Hans Wilhelm Böker

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SrTv
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: 13 Οκτ 2020, 20:30
3
Has thanked: 3675 times
Been thanked: 3398 times

Το προσθέτω για τον εμπλουτισμό του καταλόγου. Αν και έχει την ονομασία Böker δεν έχει κάποια σχέση με τα αντίστοιχα της γνωστής εταιρίας με έμβλημα το δένδρο. Ο κατασκευαστής, Hans Böker, θεωρούνταν ο πατέρας των ψαλιδιών στο Solingen της Γερμανίας. Η κατασκευή ποιοτικών ψαλιδιών ήταν και η βασική ενασχόλησή του, μέχρι και το θάνατό του το 2014.

Κατασκεύασε ξυράφια με ανθρακούχο χάλυβα, ανοξείδωτα με σκλήρυνση πάγου, με ατσάλι Δαμασκού και μερικά επετειακά ή ειδικές εκδώσεις. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον πατέρα του το 1936 και υπάρχει ακόμη με συνεχίστρια την κόρη του, δεν ξέρω αν παράγει ακόμη ξυράφια (νομίζω πως όχι). Το έμβλημά της είναι δυο συνομιλούντα ψαλίδια και το BSO (Böker Solingen Ohligs).

Το δικό μου (Edelstahl - Rostfrei - Eisgehärtet) είναι ανοξείδωτο με σκλήρυνση σε πάγο, πλάτους 5/8, Full Hollow Ground με λαβές από κέρατο βούβαλου. Η συμπεριφορά του στις πέτρες αλλά και το ξύρισμα που κάνει θυμίζει τα J. A. Henckels Friodur. Προσωπικά, θεωρώ ότι μπορεί να είναι ένα Friodur 72 5/8 το οποίο “επιμελήθηκε” ο Hans Wilhelm Böker.


Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κατάλογος ξυραφιών”