μπωλ-σαπουνια ξυρισματος

Απάντηση
vasilis
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 04 Αύγ 2014, 08:27
9
Been thanked: 5 times

Καλησπέρα σας.Έχοντας κανει τα πρωτα βηματα στο παραδοσιακό ξυρισμα θα ήθελα να προχωρήσω σε αγορά μπολ ξυρισματος καθως και στη δοκιμή σαπουνιού ξυρισματος(μετά την κρεμα).
1)Ως προς τα μπολ βλέπω διαφορα μεγεθη και υλικα κατασκευης.Ποιο μεγεθος προτείνεται και ποιο υλικο είναι το καλυτερο για τη δημιουργία α φρού;
2)Ως προς το σαπούνι ξυρισματος η επιλογή μου φαινεται βουνο :Σε αντίθεση με τις κρέμες ,στα σαπουνια βλέπω να συνίσταται διαφορετικος τρόπος χρησης ανα μάρκα.Αλλου προτείνεται βουτηγμα μονο στο σαπούνι και δημιουργια αφρου στο προσωπο,αλλου βουτηγμα και δημιουργια αφρου σε μπολ(όμοια μες τις κρέμες).Βλέπω στο well shaved για την saponificio ειδκο ξυλινο μπολ για εναλλαγή σαπουνιών ,ενώ οσα είναι ήδη σε βαζακια απευθείας χρήση.Χαμός!!!!!Το κυριο στοιχειο που με μπερδευει ειναι για τα σαπουνια που δεν είναι ήδη σε βαζακια(τα λεγόμενα refill) σε τι μπολ πρεπει να τοποθετουνται;;;;;;Πρεπει να τοποθετουνται σε ένα μπολ και σε ενα αλλο να κάνω τον αφρό;Και τι μεγεθος πρεπει να έχει το μπολ για να χωρεσει το σαπουνι;Αλλου αναφερονται χωρητικοτητες σε ml αλλου σε gr,οποτε πως καταλαβαινεις αν το εκαστοτε σαπουνι χωρα ;ΜυλΟς.....
Σας ευχαριστώ εκ των προτερων
Άβαταρ μέλους
spyroslufc
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 15 Σεπ 2017, 11:20
6
Τοποθεσία: Thessaloniki
Has thanked: 3563 times
Been thanked: 1166 times
Ηλικία: 43

Πολύ γενικά, βρέχεις (ή μουλιάζεις αν είναι γουρουνάκι) το πινέλο σου και στη συνέχεια το τρίβεις επάνω στο σαπούνι (το φόρτωμα που λέμε) που συνήθως βρίσκεται στη συσκευασία του.
Έπειτα το φορτωμένο πινέλο είτε το δουλεύεις μέσα σε κάποιο μπωλ -εννοείται κενό- ,πρακτική που την ονομάζουμε bowl lathering, είτε απ'ευθείας στο πρόσωπο, το λεγόμενο face lathering.
Και στις δυο περιπτώσεις προσθέτεις λίγο-λίγο (πολύ λίγο όμως) νερό για να δημιουργήσεις τον επιθυμητό αφρό.
Όσο για τα refill, είτε αγόραζεις την πρώτη φορά τη συσκευασία μαζί με το μπωλάκι του και όταν με το καλό τελειώσει αγοράζεις το refill και το τοποθετείς εκεί, ή φροντίζεις να μάθεις τη διάμετρο του σαπουνιού χωρίς τη συσκευασία και το τοποθετείς σε κάποιο μπωλάκι που το χωράει.
Τα σαπούνια με μορφή stick συνήθως τα τρίβουμε σε βρεγμένο πρόσωπο και έπειτα δουλεύουμε με το πινέλο επάνω στο πρόσωπο.
GeorgeKa
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 26 Απρ 2020, 22:13
4
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Has thanked: 15 times
Been thanked: 657 times
Ηλικία: 56

vasilis έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 16:29 Καλησπέρα σας.Έχοντας κανει τα πρωτα βηματα στο παραδοσιακό ξυρισμα θα ήθελα να προχωρήσω σε αγορά μπολ ξυρισματος καθως και στη δοκιμή σαπουνιού ξυρισματος(μετά την κρεμα).
1)Ως προς τα μπολ βλέπω διαφορα μεγεθη και υλικα κατασκευης.Ποιο μεγεθος προτείνεται και ποιο υλικο είναι το καλυτερο για τη δημιουργία α φρού;
Πέρα από τα δεκάδες "εξειδικευμένα" μπολάκια για ΠΞ μπορείς να βρεις κι εσύ από μόνος σου κάτι που σε βολεύει ρίχνοντας μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σου , ή να πας μια βόλτα από ΙΚΕΑ ή Jumbo όπου με λίγη φαντασία θα βρεις πολλές και φθηνές λύσεις.
vasilis έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 16:29 2)Ως προς το σαπούνι ξυρισματος η επιλογή μου φαινεται βουνο :Σε αντίθεση με τις κρέμες ,στα σαπουνια βλέπω να συνίσταται διαφορετικος τρόπος χρησης ανα μάρκα.Αλλου προτείνεται βουτηγμα μονο στο σαπούνι και δημιουργια αφρου στο προσωπο,αλλου βουτηγμα και δημιουργια αφρου σε μπολ(όμοια μες τις κρέμες).Βλέπω στο well shaved για την saponificio ειδκο ξυλινο μπολ για εναλλαγή σαπουνιών ,ενώ οσα είναι ήδη σε βαζακια απευθείας χρήση.Χαμός!!!!!Το κυριο στοιχειο που με μπερδευει ειναι για τα σαπουνια που δεν είναι ήδη σε βαζακια(τα λεγόμενα refill) σε τι μπολ πρεπει να τοποθετουνται;;;;;;Πρεπει να τοποθετουνται σε ένα μπολ και σε ενα αλλο να κάνω τον αφρό;Και τι μεγεθος πρεπει να έχει το μπολ για να χωρεσει το σαπουνι;Αλλου αναφερονται χωρητικοτητες σε ml αλλου σε gr,οποτε πως καταλαβαινεις αν το εκαστοτε σαπουνι χωρα ;ΜυλΟς.....
Σας ευχαριστώ εκ των προτερων
Αγοράζεις σαπούνι "refill" που είναι και φθηνότερο και το βάζεις μέσα σε βαζάκι που έχεις εσύ κι αν δεν χωράει το τρίβεις στον τρίφτη (κάνε μια αναζήτηση στο forum για οδηγίες).
vasilis
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 04 Αύγ 2014, 08:27
9
Been thanked: 5 times

ευχαριστω πολυ
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1122
Εγγραφή: 23 Φεβ 2011, 20:07
13
Τοποθεσία: Νότια Προάστια Αθηνών
Has thanked: 12386 times
Been thanked: 8676 times
Ηλικία: 44

Για μπωλ ξυρισματος αν σε ενδιαφερει ειναι ακομα διαθεσιμο.
Ford Focus MkII f/l 2008
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”