Πεθανε ο Paul.. * 26 Ιανουαριου 2008 - † 26 Οκτωβριου 2010

Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Μια επικαιρη χανιωτικη συνταγη..


1 κιλό χταπόδι φρέσκο
500 γρ. κρεµµυδάκια µικρά
250 γρ. ελιές τσακιστές
1 ποτήρι του κρασιού ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
250 γρ. ντοµάτες καλές κόκκινες
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:
Ψήνουµε το χταπόδι µε το νερό του για αρκετή ώρα. Το σβήνουµε µε κρασί. Μετά προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τις ντοµάτες ξυσµένες. Όταν πάρουν βράση προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια καθαρισµένα και κοµµένα στα δύο ή αν είναι µικρά ολόκληρα. Όταν είναι µισοψηµένα το χταπόδι και τα κρεµµύδια, προσθέτουµε τις ελιές. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε το φαγητό να ψηθεί. Ψήνουµε αργά σε µέτρια φωτιά. Σερβίρουµε µε τηγανητές πατάτες.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”