Δημιουργία Αφρού

Απάντηση
John2
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 27 Μάι 2023, 23:29
Been thanked: 2 times

Γεια σας και από μένα.
Θα 'ήθελα παρακαλώ τις συμβουλέσ σας όσον αφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο να δημιουργήσω αφρό.
Νέος στο παραδοσιακό ξύρισμα ,έχω κάνει 5 ξυρίσματα μέχρι τώρα. Εχω μία Proraso κρέμα , που διαβάζοντας στο Internet γενικά ,προσπαθώ να δημιουργήσω αφρό ,είτε βάζοντας λιγότερο κρέμα και περισσότερο νερό είτε περισσότερο κρέμα και λιγότερο νερό επάνω στο πινέλο και δουλευωντάσ το επάνω στο πρόσωπο.Το πινέλο είναι ΩΜΕΓΑ EVO 2 και είναι και αυτό καινούργιο.
Πάντα το αποτέλεσμα είναι ο υποτιθέμενος αφρός από μπεζ το χρώμα να γίνεται άσπρο από το δούλεμα αλλά να είναι πάλι σχεδόν σε μορφή κρέμας παρόλο που το δουλεύω αρκετά σε χρόνο στο πρόσωπο μου. ( Εχω προσπαθήσει να το δουλέψω και σε μπολάκι ) . Αφρός όχι απλά ούτε κατα διάνοια αλλά ούτε στο λίγο δεν μπορώ να κάνω .
Μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε κάποια βοήθεια στο τι μπορεί να κάνω λάθος εγώ ή τι πρέπει να κάνω ώστε να δημιουργήσω αφρό ?
Βέβαια εχω διαβάσει και κάποια πράγματα λίγο αντιφατικά στο Internet , ότι η Proraso θέλει αρκετή ποσότητα για να γίνει αφρός ενώ άλλοι λένε ότι είναι οκονομική στην χρήση της.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2128
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8566 times
Been thanked: 11590 times
Ηλικία: 55

Έτσι όπως τα λες χρειάζεται περισσότερο νερό. Δοκίμασε σε μπολ κ να βάζεις συνέχεια νερό μέχρι αυξήσει όγκο. Μην φοβάσαι το νερό, το πολύ-πολύ να τον πετάξεις, αλλά θα καταλάβεις τι γίνεται.Το λίγο κ το πολύ είναι σχετικά, οπότε δεν μπορώ να σου πω αν είναι λίγο ή πολύ. Επειδή το εβο είναι συνθετικό, ξεκίνα με ποσότητα κρέμας ενός ρεβυθιού.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
stakyr
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 28 Ιουν 2022, 12:31
1
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 3576 times
Been thanked: 3400 times
Ηλικία: 42

Καλώς τον. Κατ αρχάς ξέχνα το πρόσωπο σε πρώτη φάση
Ξεκινά να κάνεις αφρό στο μπολ και όταν βρεις αναλογίες νερού κρέμας, μετά από μερικά ξυρίσματα, πας και πρόσωπο.

Το πινέλο που έχεις διαλέξει είναι συνθετικό και θα σε βολέψει πολύ στην προσπάθεια σου αυτή. Μην το αλλάξεις.

Θα έλεγα να βάλεις λίγο περισσότερο από ενα ρεβίθι, ας πούμε μισό φασόλι γίγαντα. Μπορεί να είναι λίγο πιο πολύ απ αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, αλλά καλύτερα να περισσέψει πάρα να μην φτάσει.

Μουλιάσε το πινέλο ένα λεπτό και τιναξε το καλα ή στιψτο μαλακά να φύγει όσο περισσότερο νερό γίνεται. Αλοιψε ομοιόμορφα την κρέμα στη βάση του μπολ και ξεκινά κυκλικές κίνησεις με λίγη πίεση να πηγαίνει ο αφρος και προς τη μέση της τρίχας του πινέλου. Να ανοίγει λίγο το πινέλο μες στο μπολ, όπως σαν να το πιεζες στο πρόσωπο. Δούλεψε το και στις γωνίες του μπολ, οχι μονο κάθετα.

Κάθε δέκα δευτερόλεπτα θα βάζεις τέσσερεις πέντε σταγόνες νερό. Όχι παραπάνω. Και παλι το ίδιο μέχρι να κάνεις έναν αφρό σαν μαρέγκα. Δε πρέπει να βλέπεις φυσαλίδες
Μόλις αρχίσεις να βλέπεις λίγες και νιώσεις τον αφρό να μην έχει αντίσταση καθόλου και να νερουλιαζει σταματάς.

Η ολη διαδικασία δεν θα πάρει πανω απο ενα, αντε δύο λεπτά. Πες μας τι έγινε και τα ξαναλέμε
Σταύρος
:text-nocomment:
John2
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 27 Μάι 2023, 23:29
Been thanked: 2 times

Καλημέρα σας.
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για την άμεση απάντηση σας.
Εκανα ότι ακριβώς μου είπατε και τελικά ΝΑΙ κατάφερα και έκανα αφρό.Με κάποιες φυσαλίδες βέβαια αλλά τον έκανα.Οπότε τώρα θα το δουλεύω μέχρι να τελειοποιήσω τον αφρό.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2128
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8566 times
Been thanked: 11590 times
Ηλικία: 55

Οπότε κρατάς σταθερή την αρχική ποσότητα κρέμας που έβαλες στο μπολ κ μειώνεις το συνολικό νερό. Πέρα από την αρχική ποσότητα νερού που βάζεις στο μπολ μαζί με την κρέμα, κάπου 1 κουτ. σούπας σε σχετικά στυμένο πινέλο, προσθέτεις νερό σταδιακά ανά 5-6 σταγόνες και δουλεύεις κάθε φορά μέχρι να το δεις να ψιλοστεγνώνει οπότε ξαναπροσθέτεις. Το επιθυμητό για τον αφρό είναι όχι μόνο να έχει όγκο κ να μην έχει φουσκάλες, αλλά και να προκύψει αφρός με καλή συνεκτικότητα, ούτε πυκνός αλλά ούτε αραιός, που θα σου δίνει ταυτόχρονα γλίστρα και προστασία. Με τον καιρό θα το καταλάβεις.

Καλώς ήλθες και καλά ποστς.
Μπάμπης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”