Το "προβλεπόμενο" ξύρισμα.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mbakurin
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 578
Εγγραφή: 03 Ιουν 2021, 14:32
3
Has thanked: 336 times
Been thanked: 1874 times
Ηλικία: 28

Πάμε σε νέο θέμα, με πραγματική δική μου απορία, που έχει και κάποιο output διαλόγου. Εγώ συγκεκριμένα, έχω μεγαλώσει σε σπίτι χωρίς ξύρισμα για επαγγελματικούς ή κοινωνικούς λόγους. Οι παππούδες μου δάσκαλοι και αιρετοί, ο πατέρας καθηγητής, δεν βρέθηκαν ποτέ, όσο πρόλαβα τους γηραιότερους, και ο πατήρ ως τώρα, να ξυρίζονται πέρα από την ελεύθερη βούλησή τους. Οπότε, δεν έχω κι εγώ ιδέα τι είναι αποδεκτό ως "εμφανίσιμο" σε χώρους εργασίας, συνεντεύξεις, δημόσια γεγονότα κλπ κλπ. Πχ, είναι οκ το τραγο-γενάκι; Είναι οκ η μακριά φαβορίτα; Είναι εντάξει το μούσι λίγων ημερών; Περνάει το σκέτο μουστάκι; Περνάει ως φλωριά το καλό συνολικό ξύρισμα;

Η ερώτηση γίνεται γιατί από Οκτώβρη που ανοίγουν λογικά και τα πανεπιστήμια, θα χρειαστεί να συναναστρέφομαι με κόσμο που θα πρέπει διαρκώς να πείθω για τη σοβαρότητα και συνέπειά μου, εκτός των αμιγώς ακαδημαϊκών μου καθηκόντων, και δεν έχω ιδέα ποιο είναι το "σωστό". Ως τώρα πάω μόνο με ατομικό γούστο- στυλ - διαίσθηση.
De savoir vient avoir.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5939
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27694 times
Been thanked: 39284 times
Ηλικία: 54

Κάνε ότι θες αρκεί να είσαι και να δείχνεις καθαρός και περιποιημένος.
Θες μακριά φαβορίτα ή μύστακα ή μούσια; Τριμάριζε και ευθυγράμιζέ τα τακτικά.
Θέλεις look τριών ημερών αξύριστος, κι εδώ διατήρησέ τα με το τρίμερ.
Θέλεις να έχεις ξυρισμένο πρόσωπο, ξύριζέ το τακτικά.

Προφανώς όλα είναι σχετικά και με το περιβάλλον στο οποίο θα κινείσαι. Αν είσαι π.χ. κτηνοτρόφος, ε ναι το καλό ξύρισμα θεωρείται φλωριά. Αν αντίστοιχα συναγελάζεσαι με ανθρώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας ίσως φαβορίτες Έλβις ή αλογοουρά μέχρι τα νεφρά να μην ταιριάζουν.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1572
Εγγραφή: 06 Οκτ 2020, 19:45
3
Τοποθεσία: Thessaloniki
Has thanked: 13304 times
Been thanked: 13957 times
Ηλικία: 42
Επικοινωνία:

Ακριβώς, θα πρέπει η συμπεριφορά σου και το φέρεσθαι γενικότερα, να ταιριάζουν με την εξωτερική σου εμφάνιση και να το υποστηρίζεις στυλιστικά σωστά ! Κατά τα άλλα, οι περισσότεροι στο φόρουμ, όπως έχεις καταλάβει, ξυριζόμαστε τακτικά !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”