Lambda razors

Απάντηση
dm14
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 22 Ιαν 2014, 10:12
10
Has thanked: 108 times
Been thanked: 113 times

Επειδη αναφερονται ολα τα αλλα εκτος του σημαντικοτερου, οταν ρωτηθηκε ο κατασκευαστης απαντησε οτι η τιμη της ειναι 150 ευρω.
Δημητρης
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1544
Εγγραφή: 06 Οκτ 2020, 19:45
3
Τοποθεσία: Thessaloniki
Has thanked: 12953 times
Been thanked: 13607 times
Ηλικία: 42
Επικοινωνία:

Καλό θα ήταν, όσοι φίλοι του forum έχουν επικοινωνία διά ζώσης με τον κατασκευαστή, να τον ενημερώσουν για το ενδιαφέρον που υπάρχει από τα μέλη ώστε να μας πληροφορήσει για το εκτιμώμενο κόστος, πιθανό χρόνο κυκλοφορίας της μηχανής και επιλογές σχετικά με κλειστού και ανοικτού τύπου χτένας κ.λπ. ή ότι άλλο θεωρεί ο ίδιος σκόπιμο να αποσαφηνίσει... το καταθέτω ως παράκληση... ευχαριστώ !
Άβαταρ μέλους
inevitable
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Ιαν 2021, 16:54
3
Has thanked: 21 times
Been thanked: 52 times

@gkarave Καλησπέρα, στη σελίδα της μηχανής στο FB έχει όλους τους τρόπους επικοινωνίας. Προσωπικά, επικοινώνησα τηλέφωνικά μαζί του γιατί δεν έχω fb, ρώτησα για διαθεσιμότητα και τιμή, δόθηκαν οι λεπτομέρειες με email και παρέλαβα τη μηχανή έπειτα από 2 ημέρες. Άψογη συναλλαγή, ο Θοδωρής ήταν ευγενέστατος, άμεσος και εξυπηρετικός τόσο στα email όσο και στο τηλέφωνο. Η μηχανή ήρθε σε ένα πακετο που την προστάτευε απόλυτα απο την ταλαιπωρία της μεταφοράς και μια συνοδευτική επιστολή με όλες τις πιθανές πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Η τιμή είναι στα 150 ευρώ (προσωπικά τη θεωρώ εξαιρετική!) και περιλαμβάνει τη μηχανή στην ξύλινη θήκη της. Τα του ξυρίσματος τώρα τα έχουν αναλύσει καλύτερα διάφοροι χρήστες εδώ όσο και στο youtube με ανάλογα videos. Επίσης εξ όσων γνωρίζω η μηχανή κλειστού τύπου είναι σχεδόν έτοιμη για κυκλοφορία;. @tasos72 Τάσο, μετά από 4 ξυρίσματα με τη lambda μπορώ να πω πως τη βρίσκω αποτελεσματικότερη της R41 και αυτο το μετράω τόσο με τον τρόπο που ξυρίζει (πιό γλυκό ξύρισμα, λιγότερο blade feeling) όσο και με το πόσο γρήγορα ξαναφύτρωσαν τα γένια μου.
sakis11
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 05 Σεπ 2020, 10:56
3
Has thanked: 15 times
Been thanked: 28 times

Η Lambda είναι εξαιρετική μηχανή κ επιθετική
Paneristi
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 08 Μάι 2020, 08:16
3
Been thanked: 78 times

Νομίζω κάπου διάβασα ότι θα είναι διαθέσιμη σήμερα 7/7/22 η Lamda προς πώληση.
mar
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 12 Ιαν 2020, 00:19
4
Has thanked: 1 time
Ηλικία: 42

Έχοντας μια Timeless 95 OC/SC και μια Wolfman 1.15 OC από DE μηχανές είχα πει δε θα πάρω ποτέ κάποια άλλη. Γενικά τα 3 χρόνια που ασχολούμαι με το ξύρισμα η λογική μου είναι να πάρω όσο το δυνατόν λιγότερο αλλά το καλύτερο hardware/software ανεξαρτήτως κόστους και να μη μπω στη λογική να κάνω μικρότερες αγορές εσαεί που σε βάθος χρόνου θα βγουν πιο ακριβές. Δεν ήθελα όμως να μείνω μακριά από μια Ελληνική προσπάθεια ιδιαίτερα όταν προσφέρεται σε λογικές τιμές (για την κατηγορία high-end razors οπου εγώ τουλάχιστον τις κατατάσσω), και έχοντας πάρει και τον Άρη και την Αθηνά μπορώ να πω ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις timeless/wolfman. Θα μπορούσε κάποιος απλά να πάρει τις lambda και να είναι καλυμμένος από μηχανές. Εάν ο Θοδωρής βγάλει και άλλο μοντέλο στο μέλλον και μου αρέσει θα χαρώ να δοκιμάσω κι εκείνο
saili
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 23 Οκτ 2021, 17:32
2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Παρελαβα κι εγω μια Αθηνα, σημερα. Αν και την πηρα για δωρο για συγγενη, ισως καταφερω να τη δοκιμασω κιολας... ωστοσο, μπορω να πω οτι τοσο η συσκευασια της οσο και η ιδια η μηχανη ειναι εντυπωσιακες κατασκευες, αποπνεουν πολυτελεια.
Η συναλλαγη ηταν αψογη και να ευχαριστησω τον Θοδωρη για την αμμεση εξυπηρετηση.

Αν καποια στιγμη τη χριησιμοποιησω, θα σας πω εντυπωσεις σε σχεση με Merkur 34c, Muchle R41, Merkur Futur και Dovo Bismarck που εναλασσω για τα ξυρισματα μου.
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 871
Εγγραφή: 27 Σεπ 2017, 15:34
6
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2854 times
Ηλικία: 49

Την προηγούμενη εβδομάδα καλός μου φίλος και συνξυριστής μου δάνεισε την "λ" 'Αρης v2 για να την δοκιμάσω. :)
Εμφανισιακά η μηχανή είναι πανέμορφη, επίσης φαίνεται η "καθαρή" και προσεκτική κατεργασία του μετάλλου , σπείρωμα , base cap , top cap , λαβή είναι όλα αψεγάδιαστα και δείχνουν την αγάπη που έβαλε ο "μάστορας" που την κατασκεύασε.
Επίσης πανέμορφη και η συσκευασία της μέσα σε ένα ξύλινο κουτάκι που κι αυτό έχει πάνω του πολλές εργατοώρες για να παραχθεί. Καμία σχέση με τα χαρτόκουτα και τα πλαστικά - φελιζόλ που έχω παραλάβει κάμποσες φορές. Θα πει κάποιος "σιγά αφού στο μπάνιο θα στέκεται , τι το θες το κουτί" .
Θα απαντήσω πως όλα παίζουν το ρόλο τους και μπορώ να παραθέσω πολλά επιχειρήματα... αλλά ο νοών νοείτω. ;)

*Θα σναφέρω εδώ πως η fatip piccolo oc καθώς και η muhle r41 (το μοντέλο μετά το 2013) είναι από τις αγαπημένες μου μηχανές, και το γεγονός πως η λ μοιάζει αρκετά στην κεφαλή με την ιταλίδα με έκανε να ανυπομονώ να δω πως ξυρίζει.
Προσωπικά και με την picollo αλλά και με την r41 παίρνω καλύτερα ξυρίσματα στις 2+ ημέρες ξεκούρασης. Εξίσου αποτελεσματικές , η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ( για μένα) στην γωνία κλίσης για να καταφέρεις καλό και smooth ξύρισμα , στη μεν piccolo με το να "καβαλάω το cap" , στη δε r41 με την λαβή πιο παράλληλα στο πρόσωπο μου. Η fatip μου επιτρέπει πιο "γρήγορα" και σβέλτα περάσματα , ενώ η r41 πιο κοντά strokes.Μια διαφορά που επίσης έχω δεί είναι πως η ιταλική μηχανή θα δουλέψει αποδοτικά με σχεδόν όλων των ειδών τις λεπίδες (μάλιστα παρατήρησα κατά κάποιο τρόπο λεπίδες που δεν κόβουν αποτελεσματικά να εμφανίζουν καλύτερα χαρακτηριστικά), ενώ από την άλλη μεριά η r41 "χρειάζεται" τρόπoν τινά κοφτερές , στο δέρμα μου "τραβάνε" οι μέτριες λεπίδες. Πάντως και οι 2 μηχανές θέλουν σαπούνι με καλά χαρακτηριστικά - γλιστρημα και προστασία να είναι σε ψηλά επίπεδα γιατί νιώθεις αρκετά την λεπίδα.

Στο πρώτο ξύρισμα με την "λ" τώρα.
Έμεινα επίτηδες 3 ημέρες αξύριστος γιατί είχα ακούσει-διαβάσει πως η μηχανή είναι αρκούντως "αποτελεσματική" και ήθελα καθαρό-ξεκούραστο δέρμα.
Λεπίδα Bic Chrome Platinum στην πρώτη χρήση ,σαπούνι Seduction των Occult , καλό face lather με ApShaveCo Silksmoke και πρώτη δοκιμή.

Η "λ" με τις πρώτες κατεβασιές μου έδειξε πως είναι άκρως αποτελεσματική αλλά απαλή μηχανή.Δεν τράβαγε τις τρίχες , δεν σκάλωνε σε γωνίες , δεν φρενάριζε στο δέρμα (όπως όταν είχα δοκιμάσει την πρώτη φορά την blackland blackbird όπου ένιωθα πως είχα κάνει κάτι λάθος με τον αφρό μου).
Η γωνία που ξυριζόμουν ήταν όπως με την fatip (ride the cap) , αλλά η μηχανή σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις γωνία και να πάρεις καλό ξύρισμα , αν και ένιωθα τη λεπίδα παραπάνω.
Μέχρι πάντως το δεύτερο χέρι η μηχανή ήταν (για τα γουστα μου και να το πω απλοικά) μια ακόμα όμορφη καλοσχεδιασμένη αποτελεσματική de , και σίγουρα πάντως μηχανή που δεν σε παίρνει να ξεχαστείς και να την πας με "αυτόματο πιλότο".
Έχοντας δοκιμάσει ATT, Wolfman ,Blackland , όπως και ένα κάρο vintage , και διάφορους άλλους "μονόκερους" δεν μου είχε κάνει και τρομερή εντύπωση μέχρι εκείνη την ώρα.

Το σημείο που άλλαξα γνώμη ήταν στο τρίτο χέρι -Atg δηλαδή.
Ένιωθα τη μηχανή να ξυρίζει και φυσικά ένιωθα την λεπίδα αλλά ο τρόπος που έκοβε στην κόντρα ήταν μοναδικός και με λίγες μονοκόματες κινήσεις έιχα καθαρίσει στο λαιμό τα πάντα. Έχω επίσης 2 σημεία που πάντα με παιδεύουν και είναι οι γωνίες που σχηματίζει το σαγόνι μου κάτω απο το αυτί που εκεί οι τρίχες μου πάνε προς όλες τις κατευθύνσεις και όταν χρησιμοποιώ mild μηχανές ξέρω πως είτε πρέπει να κάνω πολλά περάσματα, είτε να ξεχάσω το bbs σε εκείνα τα σημεία - και επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός μετά πιάνω και τρίβω συνέχεια εκεί με αποτέλεσμα να εκνευρίζομαι και έτσι κατά συνέπεια να εχω και μικρους τοπικούς ερεθισμούς..

Η "λ" εκείνα τα σημεία τα είχε καθαρίσει με ένα κόντρα πέρασμα. :D
Συνολικό αποτέλεσμα απόλυτο bbs που κράτησε περίπου 10 ώρες (τόσο είναι το max για μένα), χωρίς ερεθισμούς - ένα πολύ μικρό τσούξιμο με το alum στο πάνω χείλος λόγω ατσαλοσύνης - αφού παράλληλα προσπαθούσα να βρώ την σωστή ισορροπία της μηχανής για να μην φάω κανένα ρουθούνι στην κόντρα.
Προσωπικά βάζω ένα 10/10 στο ξύρισμα λαμβάνοντας υποψιν πως ήταν η πρώτη επαφή με την μηχανή.

Δοκίμασα επίσης και ξυρίσματα καθημερινά και ακόμα και με 2 περάσματα η μηχανή έδινε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα (πάντα με τις αγαπημενες μου λεπίδες Bic cp , και Polsilver).

Συμπερασματικά, η μηχανή προσωπικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και από το δεύτερο-τρίτο ξύρισμα και μπήκε στη λίστα των άμεσων αγορών μου. :mrgreen:

Αν θα άλλαζα κάτι - ίσως να δοκίμαζα και κάποιες ακόμα λαβές χάριν πειραματισμών , αλλά όταν με το καλό την αγοράσω θα αποφύγω για τα πρώτα ξυρίσματα τις ρηξικέλευθες αλλαγές και θα εμπιστευτώ την αρχική σχεδίαση του κατασκευαστή.

Και μιας και αναφέρθηκα στον κατασκευαστή.
Νιιώθω πραγματικά υπέροχα για δύο βασικούς λόγους .
Πρώτον και κύριον η μηχανή είναι Ελληνική- δικιά μας ντόπια πως το λένε- και μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες άρτιζαν βάζουμε κυριολεκτικά τα γυαλιά στην παγκόσμια ξυριστική κοινότητα. :hellas3

Κατά δεύτερον έχοντας άμεση επαφή από τα μικράτα μου με την επεξεργασία μετάλλων με κοπτικές μηχανές ακριβείας (ασχέτως που ήταν "αναλογικές" - ακόμα έχω στο υπόγειο μου τον τσέχικο τόρνο μου και την Bridgeport φρέζα με την σπαστή κεφαλή), καταλαβαίνω πόσες εργατοώρες και υπολογισμούς και πειραματισμούς και ιδρώτα και κόπο απαιτώνται για να καταφέρεις να φτάσεις στην παραγωγή πρωτοτύπου.
Και ακόμα περισσότερο σε τελικό λειτουργικό προϊόν, σε μια "περιοχή και εποχή" που συνήθως είναι "άπαντες απέναντι" και δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες - δεν αναφέρομαι καν στο κόστος απόκτησης υλικών, λειτουργικών εξόδων και συνολικής "νονοτροπίας" σε σχέση με άλλες χώρες.

@Thodoris2403
Κύριε Δραγώνα, σας ευχαριστώ για το πονημά σας , και σαν παλιός "τορναδόρος", σας βγάζω το καπέλο.
Είστε πραγματικός "μάστορας".
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”