Bic Astor

Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1544
Εγγραφή: 06 Οκτ 2020, 19:45
3
Τοποθεσία: Thessaloniki
Has thanked: 12957 times
Been thanked: 13611 times
Ηλικία: 42
Επικοινωνία:

Στο δικό μου πρόσωπο, βρίσκω τις Bic Astor περισσότερο αποτελεσματικές σε σχέση με τις απλές bic λεπίδες... απόψεις...
Άβαταρ μέλους
Nassiff11
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: 17 Ιαν 2024, 08:05
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Has thanked: 38 times
Been thanked: 481 times
Ηλικία: 35

Έψαξα για τέτοιες συζητήσεις και έχω μπερδευτεί. Εγώ στο πρόσωπο μου δεν τις βρήκα ίδιες. Ίσως το χρώμιο και η πλατίνα να μην υπάρχουν στις Άστορ; Απαράδεκτη τιμή λιανικής της Άστορ στα σούπερ μάρκετ 1.5 ευρώ περίπου.
Η δουλειά κάνει τους άντρες!
Shadow7
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 24 Δεκ 2023, 14:09
Has thanked: 18 times
Been thanked: 31 times

Οι Astor έχουν χρώμιο και ένα πολυμερές.
Τώρα για τη τιμή δίκιο έχεις αλλά πιθανολογω στο ότι ποντάρουν όποιον πιάσουν στην ανάγκη.
Δεν είναι ότι οι περισσότεροι wetshavers αγοράζουν λεπίδες από s.m
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2128
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8566 times
Been thanked: 11590 times
Ηλικία: 55

Υπάρχουν κ χειρότερα. Βέβαια υπάρχουν κ καλύτερα που ξεκινούν κάπου στο 50 λεπτά.

Εικόνα
Μπάμπης
Gian_Arg
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2023, 00:42
Has thanked: 1191 times
Been thanked: 691 times
Ηλικία: 34

Φίλε Μπάμπη πρέπει να είσαι ο τοπ άσχετος για να αγοράσεις λεπίδες ξυρίσματος από το πλαίσιο...... Και το πλαίσιο είναι ο μεσάζων για να σου την στείλει κάποιος τρίτος, να μην βγάλει κάτι και αυτό για τις υπηρεσίες του!
Άβαταρ μέλους
dtsapman
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 24 Οκτ 2023, 17:27
Has thanked: 6 times
Been thanked: 112 times
Ηλικία: 49

Shadow7 έγραψε: Τώρα για τη τιμή δίκιο έχεις αλλά πιθανολογω στο ότι ποντάρουν όποιον πιάσουν στην ανάγκη.
Δεν είναι ότι οι περισσότεροι wetshavers αγοράζουν λεπίδες από s.m
Ευτυχώς ή δυστυχώς είναι οι λεπίδες που θα βρεις και στο τελευταίο χωριό. Πάντα όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο ( λόγω βαλίτσας στη καμπίνα επιβατών) εκεί καταφεύγω.
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1544
Εγγραφή: 06 Οκτ 2020, 19:45
3
Τοποθεσία: Thessaloniki
Has thanked: 12957 times
Been thanked: 13611 times
Ηλικία: 42
Επικοινωνία:

Δυστυχώς, στα περισσότερα σούπερ μάρκετ τις συγκεκριμένες λεπίδες τις βρίσκεις, αλλά η τιμή κυμαίνεται από 1,60 έως 1,90 ευρώ...υποτίθεται ότι δεν απευθύνεται στα μέλη του φόρουμ που είναι υποψιασμένα από τιμές...
thomntok
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 18 Φεβ 2017, 10:30
7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Καλησπέρα βρήκα συζήτηση για την αγαπημένη μου λεπίδα και είπα να συμμετάσχω. Την Astor την είχα δοκιμάσει όταν είχα αρχίσει το παραδοσιακό ξύρισμα και είχα πολλά κοψίματα χωρίς δικό μου φταίξιμο, πιθανότατα να είχα τύχει προβληματική λεπίδα. Εδώ και κάποια χρόνια έχει γίνει η σταθερή μου λεπίδα γιατί είναι για εμένα η πιο κοφτερή μαζί με την Persona med prep. Με όλες τις άλλες ακόμα και με feather ή Kai και πολλές άλλες που θεωρούνται κοφτερές έχω τραβήγματα.
Άβαταρ μέλους
gms
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 10 Μαρ 2024, 23:58
Been thanked: 8 times

Παρότι αρχικά ήμουν πολύ προκατειλημμένος με τα Astor τα δοκίμασα και έπαθα πλάκα. Είναι κοφτερά (λίγο πιο κάτω από Feather), επιτρέπουν μικρολάθη και δε μου δημιούργησαν ερεθισμό στο πρόσωπο. Στη συνέχεια ξυρίστηκα με Bic Chrome Platinum και μου φάνηκαν ίδιες λεπίδες. Έστειλα μάλιστα και email στην Bic και μου το επιβεβαίωσαν. Μου είπαν ότι ASTOR Double Edge Blade και BIC Chrome Platinum είναι το ίδιο προϊόν, απλώς διαφοροποιείται στην ονομασία ανάλογα με την αγορά στην οποία προορίζεται. Astor στην Ελλάδα Bic Chrome Platinum στο εξωτερικό. Δε ξέρω μήπως οι Bic Chrome Platinum έχουν καλύτερο quality Control επειδή τις εξάγουν.

Ξυρίζομαι συνήθως με τις Bic Chrome Platinum καθώς είναι πιο εύκολο να τις βρω σε προσιτή τιμή στα ελληνικά ιντερνετικά καταστήματα (συνήθως 0,80 ή 0,85 € την πεντάδα). Δεν έχω κανέναν ερεθισμό στο πρόσωπο, κόβουν απίστευτα, δε στομώνουν, δεν έχω τυχαία κοψίματα εύκολα (σε αντίθεση με τις Feather που χρησιμοποιούσα) και είναι πολύ φθηνές. Ανάλογα τα κέφια χρησιμοποιώ κάθε λεπίδα 1 ή 2 φορές αν και έχω την αίσθηση ότι μπορούν να αντέξουν και 3ο ξύρισμα χωρίς πρόβλημα. Το κόστος τους όμως είναι σχετικά μικρό (16 με 20 λεπτά η λεπίδα) επιτρέπει την πολυτέλεια της 1 χρήσης ανά λεπίδα.
Να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ τη Rockwell 6c κυρίως στην πλάκα 4 και για κόντρα τις πλάκες 3 ή 2.
Άβαταρ μέλους
Vulcan
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 151
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2011, 03:48
12
Has thanked: 141 times
Been thanked: 182 times

Όσες φορές έχω πάρει τα τελευταία χρόνια BIC ASTOR Stainless από super-market, minimarket κλπ το έχω μετανιώσει. Ο λόγος είναι είναι κάθε λεπίδα από το κουτάκι μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από την επόμενη. Μπορεί να πέσεις σε καλή λεπίδα ή σε τελείως άχρηστη, σε λεπίδα που σφάζει ή σε λεπίδα που δεν ξυρίζει ούτε τα ...γένια του παπά.

Θα εξαιρέσω κάποιες BIC ASTOR που κληρονόμησα από τον πεθερό μου και οι οποίες ήταν αγορασμένες στις αρχές της δεκαετίας του 80, οι συγκεκριμένες είναι πραγματικά πολύ καλές και με σταθερότητα στην απόδοση τους.

Προκατειλημμένος λοιπόν αρνητικά με ότι σύγχρονο έχει το όνομα BIC δίσταζα έστω και να ανοίξω ένα κουτάκι BIC Chrome Platinum που μου είχαν κάνει δώρο από το Wellshaved.gr . Κάποια στιγμή ξέμεινα από λεπίδες και προκειμένου να πεταχτώ στο κοντινό super-market που έχει μόνο BIC ASTOR Stainless είπα "BIC η μία, BIC και η άλλη πόσο χειρότερα μπορεί να πάνε τα πράγματα". Το αποτέλεσμα όμως με εξέπληξε ευχάριστα, οι BIC Chrome Platimum δεν έχουν καμία σχέση με τις BIC ASTOR Stainless.

Στα θετικά τους βρίσκω την απαλή αίσθηση ξυρίσματος σε αποδεκτό βάθος καθώς και την τεράστια διάρκεια χρήσιμης ζωής τους, ξυρίζεσαι σχεδόν μέχρι να βαρεθείς και να πετάξεις το ξυραφάκι ή να δεις ότι αρχίζεις να χρειάζεσαι περισσότερα περάσματα από τα συνηθισμένα σου για το ίδιο αποτέλεσμα. Επιπλέον θετικό είναι ότι η λεπίδα φθείρεται ομοιόμορφα και γλυκά με τα ξυρίσματα και δεν αρχίζει να γίνεται χασαπομάχαιρο όπως δυστυχώς οι περισσότερες καλές λεπίδες.

Μοναδικό αρνητικό που βρήκα, συγκριτικά με άλλες λεπίδες, είναι ότι το βάθος ξυρίσματος δεν πιάνει το απόλυτο 10 στα 10 και θα έβαζα ένα 8/10. Αν είσαι ψυχαναγκαστικός σαν εμένα και θέλεις πηγούνι γυαλί για πολλές ώρες μετά το ξύρισμα δεν θα το πετύχεις με την Chrome Platinum ωστόσο το αποτέλεσμα είναι σαφώς άνω του μέσου όρου και κινείται προς την top κατηγορία.

Το μάθημα που πήρα είναι να μην κολλάω στο όνομα και να συνεχίζω τις δοκιμές γιατί όλο και κάτι καλό βγαίνει κάποιες φορές.

Σχετικά με το θέμα του ισχυρισμού της της BIC Βιολέξ ότι Chrome Platinum και ASTOR Stainless είναι το ίδιο προϊόν δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να το απορρίψω. Είχα παιδικό μου φίλο που δούλευε στην Βιολέξ στις μηχανές που ακόνιζαν στις ASTOR Stainless και το μόνο που μου είχε πει ήταν ότι η εκπαίδευση των νέων χειριστών σε αυτές τις μηχανές ήταν χάλια. Υποτίθεται οι παλαιότεροι χειριστές εκπαίδευαν τους νέους αλλά στην πράξη η εκπαίδευση αυτή ήταν υποτυπώδης είτε διότι οι παλαιοί δούλευαν με την μέθοδο τυφλοσούρτης και δεν γνώριζαν για ποιο λόγο γίνεται η κάθε ρύθμιση της μηχανής είτε διότι απλά δεν ήθελαν να δείξουν τα μυστικά της δουλειάς στους νεότερους φοβούμενοι για το πόστο τους. Βλέποντας μάλιστα ο ίδιος το πως γίνεται η διαδικασία δεν απορούσε καθόλου που μία λεπίδα έβγαινε καλή και η άλλη ήταν άχρηστη. Όλα αυτά συνέβαιναν κάπου λίγο πριν το 2010.
Δυστυχώς αυτός ο φίλος μου δεν βρίσκεται εν ζωή σήμερα για να τον ρωτήσω αν οι Chrome Platinum είναι ίδιες με τις ASTOR Stainless. Εάν λοιπόν ισχύει ο ισχυρισμός της Βιολέξ, τότε τείνω στην εικασία ότι οι προς εξαγωγή λεπίδες έχουν προσεκτικότερο QC ή/και ακονίζονται από καλύτερους και εμπειρότερους χειριστές των μηχανών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”