Διάφορες ερωτήσεις από αρχάριο

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
hariskar
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 48 times
Επικοινωνία:

wolfy έγραψε:Η R41 Χάρη κάνει όντως πολύ βαθύ ξύρισμα και είναι εξαιρετικά επιθετική. Δεν είναι όμως κατάλληλη για όλους, όπως σωστά ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω και επίσης δεν είναι ιδανική για καθημερινό ξύρισμα, όπως θα έχεις πιθανόν αντιληφθεί. Οπότε οι υπόλοιπες καλύπτουν αυτά ακριβώς τα κενά, το λιγότερο επιθετική και την ενδεχόμενη ανάγκη για καθημερινό ξύρισμα.
Σε εμένα συμβαίνει το εξής: Αν ξυριστώ με 11c ή 34c θα πρέπει σίγουρα να ξυριστώ την επόμενη αφού θα φαίνομαι εντελώς αξύριστος, ενώ με την R41 μπορώ να ξυρίζομαι κάθε 2 ημέρες, αφού το ξύρισμα είναι πιο βαθύ και κρατάει πιο πολύ.
Με 11c ή 34c όμως την επόμενη δε θα μπορώ να ξυριστώ λόγω του ερεθισμού, που είναι μεγαλύτερος από αυτόν της R41, οπότε πάλι θα πρέπει να περιμένω τη μεθεπόμενη..
Και έτσι φυσικά προτιμάω την R41.
Είναι φυσιολογικά αυτά ή κάνω κάτι λάθος;
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
12
Has thanked: 27703 times
Been thanked: 27453 times

Δεν είναι καθόλου παράξενο αυτό που αναφέρεις, συμβαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε πολλούς. Εφόσον κιόλας ξυρίζεσαι κόντρα, το δέρμα δεν αντέχει την καθημερινή καταπόνηση. Και σε μένα αυτό συμβαίνει, επειδή ξυρίζομαι κόντρα, δεν μπορώ να ξυριστώ κάθε μέρα, οπότε και ξυρίζομαι κάθε δύο μέρες. Αυτοί που ξυρίζονται καθημερινά, είτε δεν κάνουν την κόντρα, είτε είναι από τους τυχερούς που αντέχει το δέρμα τους. Μάλλον ισχύει η πρώτη περίπτωση. Αν τώρα για κάποιο λόγο χρειάζεται να είσαι ξυρισμένος κάθε μέρα, δοκίμασε να μην κάνεις το κόντρα πέρασμα, ίσως να δεις αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
hariskar
Νήπιο
Νήπιο
12
Επικοινωνία:

wolfy έγραψε:Αν τώρα για κάποιο λόγο χρειάζεται να είσαι ξυρισμένος κάθε μέρα, δοκίμασε να μην κάνεις το κόντρα πέρασμα, ίσως να δεις αποτελέσματα.
Σε ευχαριστώ αλλά αυτό δε γίνεται, θέλω όταν τελειώνει το ξύρισμα το δέρμα μου να είναι εντελώς λείο. :megagrin
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 46 times
Been thanked: 147 times

hariskar έγραψε:Αν ξυριστώ με 11c ή 34c θα πρέπει σίγουρα να ξυριστώ την επόμενη αφού θα φαίνομαι εντελώς αξύριστος, ενώ με την R41 μπορώ να ξυρίζομαι κάθε 2 ημέρες, αφού το ξύρισμα είναι πιο βαθύ και κρατάει πιο πολύ.

Είναι φυσιολογικά αυτά ή κάνω κάτι λάθος;
Καθε δερμα διαφορετικο
Σε μενα συμβαινει κατι αναλογο,την εποενη μερα ξυρισματος με ηπια Open Comb ειμαι στο οριο που λενε
Με καποια επιθετικη ειμαι μια χρα,δεν εχουν βγει τοσο ωστε να φαινονται
Γιαυτο και το σαββατιανο ξυρισμα το εχω αφιερωσει σε κλασσικες ή Closed Comb κεφαλες αφ'ενος γιατι δεν εχουν πολλα γενια να κοψουν αφ'ετερου δεν με πολυνοιαζει για την Κυριακη αφου ουτως ή αλλως θα φαινομαι ξυριστικως καλα.

Απλα δεν αντεχουν ολα τα δερματα επιθετικη κεφαλη+Κοντρα
Μερικοι το καταφερνουν αν και βρισκω την καταπονηση ασκοπη
Αλλοι αν το κανουν αυτο θα κοπουν συν θα μοιαζουν σαν να τους εγδαραν
Απο την αλλη που και που καποια αποχη απο Open Comb και δοκιμη με καποια αλλη δεν κανει κακο
Αυξηση εμπειριων και ξεκουραση του δερματος.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
12

Πολύ σωστός ο Δορυφέρωντας!
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 46 times
Been thanked: 147 times

Τρωω και κανενα γραμμα απ'την βιασυνη παντως.

:bigsmilie
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
hariskar
Νήπιο
Νήπιο
12
Επικοινωνία:

Σήμερα μετα από αρκετούς μήνες ξαναξυρίστηκα με την 34c. Αυτό που με παραξένεψε ήταν ότι μου φάνηκε να κάνει πολύ πιο βαθύ ξύρισμα σε σχέση με την 11c, μάλιστα τόσο βαθύ όσο αυτό που έκανα με την R41. Ένοιωθα τη λεπίδα της να είναι πολύ πιο εκτεθιμένη σε σχέση με την 11c.
Εγώ γιατί νόμιζα ότι η 11c είναι πιο επιθετική; :confused
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Κάτι έχεις κάνει εσύ, μήπως άλλαξες κάποιο παράγοντα, έβαλες διαφορετική λεπίδα, ημέρες που ήσουνα αξύριστος, ελλειπής αφρός ,κ.α?Αλλά και πάλι να φτάσει τη R41 παρόλο που δε την έχω μου κάνει εντύπωση..
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
hariskar
Νήπιο
Νήπιο
12
Επικοινωνία:

Γένια 2 ημερών και μόνο ένα πέρασμα κόντρα όπως πάντα. Και εμένα μου έκανε εντύπωση..
Να κάνει πολύ βαθύτερο ξύρισμα από την 11c δικαιολογείται;
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
12

Μάλλον βελτιώθηκες Χάρη, αυτό είναι όλο. Και εγώ όταν πήρα την R41 ένοιωθα ότι με την 33C δεν μπορούσα να κάνω ένα καλό και βαθύ ξύρισμα, αλλά τώρα αυτό έχει αλλάξει. Εντάξει, με την R41 κάνω πιο βαθύ ξύρισμα αλλά απολαμβάνω πολύ περισσότερο και την 33C πλέον.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”