Παντα ημουν λατρης του καλου καφε με προτιμηση της διαδικασιας french press ιδιαιτερα για το σπιτι , φυσικα με φρεσκους κοκους και μηχανη αλεσης.Το οτι δεν υπεκυψα στην αγορα καλης μηχανης espresso ηταν οτι ηθελα λογω προτιμησης τον καφε σε μεγαλη κουπα και μεγαλη ποσοτητα, βεβαια ολες οι μεχρι τωρα γνωστες μεθοδοι πλην του καλου espresso παντα αφαιρουσαν ενα ποσοστο απολαυσης-γευσης.
Κανω τον προλογο για να καταληξω στη τελευταια μου ανακαλυψη(μερικων μηνων) που λεγεται aeropress.
Ενημερωθηκα για την μεθοδο αυτη απο το B&B και απο την στιγμη που το δοκιμασα πινω πλεων τον καλυτερο και ευκολοτερο στην παρασκευη καφε...
Θα ηθελα να ξερω εαν και αλλοι εχουν δοκιμασει τη συγκεκριμενη μεθοδο και φυσικα τα σχολια τους.
Τί καφέ πίνετε;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7408
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11324 times
- Been thanked: 10759 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
Θα μπορούσα να πω πως δεν πίνω καφέ, αφού μέχρι και προσφάτως δεν έπινα.
Τώρα τελευταίο όμως λόγο δουλειάς (ωραρίων και πίεσης) πίνω.
Δεν είμαι γνώστης στον καφέ προσωπικά για μένα όλοι οι καφέδες είναι λίγο πολύ ίδιοι...
Αυτός όμως που διαλέγω να ποιώ στην δουλειά (από μηχάνημα) είναι το late machiato.
Στην ουσία δεν είναι τόσο καφές όσο γάλα με καφέ.
Γάλα ζεστό κάτω μια τζούρα (εσπρέσο;;;) στη μέση και μετά αφρόγαλα.
Με 2 φακελάκια ζάχαρη και 2 φακελάκια creamer (γάλα σε σκόνη;;;) μπορώ να τον ποιώ και πάλι τον μισό. :hystericalbs1
Τι να κάνω; δεν είμαι του καφέ! :megagrin
Τώρα τελευταίο όμως λόγο δουλειάς (ωραρίων και πίεσης) πίνω.
Δεν είμαι γνώστης στον καφέ προσωπικά για μένα όλοι οι καφέδες είναι λίγο πολύ ίδιοι...
Αυτός όμως που διαλέγω να ποιώ στην δουλειά (από μηχάνημα) είναι το late machiato.
Στην ουσία δεν είναι τόσο καφές όσο γάλα με καφέ.
Γάλα ζεστό κάτω μια τζούρα (εσπρέσο;;;) στη μέση και μετά αφρόγαλα.
Με 2 φακελάκια ζάχαρη και 2 φακελάκια creamer (γάλα σε σκόνη;;;) μπορώ να τον ποιώ και πάλι τον μισό. :hystericalbs1
Τι να κάνω; δεν είμαι του καφέ! :megagrin
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- Δημήτρης
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4000
- Εγγραφή: 03 Ιούλ 2010, 15:23
- 13
- Τοποθεσία: Αγρίνιο
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 181 times
3-4 επιλογές πιστεύω θα ήταν καλύτερα, μιας και αλλάζουν με την εποχή ή την ώρα οι επιλογές! Το καλοκαίρι πχ πίνω Freddo espresso, γιατι το γαλα με χαλαει οταν κατεβανει στον κρύο καφέ. Το χειμώνα cappuccino, αλλά τα πρωινά και στο στρατό ειδικά ελληνικό!
Τώρα το είδα, δεν το γνώριζα. Θα το δοκιμάσω!spyoly έγραψε:Παντα ημουν λατρης του καλου καφε με προτιμηση της διαδικασιας french press ιδιαιτερα για το σπιτι , φυσικα με φρεσκους κοκους και μηχανη αλεσης.Το οτι δεν υπεκυψα στην αγορα καλης μηχανης espresso ηταν οτι ηθελα λογω προτιμησης τον καφε σε μεγαλη κουπα και μεγαλη ποσοτητα, βεβαια ολες οι μεχρι τωρα γνωστες μεθοδοι πλην του καλου espresso παντα αφαιρουσαν ενα ποσοστο απολαυσης-γευσης.
Κανω τον προλογο για να καταληξω στη τελευταια μου ανακαλυψη(μερικων μηνων) που λεγεται aeropress.
Ενημερωθηκα για την μεθοδο αυτη απο το B&B και απο την στιγμη που το δοκιμασα πινω πλεων τον καλυτερο και ευκολοτερο στην παρασκευη καφε...
Θα ηθελα να ξερω εαν και αλλοι εχουν δοκιμασει τη συγκεκριμενη μεθοδο και φυσικα τα σχολια τους.
Πρεπει να συμπληρωσω οτι δεν χρησημοποιω πλεων τα χαρτινα φιλτρα της aeropress αλλα μεταλικα τα οποια αφηνουν περισοτερη γευση (oil...?)να περασει απο μεσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 12 Νοέμ 2012, 07:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Ενσωμάτωση συνδέσμου. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Ενσωμάτωση συνδέσμου. Φιλικά, Αντώνης.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 5390
- Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
- 12
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
- Has thanked: 4477 times
- Been thanked: 5443 times
Εγώ καπουτσίνο (περισσότερο) και φίλτρου (λιγότερο) το χειμώνα. Το καλοκαίρι καπουτσίνο φρέντο (περισσότερο) και φραπέ (πολύ λιγότερο) .Στάνταρ 2 καφέδες την ημέρα .Καμιά φορά μπορεί να γίνει και ένας, αλλά ποτέ τρείς .. :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- FotisPl
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 146
- Εγγραφή: 05 Δεκ 2012, 16:17
- 11
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 252 times
- Ηλικία: 45
Καθημερινές διπλό cappuccino 2 φορές στην ημέρα
Σάββατο και Κυριακή ελληνικό μερακλίδικο διπλό
Σπάνια και σχεδόν καθόλου βράδυ ή απόγευμα.
Σάββατο και Κυριακή ελληνικό μερακλίδικο διπλό
Σπάνια και σχεδόν καθόλου βράδυ ή απόγευμα.
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
- PanosMcfarley
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: 21 Σεπ 2013, 20:53
- 10
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
Ανάλογα την εποχή, την ώρα και τη διάθεση. Το καλοκαίρι πίνω συνήθως Freddo Espresso ή Freddo Cappuccino (τι πρωτότυπο!), ενώ τον χειμώνα - από τα μέσα Φθινοπώρου για την ακρίβεια - πίνω αυστηρώς ζεστό καφέ, με ιδιαίτερη προτίμηση στον καφέ φίλτρου και τον νες καφέ - σπανιότερα. Τα πρωινά προτιμώ τον ελληνικό καφέ.
Τον φραπέ τον χρησιμοποιώ μόνο σε περιόδους δυσκοιλιότητας - αυτός δεν είναι καφές, είναι διάλυμα γαστρεντερίτιδας.
Τον φραπέ τον χρησιμοποιώ μόνο σε περιόδους δυσκοιλιότητας - αυτός δεν είναι καφές, είναι διάλυμα γαστρεντερίτιδας.
Ἠξεύρω ὅτι οὐδεὶς τολμᾶ ποτε ν᾿ ἀτενίσῃ ἐντὸς ἑαυτοῦ, ὡς εἱς βαθύ καὶ ἀπύθμενον φρέαρ, πρὸς ὃ ἰλιγγιᾷ ἡ ὅρασις. Κατοπτρίζεσθε μᾶλλον ἐν τοῖς πράγμασι τοῦ πλησίον καὶ εὐλόγως πράττετε - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
http://www.diktuoideon.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.diktuoideon.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;