Οι περιπέτειες ενός noobα

Απάντηση
kobocs
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 18 Μάι 2021, 12:20
2
Has thanked: 5 times
Been thanked: 26 times
Ηλικία: 35

Καλησπέρα, είμαι νέος στο φόρουμ και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας. Ασχολούμαι με το παραδοσιακό ξύρισμα εδώ και έναν χρόνο. Πρώτη μου μηχανή η πλαστική Wilkinson Sword Classic με τις συνονόματες λεπίδες. Κόπηκα τόσο άσχημα που τα παράτησα με την πρώτη. Μετά από αρκετούς μήνες παρακολουθώντας δεκάδες βίντεο και συμβουλές παραδοσιακού ξυρίσματος σε διάφορα sites προσπαθώ για δεύτερη φορά. Το αποτέλεσμα το ίδιο απογοητευτικό. Ήθελα όμως τόσο πολύ να μπορέσω να ξυριστώ ικανοποιητικά με safety razor που έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα το καταφέρω.

Τα γένια μου είναι εξαιρετικά σκληρά. Η φορά τους ειδικά στο λαιμό μοιάζει με λαβύρινθο. Στη βάση της τρίχας στο λαιμό παρατηρώ μικρά εξογκώματα τα οποία περνώντας τη λεπίδα από πάνω τους με ξύρισμα κατα μήκος κόβωνται και πλημμυρίζω με αίμα. Σκεφτομαι ότι θα φταίει σίγουρα η μηχανή, και αγοράζω την δεύτερη μηχανή μου που είναι πάλι της Wilkinson αλλά αυτή τη φορά μεταλλική (δεν θυμάμαι πως λέγεται). Ίδιες λεπίδες άλλη μηχανή, περνάω την λεπίδα από το λαιμό και παρατηρώ έναν απίστευτο ερεθισμό που πίστευα ότι είχε να κάνει με αυτά τα εξογκωματάκια που ανέφερα προηγουμένως. Έκανα αρκετά ξυρίσματα με αυτή τη μηχανή το ένα χειρότερο από το άλλο. Αγοράζω σαπουνάκι Stirling Bay Rum (τρομερό άρωμα) ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά το σαπούνι θα κάνει τη διαφορά αλλά μάταια. Τα κοψίματα και οι ερεθισμοί δεν είχαν τελειωμό.

Συζητώντας κάποια στιγμή με τον πατέρα μου, έμαθα ότι είχε από παλιά μία μηχανή που είχε σταματήσει να την χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες. Με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι η μηχανή αυτή ήταν η Black Beauty της Gillette. Εδώ είμαστε λέω.Είχα ακούσει πολύ καλές κριτικές από το YouTube για αυτή τη μηχανή και είναι και ρυθμιζόμενη οπότε λέω θα την προσαρμόζω ανάλογα με την περιοχή του προσώπου. Απλώνω το stirling στο πρόσωπο, ωράιος υδαρής αφρός, ρύθμιση 2 στη μηχανή, και ξεκινάω. Δεν έκοβε τίποτα. Μεγαλώνω τη ρύθμιση στο 4. Πολύ μέτριο κόψιμο απογοητευτικό. Ανεβάζω στο 7. Κάτι πήρε από γένια αλλά ένιωθα ότι χρειάζεται παραπάνω οπότε πάω να ξυριστώ κατα μήκος. Τι το ήθελα! Κάθε πέρασμα ένιωθα ότι γδέρνονταν το δέρμα μου τόσο άσχημα και στο τέλος γέμισα παντού κοκκινίλες. Ε λοιπόν απογοητεύτικα τόσο πολύ που λέω θα τα παρατήσω. Ήμουν έτοιμος να πετάξω τις μηχανές.

Όπως ανέφερα όμως πιο πριν, όλη αυτή η πολυτελής διαδικασία, τα σύνεργα του παραδοσιακού ξυρίσματος και όλη η εμπειρία που έβλεπα όλους τους άλλους να μπορούν να την απολαύσουν στο έπακρο με έκανε να μην μπορώ να τα παρατήσω. Μέχρι που έπεσε μία μέρα το μάτι του σε μία open comb μηχανή, την Merkur 15c και λέω στον εαυτό μου "βρε λές;; "! Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα τις open comb τις είχα ξεγραμμένες γιατί άκουγα από όλους ότι είναι πολύ επιθετικές. Αλλά επειδή είναι άγρια τα γένια μου σκεφτηκα ότι σε συνδιασμό με μία κοφτερή λεπίδα ίσως να έχει ένα καλό αποτέλεσμα αφού δεν θα έβαζα καθόλου πίεση και θα έκοβε πιο καλά.

Αγόρασα λοιπόν τη μηχανή με λεπίδες Perma Sharp και χθες έκανα το πρώτο μου ξύρισμα μαζί με το ίδιο σαπουνάκι stirling. Oh my.... Τι ήταν αυτό;;; Το ξυράφι γλιστρούσε σαν να αλοίφω βούτυρο σε ζεστό ψωμί. Περνούσα από ένα σημείο στο πρόσωπο και αυτά τα σκληρά και ατίθασα γένια μου στέκονταν προσοχή μπροστά από τη μηχανή πριν εκείνη αριστοκρατικά τα ξεριζώσει και εμφανιστεί το baby smooth δέρμα του προσώπου μου που αντίκρυζα για πρώτη φορά στη ζωή μου! Ξύρισμα με τη φορά των γενιών, κατα μήκος, και σε κάποια σημεία και ενάντια στην τρίχα! Δεν το πίστευα! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που πλέον δεν πρόκειται να σκεφτώ ξανά να παρατήσω αυτή την μοναδική εμπειρία του παραδοσιακού ξυρίσματος.

Με συγχωρείτε για το μήκος του κειμένου αλλά πραγματικά ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ με κάποιους φίλους που σίγουρα θα καταλάβουν και θα έχουν νιώσει τον ενθουσιασμό αυτό στη δική τους περίπτωση. Τέλος παρόλο που είμαι ακόμα noobας στο παραδοσιακό ξύρισμα θα ήθελα να συμβουλεύσω σε όλους όσους βρίσκονται στη θέση που ήμουν και εγώ μέχρι και προχθές να μην διαστάσουν να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν συνδυασμούς που θα ταιριάζουν στο δικό τους πρόσωπο. Στην τελική το παραδοσιακό ξύρισμα φαίνεται να είναι εντελώς προσωπική υπόθεση και όλοι οι άντρες αξίζουν να νιώσουν αυτή την εμπειρία.
Τι είναι ο άνθρωπος..πουλί..πότε εδώ και πότε εκεί 8)
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5906
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27432 times
Been thanked: 38928 times
Ηλικία: 54

Καλώς όρισες στο κλαμπ. Εξαιρετική και καλογραμμένη η εναρκτήρια ανάρτησή σου.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreop
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1521
Εγγραφή: 28 Οκτ 2020, 19:08
3
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Has thanked: 11718 times
Been thanked: 12041 times
Ηλικία: 48

@kobocs Η τελευταία πρόταση σου νομίζω τα λέει όλα! Έτσι είναι.
Παναγιώτης
Άβαταρ μέλους
katsam
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 12 Μαρ 2015, 21:58
9
Has thanked: 37 times
Been thanked: 1258 times
Ηλικία: 41

@kobocs μπράβο για την επιμονή σου. Πολλοί τα έχουν παρατήσει ή έχουν απογοητευτεί (μεταξύ των οποίων κι εγώ) γιατί κάτι δεν τους καθόταν καλά.
kobocs
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 18 Μάι 2021, 12:20
2
Has thanked: 5 times
Been thanked: 26 times
Ηλικία: 35

@katsam Φίλε μου δεν μπορείς να φανταστείς απογοήτευση που ένιωσα προσπαθώντας να καταλάβω τι φταίει. Η θα ήμουν αξύριστος ή θα γινόταν μακελειό στο πρόσωπό μου. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπήρχε. Όχι ότι με πολυλέπιδα ξυράφια έκανα δουλειά. Με το Gillette SkinGuard ένιωθα ότι δεν ξυριζόμουν, άσε που με την μεγάλη απόσταση των δύο λεπίδων σε κάποια σημεία μου δημιουργούσε και αυτό πρόβλημα και με το Wilkinson Hydro 5 η γλίτσα που έβγαζε αυτό το gel που έχει πάνω ήταν σκέτη αηδία.

Άσε που έβλεπα και τον geofatboy στο YouTube να ξυρίζεται και με μία κίνηση να παίρνει τα γένια από το μισό του πρόσωπο ( :D ) και η ψυχολογία μου έφτανε στα πατώματα!
Μου έκανε εντύπωση το poll εδώ στο forum σχετικά με την εμπειρία του καθενός την πρώτη φορά με παραδοσιακό ξύρισμα που οι περισσότεροι ψήφισαν ότι ήταν εξαιρετικό ή με λίγα προβλήματα. Σε μένα δεν ήταν έτσι. Η τελευταία μου εμπειριά όμως με το νέο εξοπλισμό μου με έκανε να καταλάβω τι είναι αυτό που κρατάει όλους στο ΠΞ και γιατί όλοι το εκθειάζουν.
Πιστεύω ότι για όλους υπάρχει κάτι στο ΠΞ που ταιριάζει στο πρόσωπό τους, στα γένια τους και γενικά στην εμπειρία που θέλουν να αποκομίσουν από αυτό. Με λίγους πειραματισμούς θα βρεις και εσύ αυτό που χρειάζεσαι! Καλά ξυρίσματα!!
Τι είναι ο άνθρωπος..πουλί..πότε εδώ και πότε εκεί 8)
Άβαταρ μέλους
katsam
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 12 Μαρ 2015, 21:58
9
Has thanked: 37 times
Been thanked: 1258 times
Ηλικία: 41

kobocs έγραψε: 18 Μάι 2021, 22:10 Άσε που έβλεπα και τον geofatboy στο YouTube να ξυρίζεται και με μία κίνηση να παίρνει τα γένια από το μισό του πρόσωπο ( :D ) και η ψυχολογία μου έφτανε στα πατώματα!
Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες, το έχω πάθει κι εγώ και με τον geofatboy αλλά και με Έλληνα youtuber που έκανε 2 κατεβασιές με την Blackbird, μία από το ένα μάγουλο και μία από το άλλο και είχε τελειώσει :chores-vacuum: Και βέβαια και κόντρα απροβλημάτιστη, πάλι με 2 κινήσεις!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”