Super Kabrand – Νο. 456

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SrTv
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: 13 Οκτ 2020, 20:30
3
Has thanked: 3680 times
Been thanked: 3400 times

Το συγκεκριμένο ξυράφι είναι η πολυτελής έκδοση των ξυραφιών της εταιρίας Lamy-Kabrand, γνωστότερης απλά ως Kabrand. Η εταιρία ήταν γαλλική και κατασκεύαζε ή εμπορεύονταν ξυράφια, DE μηχανές, δερμάτινα λουριά, ψαλίδια κτλ.

Εικόνα

Η διαμόρφωση της λάμας διαφημιζόταν ως κατάλληλη για σκληρά γένια και ευαίσθητο δέρμα (poure barbes dures et peaux sensible). Τα μοντέλα για σκληρά γένια (poure barbes dures) ήταν ½ hollow αλλά τα poure barbes dures et peaux sensible (όπως αυτό) ήταν full hollow αλλά με διπλή κοιλότητα (double concave bellied full hollow grind) που στην εικόνα δεν αποτυπώθηκε καλά. Ανάλογη προσέγγιση ακολουθεί η Koraat knives σε ορισμένα ξυράφια της.

Εικόνα

Εικόνα

Ως εταιρία εμπορίας και όχι μόνο κατασκευής πολλά ξυράφια κατασκευάστηκαν στη Γαλλία από γαλλικά και γερμανικά «blanks» ή εξολοκλήρου στην Γερμανία. Το συγκεκριμένο πιθανότατα είναι γερμανική κατασκευή από την Kuno Halfmann στο Ohligs του Solingen.

Εικόνα

Στο πίσω μέρος αναγράφει το χαρακτηριστικό για τη φίρμα Garante Trempé et Affilé à la Main (εγγύηση ότι η θερμική επεξεργασία και το ακόνισμα έγιναν στο χέρι).

Το μοντέλο σε εμπορικό κατάλογο της εταιρίας του 1950.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κατάλογος ξυραφιών”