Alexander Simpson Trafalgar T3

Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2137
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8616 times
Been thanked: 11658 times
Ηλικία: 55

@Giwrgis
Κάτσε να δω αν κατάλαβα. Αυτό είναι το κάτω κομμάτι της λαβής. Το σημείο που δείχνει το βελάκι είναι -1,7mm από την πάνω μεριά του κάτω κομματιού της λαβής και στο σημείο αυτό ο κόμπος είναι 26mm;;; Και όταν βγαίνει από την πάνω μεριά του πάνω κομματιού της λαβής είναι 31mm;;; Στο δικό μου πάντως ο κόμπος ακριβώς στην εκφυσή του από τη λαβή είναι 34mm.
Χαμός με τα πάνω κάτω. :confusion-seeingstars: :D
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 11:24
5
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2661 times

@babkoug 1.7mm ειναι απο τον πάτο της κόλλας μέχρι το χείλος της λαβής, δλδ -1,7mm μέσα ο κόμπος! Εσύ το έχεις περισσοτερο χρησιμοποιημένο προφανώς και έχει ανοίξει περισσότερο για αυτό μετράς παραπάνω. Στην νέα λαβή ο κόμπος θα μπεί ~0,7mm μέσα δεδομένου και του σχετικά μεγάλου glue bump και θεωρώ οτι θα μεταμορφωθεί το πινέλο με βάση τα όσα έχω φτιάξει στα υπόλοιπα πινέλα μου.
Embrace the steel..
fusarium
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: 04 Οκτ 2022, 15:18
1
Has thanked: 4437 times
Been thanked: 4423 times

Γνώμη για το Simpson Trafalgar T3

Trafalgar είναι πλατεία στο Λονδίνο, ακρωτήριο στην Ισπανία (που συνδέεται με το όνομα της πλατείας) και σαπούνι/ASL της P&B που πιθανά το όνομα και εδώ να συνδέεται με την πλατεία (με υπέροχο άρωμα, αν και στα υπόλοιπα δεν τα βρήκαμε)

Τι σχέση μπορεί να έχει το όνομα μιας πλατείας με την οικονομική σειρά μια κατά τα άλλα πανάκριβης φίρμας υπέροχων και αξιόπιστων ασβοπίνελων; Στις πλατείες ως γνωστόν συχνάζουν (εκτός από τουρίστες) περιφέρονται και ενίοτε διαμαρτύρονται άνθρωποι χαμηλών ή πολύ χαμηλών εισοδημάτων. Κάπως έτσι και με μεγάλη δόση φαντασίας 'στέκεται' η σύνδεση. Αλλά εκτός από φανταστικός ο συλλογισμός μπορεί να είναι και αφελής, οπότε ας τον αφήσουμε στην αφέλεια του και ας προχωρήσουμε σε πιο πρακτικές και χρήσιμες πλευρές.

Η λαβή. Είναι μια χαρά ως διαστάσεις και εργονομικός σχεδιασμός, επειδή έχω και το Τ2 αυτό ισχύει και για αυτό, που ως μικρότερο μερικές φορές είναι και βολικότερο. Έχει καλό βάρος, όμορφο χρωματισμό και είναι ποιοτική και όχι φτηνιάρικη πλαστικούρα. Πολύ καλή είναι για παράδειγμα και η λαβή του Muhle silvertip συνθετικού, ποιοτική στιβαρή, όμως η έντονη καμπυλότητα δεν είναι πάντα βολική. Το κυριότερο βολεύει κατά το ξύρισμα. Δεν μιλάμε εδώ για απόλυτα προσωπικό γούστο π.χ αν θα ήταν καλύτερη πιό μακριά κλπ, αυτά μπορεί να ισχύουν, μιλάμε αν αντικειμενικά η λαβή βοηθά ώστε να γίνει καλός αφρός και άπλωμα στο πρόσωπο. Αυτό το επιτυγχάνει.

Ο θύσανος. Είναι πυκνός και πλούσιος, προσπαθεί να συμπεριφερθεί όμοια με του ασβού χωρίς όμως να το καταφέρνει. Έχει υποστηριχθεί ότι όταν κάνεις κινήσεις πινέλου βαφής συμπεριφέρεται καλύτερα και είναι απολαυστικότερος από όταν κάνεις κυκλικές κινήσεις που δεν είναι και τόσο ευχάριστος. Συμφωνώ και εγώ με αυτό. Νομίζω όμως ότι η εξήγηση βρίσκεται στο ότι η τρίχες είναι απαλές και ομοιόμορφες μόνο στις άκρες, όσο μετακινούμαστε προς τα πίσω δηλ. όσο πηγαίνουμε προς το σημείο πρόσφυσης με την λαβή οι τρίχες γίνονται περισσότερο ανομοιόμορφες (κάνουν κατά κάποιο τρόπο ζιγκ - ζαγκ), χοντρότερες και τραχιές. Οι τρίχες του Τ3 με πολύ τακτικό ξύρισμα - δούλεμα έχω και σχεδόν δυο χρόνια έχουν μείνει σχεδόν αμετάβλητες, διατηρούν την ικμάδα τους, την αντίσταση τους κλπ, αντίθετα π.χ από το Muhle silvertip συνθετικό που σχεδόν τα έχει παίξει (κόστιζε και περισσότερο τότε που το πήρα) όχι ότι δεν κάνει αφρό κλπ, αλλά η αίσθηση του είναι πλέον μαύρο χάλι. Άλλοι βρίσκουν ως μειονέκτημα ότι κρατάει μπόλικο νερό. Δεν συμφωνώ, αυτό μάλλον ως πλεονέκτημα πρέπει να θεωρηθεί, παρά ως μειονέκτημα. Αν ξυριζόμαστε με σαβέτα που ο κάπως υδαρής αφρός είναι ζητούμενο το πλεονέκτημα είναι προφανές. Στο ξύρισμα με DE δουλεύουμε τον αφρό πριν από κάθε χέρι και πάει λύθηκε και αυτό (εύκολα, γρήγορα, δωρεάν).

Συμπέρασμα: Το Simpson Trafalgar T3 είναι ένα πινέλο που δεν προσφέρεται για μεγάλες προσδοκίες, θα κάνει απλώς τη δουλειά του και τίποτα περισσότερο όπως κάθε συνθετικό. Πλεονεκτεί διότι δεν συμπεριφέρεται ως σφουγγαρίστρα (π.χ Yaqi Moka συνθετικό), δεν είναι χάλια (π.χ 1541 London Shave Brush που από την αρχή ήταν χάλια και πάντα θα είναι χάλια), αντέχει σε "αντιξοότητες" π.χ. πολύ τακτικό ξύρισμα με πολύ ζεστό νεράκι, αντίθετα από το Muhle silvertip συνθετικό που σε τέτοιες συνθήκες υστερεί.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε δεύτερο πλάνο μια λειτουργία - ήσσονος σημασίας βεβαίως - για το Trafalgar T3 είναι ότι μπορεί να αποτελέσει προθάλαμο ή αν προτιμάτε ενδιάμεση κατάσταση για να περάσει κανείς από τα χοίρου στα ασβού (αυτό πιθανά να μπορεί να γίνει και με άλλα). Ωστόσο κυρίως λόγω της ικανότητας να συγκρατεί νεράκι και τις χαμηλής τιμής μπορεί άνετα να παίξει ένα τέτοιο ρόλο. Θυμάμαι όταν πήρα το πρώτο μου ασβοπίνελο σχεδόν απογοητεύτηκα και το μεγαλύτερο πρόβλημα μου ήταν η διαχείριση του παραπάνω νερού (με το παραπάνω σαπούνι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα χαχαχα), ξαναγύρισα στον χοίρο, ταλαντεύτηκα πολλές φορές και εν τέλει μέσα από μια πορεία κατανόησα την ανωτερότητα του ασβού. Μου φαίνεται ότι αυτή η πορεία θα μπορούσε να είναι πιο σύντομη με ένα ενδιάμεσης συμπεριφοράς πινέλο.

Τα παραπάνω με όλο τον υποκειμενισμό της μεμονωμένης και εμπειρικής κρίσης και με την παραδοχή ότι το καλό ασβοπίνελο προσφέρει την πιό όμορφη αίσθηση.

Καλά ξυρίσματα σε όλους
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5908
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27446 times
Been thanked: 38943 times
Ηλικία: 54

Η ονομασία της πλατείας στην οποία βρίσκεται η στήλη του Ναυάρχου Νέλσον, δόθηκε σε ανάμνηση της αναπάντεχης νίκης του Εγγλέζικου στόλου εις βάρος του επί Ναπολέοντα Γαλλικού στην περιοχή του ομώνυμου ακρωτηρίου της Ισπανίας. Η νίκη αυτή τερμάτισε τα σχέδια του Ναπολέοντα για εισβολή στην Αγγλία και αποτέλεσε ίσως την αρχή του τέλους της κυριαρχίας του στην Ευρώπη.

Η Σίμπσον δίνει πατριωτικές σοβινιστικές ονομασίες στα προϊόντα της όπως Sovereign, Monarch και δε θυμάμαι ποιες άλλες.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
fusarium
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: 04 Οκτ 2022, 15:18
1
Has thanked: 4437 times
Been thanked: 4423 times

Να και κάτι ενδιαφέρον που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό.

ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1548
Εγγραφή: 06 Οκτ 2020, 19:45
3
Τοποθεσία: Thessaloniki
Has thanked: 13031 times
Been thanked: 13679 times
Ηλικία: 42
Επικοινωνία:

Όπως και ονομασίες δηλωτικές της στρατιωτικής ιεραρχίας π.χ. colonel, ή και των τίτλων και τιμών , π.χ. duke, που αξίωναν την αγορά των συγκεκριμένων πινέλων Simpson. Είναι και ζήτημα Status για την εταιρία.
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1351
Εγγραφή: 08 Φεβ 2022, 19:21
2
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 6465 times
Been thanked: 5329 times
Ηλικία: 57

Η τήρηση της παράδοσης, ξενίζει αρκετά αρκετούς εκτος ΗΒ...

Λαός περήφανος για τις παραδόσεις και τα επιτεύγματα του, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν τις οποίες ηθικές ή πολιτικές ενστάσεις...

Στο ΗΒ, θα εκμεταλλευτούν ακόμη και την παραμικρή ιστορική αξία καποιας τοποθεσίας και θα χτίσουν τα πάντα γύρω από αυτήν...

Έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο πράγματα και καταστάσεις κάποιων αιώνων, σε αντίθεση με εμάς, με ιστορία χιλιάδων χρόνων,π.χ. που διστάζουμε να το κάνουμε στο όνομα της διατήρησης των οποιωνδήποτε ισορροπιών...

Ακόμη και μέρη όπως π.χ. οι Θερμοπύλες, πλεον για αν βγεις στο άγαλμα του Λεωνίδα θέλεις ολόκληρες παρακάμψεις...

Τη στιγμή που υπάρχουν γκρουπ τουριστών που έρχονται ειδικά για τέτοιες επισκέψεις...
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou
Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5908
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27446 times
Been thanked: 38943 times
Ηλικία: 54

Ωραία όλα αυτά αλλά χαλάμε το νήμα.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
merambelo
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 381
Εγγραφή: 26 Σεπ 2015, 14:22
8
Has thanked: 1443 times
Been thanked: 1424 times
Ηλικία: 54

Vavous έγραψε: 17 Οκτ 2022, 05:48 αναπάντεχης?
:D :D :D
αντε να βγω και γω λιγο off
per ardua ad astra
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5908
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27446 times
Been thanked: 38943 times
Ηλικία: 54

Σωστή παρατήρηση. Διορθώνω σε 'αποφασιστικής'. Αναπάντεχο ήταν το μέγεθος της καταστροφής του Γαλλο-Ισπανικού στόλου.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”