώσεις...
Με πολύ καλή προετοιμασία με ζεστό νερό (Πολύ καλό πλύσιμο προσώπου, κάποια preshave ρουτίνα (έστω και με λίγο απο το ίδιο σαπούνι που έχεις) μέχρι να νιώσεις ότι τα γένια έχουν μαλακώσει. Πρέπει να το νιώσεις με το χέρι.
Δούλεψε έναν καλό αφρό, ενυδατικό, δεν είναι τόσο σημαντικό να τον αφήσεις στο πρόσωπο αφού θα έχεις κάνει καλή προετοιμασία αλλά πρέπει να είναι ενυδατικό. Ξεκινά με λόγιο νερό και σιγά σιγά να προσθέτεις, χωρίς βιασύνες.
Θα κάνεις με τον ίδιο ποιοτικό αφρό τρία περάσματα ένα με την φορά, και δύο 90 μοίρες (μύτη προς αιτία και τούμπαλιν) χωρίς να πιέζεις, ότι πάρει, Μικρές,κοφτές μαλακές κινήσεις με σωστή γωνία. Στο τρίτο πέρασμα αν μένουν πίσω γένια είναι γιατί έχεις λάθος γωνία, αυτήν διόρθωνε και μην πιέζεις.
Ξέπλυμα με άφθονο κρύο νερό.
Όχι οινόπνευμα, ένα asb καλύτερα.
Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω σε περιμένω.
Υ.Γ.:Το ότι ξυρίστηκες και άλλες φορές με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν έπαθες κάτι ανάλογο δεν μου λέει κάτι, μπορεί να κάνεις ένα λάθος 10 φόρες αλλά μία να το πληρώσεις...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- Lefty
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 21 times
Όπως είδατε τα πράγματά ήταν δραματικά. Τι να πω, τουλάχιστον έχει ηρεμήσει τελείως τώρα
Θα επανέλθω δριμύτερος. Άλλωστε με τα λάθη μας στη Ζωή μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι σε ολα. Απόστολε θα ακολουθήσω τις οδηγίες κατά γράμμα την επόμενη φορά και θα ενημερώσω όπως και να έχει το αποτέλεσμα
Θα επανέλθω δριμύτερος. Άλλωστε με τα λάθη μας στη Ζωή μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι σε ολα. Απόστολε θα ακολουθήσω τις οδηγίες κατά γράμμα την επόμενη φορά και θα ενημερώσω όπως και να έχει το αποτέλεσμα
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 4487 times
- Been thanked: 5443 times
Βρε Λευτέρη τι πράγμα ηταν αυτό. Είδα τις φωτογραφίες και σφίχτηκα...Περαστικά φίλε μου. Ποτέ , μα ποτέ δεν είχα ούτε το 1/10 αυτών όπως ανέφερε ο Βαλάντης (και πολύ είπα..). Κάνε αυτά που σου είπαν τα υπόλοιπα παιδιά και ολα θα πάνε καλά. Προγανώς δεν έκανες κάτι λάθος για να γίνεις έτσι αλλά πολλά λάθη και παραλείψεις μαζί...Μην απογοητεύεσαι, αργότερα θα τα βλέπεις αυτά και θα αναρωτιέσαι για το πως τα είχες καταφέρει έτσι...
Και πάλι περαστικά φίλε.... :megagrin
Και πάλι περαστικά φίλε.... :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Lefty
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 21 times
Καλησπέρα από την Κρήτη,
Lefty is back.
Σήμερα το πρόγραμμα είχε ως εξής.
Ζεστό ντους,
πλύσιμο του προσώπου με το προράσο,
face lather για περίπου 3 λεπτά και ξέπλυμα με ζεστό νερό,
face lather για άλλα 3 λεπτά και μετά άφησα τον αφρό για περίπου 2 λεπτά στο πρόσωπο.
Μετά την παραπάνω διαδικασία έκανα 3 περάσματα (οχι κόντρα) χωρίς κανένα τράβηγμα και με τα πιο βαθιά ξυρίσματα που έχω κάνει.
Με το χέρι τώρα νιώθω μόνο κάποια μικρά σημεία κάτω κάτω στο λαιμό τα οποία θα τα βελτιώσω την επόμενη φορά.
Σε αυτό που κατέληξα είναι ότι έχω σκληρά γένια και δεν μαλακώνουν τόσο εύκολα. Σε αυτήν την περίπτωση μήπως να κοιτάξω κάποιο pre-shave oil η δεν θα δω μεγάλη αλλαγή?
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας.
Lefty is back.
Σήμερα το πρόγραμμα είχε ως εξής.
Ζεστό ντους,
πλύσιμο του προσώπου με το προράσο,
face lather για περίπου 3 λεπτά και ξέπλυμα με ζεστό νερό,
face lather για άλλα 3 λεπτά και μετά άφησα τον αφρό για περίπου 2 λεπτά στο πρόσωπο.
Μετά την παραπάνω διαδικασία έκανα 3 περάσματα (οχι κόντρα) χωρίς κανένα τράβηγμα και με τα πιο βαθιά ξυρίσματα που έχω κάνει.
Με το χέρι τώρα νιώθω μόνο κάποια μικρά σημεία κάτω κάτω στο λαιμό τα οποία θα τα βελτιώσω την επόμενη φορά.
Σε αυτό που κατέληξα είναι ότι έχω σκληρά γένια και δεν μαλακώνουν τόσο εύκολα. Σε αυτήν την περίπτωση μήπως να κοιτάξω κάποιο pre-shave oil η δεν θα δω μεγάλη αλλαγή?
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας.
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Εγω προσωπικα ειδα μεγαλη διαφορα με το pre shave, στα δικα μου γενια παρομοια αποτελεσματα με το pre shave μου εδωσε η γλυκερινη. Ωστοσο επειδη δεν εχεις δοκιμασει pre shave και δεν μπορεις να κανεις την συγκριση με την γλυκερινη θα σου προτεινα να δοκιμασεις το προιον της προρασο για πριν το ξυρισμα και αν δεν δεις διαφορα μπορεις ανετα να το χρησιμοποιησεις για after shave.
Το Ιασονας με Ο
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Λευτέρη από ότι καταλαβαίνω, η προετοιμασία σου είναι εκτενής. Δε νομίζω να πετύχεις πολλά περισσότερα με preshave.
Εγώ θα δοκίμαζα με πιο κοφτερή λεπίδα και με προσοχή βέβαια.
Εγώ θα δοκίμαζα με πιο κοφτερή λεπίδα και με προσοχή βέβαια.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 652 times
- Επικοινωνία:
Συμφωνώ με τον Δημήτρη.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Λευτέρη οι Feather είναι πιο κοφτερές από όλες, δηλαδή πας στο άκρο.
Μπορώ να σου ετοιμάσω ενα sampler αν θες με λεπίδες τις οποίες θεωρώ εγώ κοφτερές αλλά όχι τραχιές για να δοκιμάσεις. Από εκεί και πέρα βλέπεις αν σου αρέσει κάτι.
Πάντως εντύπωση μου κάνει ότι με τόση προετοιμασία και Personna έχεις κακά ξυρίσματα. Πέρα αυτών που έχουμε αναφέρει, μπορώ να σκεφτώ τα εξής:
- Η γωνία της μηχανής δεν είναι σωστή, δηλαδή να είναι η λεπίδα κάθετη με το δέρμα.
- Να μην έχεις βρει τη σωστή φορά της τρίχας. Το λεω γιατί και εγώ είχα πολλούς ερεθισμούς όταν ξεκίνησα. Στο λαιμό μου π.χ. οι τρίχες πάνε ανάποδα σε μερικά μέρη και αν περάσω απο πάνω->κάτω τη μηχανή έχω ερεθισμούς. Κοίτα με πιο πολύ λεπτομέρεια τη φορά.
Αυτά. Και μην απελπίζεσαι! Όλοι μας είχαμε τέτοιες εμπειρίες στα πρώτα ξυρίσματα. Σύντομα θα το "βρεις" και θα απολαμβάνεις τα ξυρίσματα σου.
Μπορώ να σου ετοιμάσω ενα sampler αν θες με λεπίδες τις οποίες θεωρώ εγώ κοφτερές αλλά όχι τραχιές για να δοκιμάσεις. Από εκεί και πέρα βλέπεις αν σου αρέσει κάτι.
Πάντως εντύπωση μου κάνει ότι με τόση προετοιμασία και Personna έχεις κακά ξυρίσματα. Πέρα αυτών που έχουμε αναφέρει, μπορώ να σκεφτώ τα εξής:
- Η γωνία της μηχανής δεν είναι σωστή, δηλαδή να είναι η λεπίδα κάθετη με το δέρμα.
- Να μην έχεις βρει τη σωστή φορά της τρίχας. Το λεω γιατί και εγώ είχα πολλούς ερεθισμούς όταν ξεκίνησα. Στο λαιμό μου π.χ. οι τρίχες πάνε ανάποδα σε μερικά μέρη και αν περάσω απο πάνω->κάτω τη μηχανή έχω ερεθισμούς. Κοίτα με πιο πολύ λεπτομέρεια τη φορά.
Αυτά. Και μην απελπίζεσαι! Όλοι μας είχαμε τέτοιες εμπειρίες στα πρώτα ξυρίσματα. Σύντομα θα το "βρεις" και θα απολαμβάνεις τα ξυρίσματα σου.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός