Ερώτηση για λουρί

Απάντηση
9ανος
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Αύγ 2022, 23:09
1
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 35 times
Been thanked: 8 times
Ηλικία: 38

Ερώτηση σχετικά με λουρί εκ μέρους φίλου που δεν είναι στο φόρουμ:

"Καλησπέρα, εχω στην κατοχή μου αυτό το λουρί , όπου συνοδεύεται και με μια αλοιφή, αυτή την βάζω απο την αρχή η μετά απο μερικό καιρό όταν δω ότι αρχίζει να αλλάζει κάτι πάνω του; και απο ποια μεριά την βάζω; Και σε τι ποσότητα;
Συναμα απο ποια μεριά ακονίζω απο την σκληρή η την μαλακή μεριά;


Νομίζω εκανα την καλύτερη επιλογη σε λουρί αλλα αν έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο για το μέλλον η κάτι χειρότερο για αρχή ώστε να μην κλαίω 93€ αλλα ένα μικρότερο ποσο απο κοψίματα που θα κάνω μάλλον σίγουρα στο δέρμα εκπροσδεκτα.

Με χαρά θα περιμένω να διαβάσω τα σχόλια σας!"

αν το θέμα έχει ανοιχθεί σε λάθος σημείο ή έχει απαντηθεί σε αλλο σημείο του φορουμ `ητώ συγγνωμη εκ των προτέρων και ευχαριστώ για την κατανόηση. (γενικά εχω διαβάσει μεγαλο κομματι του φόρουμ αλλα σχετικά με φαλτσέτες ουτε ένα ποστ... ειμαι παντελώς ασχετος...)

αν
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2127
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8560 times
Been thanked: 11587 times
Ηλικία: 55

Φαντάζομαι πως θα απαντήσει κάποιος ειδικός. Εγώ ως μη ειδικός θα αντιγράψω αυτό που βρήκα σχετικά με την αλοιφή γτ κάτι μου φάνηκε περίεργο, καθώς και δύο φώτος των δύο πλευρών έτσι για να υπάρχουν
"Hello ,
I have this strap and use it with a badger knife. This is a very good combination. I would use the yellow paste immediately because this is not a grinding paste as stated, but a Russia grease, hence the yellow marking :) This grease can always be applied and you will notice a significant increase in resistance behavior. Don't worry, no material is removed like with a grinding paste. I re-grease every 5-6 peeling processes, but you can hold it however you want ;) If you want to protect your door handle, you simply wrap a little paper around it and there are no scratches. The belt arrived folded, but there were only creases on the tanned side. The light soft side is perfect :)"


Εικόνα


Εικόνα
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
SrTv
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: 13 Οκτ 2020, 20:30
3
Has thanked: 3675 times
Been thanked: 3398 times

To λουρί αυτό είναι κατασκευασμένο από την Ηerold (Kohl & Laibach) στο Solingen για λογαριασμό της Boker.

To μοντέλο «βάση» είναι το HEROLD - 180J (XL) αλλά κάθε εταιρία που έκανε παραγγελία στη Ηerold έβαζε τις δικές της προδιαγραφές. Εγώ έχω την υλοποίηση για την DOVO που είναι πολύ καλή (δεν θα διαφέρει η Boker).

Η πίσω πλευρά είναι ακατάλληλη για χρήση.

Είναι ένα φαρδύ λουρί που η λογική του είναι να καλύπτει όλη τη λάμα του ξυραφιού, ώστε να μην κάνει κάποιος (ιδιαίτερα ο αρχάριος χρήστης) περάσματα τύπου X.

Η κίτρινη αλοιφή σε σωληνάριο είναι «γράσο» δέρματος καλής ποιότητας (και αυτό από τη Ηerold). Θέλει μεγάλη προσοχή στη χρήση της και μόνον όταν το λουρί χάσει το δικό του «λάδι». Το πέρασμα του δέρματος με την παλάμη, πριν την εφαρμογή του ξυραφιού, αρκεί (μέρος του φυσικού λίπους του δέρματος περνά και στο λουρί). Προτείνω την μη άμεση εφαρμογή του γράσου στο λουρί (όταν χρειαστεί). Στο σημείο εφαρμογής θα δημιουργηθεί «λεκές» και δεν θα απλώσει καλά. Μια λύση θα ήταν η ελαφρά επάλειψη της παλάμης με το γράσο και μετά η κλασική κίνηση στο λουρί, έτσι θα απορροφηθεί μικρή αλλά ικανή ποσότητα ανά εφαρμογή.

Η επιλογή ενός φθηνότερου λουριού της ίδιας εταιρίας ή κάποιας ιδιοκατασκευής από ανάλογο ποιοτικό δέρμα (δεν νομίζω να υπάρχει στη χώρα μας, θα θέλει πιθανότατα παραγγελία από το εξωτερικό) είναι μια καλή σκέψη.

ΥΓ
@babkoug δεν είμαι ειδικός, απλά καταθέτω τη γνώμη μου και ελπίζω να βοηθήσει!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
9ανος
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Αύγ 2022, 23:09
1
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 35 times
Been thanked: 8 times
Ηλικία: 38

"καλημέρα σας,
και ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Αυτό το λουρί και αυτή η φαλτσέτα ειναι ενταξει για τις δοκιμές;"
idpanos
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2023, 16:39
Has thanked: 25 times
Been thanked: 72 times

Το συγκεκριμένο λουρί δεν το γνωρίζω αλλά το ξυράφι το έχω. Μετά από ένα ακόνισμα με ξύρισε όχι εξαιρετικά αλλά ικανοποιητικά. Η λεπίδα του πλησιάζει τα 6/8 αλλά είναι λίγο χοντροκομμένη η κατασκευή του με φαρδιά λαβή και μου κάθεται βαρούτσικο στο χέρι. Είναι 67,60g. Δεν το απορρίπτω για τα λεφτά του αλλά προσωπικά με βολεύουν τα πιο ελαφριά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αξεσουάρ”