Monsieur Charles

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 12 Μαρ 2015, 17:27
9
Τοποθεσία: Τρίκαλα
Has thanked: 21442 times
Been thanked: 3958 times
Ηλικία: 47

Τη σαβέτα την πήρα από τον Καπετάνιο (Ηλία) και μιας και δεν βρήκα κάποιο ξεχωριστό νήμα για αυτή, είπα να ανοίξω ένα. Εμφανισιακά θεωρώ ότι είναι πολύ όμορφη και μοιάζει με μαχαίρι.
Εικόνα
Η σαβέτα αυτή δέχεται injector blades που δυστυχώς είναι σχετικά δύσκολο να βρεθούν (όχι τόσο εύκολο τουλάχιστον όσο οι κλασικές λεπίδες). Ας είναι καλά το ίντερνετ που έχει τα πάντα. Εγώ χρησιμοποίησα τη σαβέτα με ξυραφάκι sick injector platinum. Καταρχήν η λεπίδα μπαίνει ανοίγοντας το συρταρωτό καπάκι της σαβέτας.
Εικόνα
Αρχικά η τοποθέτηση ήταν δύσκολη καθώς οι υποδοχές ήταν μεγαλύτερες από τις τρύπες του ξυραφιού. Αποτέλεσμα ήταν να μην πατάει καλά η λεπίδα και να μην είναι σταθερή.
Εικόνα
Αναγκάστηκα να τροχίσω με το dremel τις υποδοχές έτσι ώστε να ταιριάζει ακριβώς το ξυράφι και έτσι διορθώθηκε το πρόβλημα. Στο χέρι η αίσθηση είναι πολύ καλή, με καλό βάρος και νομίζεις ότι κρατάς μαχαίρι. Το ξύρισμα νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλό. Σε σχέση με μια απλή σαβέτα είναι πολύ καλύτερη. Τη δοκίμασα και μαζί με το μαχαίρι το ΚΑΜΑ που έχω (μισό πρόσωπο με το ΚΑΜΑ και μισό με τη Monsieur Charles). Δεν ξέρω πόσο καλά είναι ακονισμένο το μαχαίρι, αλλά η Monsieur Charles με ξύρισε με λιγότερα έως μηδαμινά τραβήγματα, χωρίς κοψίματα (με το μαχαίρι είχα ένα μικρό), χωρίς ερεθισμούς και βαθύτερα από το ΚΑΜΑ. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι στο 2ο (ATG) πέρασμα και στο 3ο (λοξά και μερεμέτια), νιώθω λίγο κάψιμο, που δεν το νιώθω με το μαχαίρι. Δεν μου δημιουργεί όμως ερεθισμό μετά το ξύρισμα αλλά μόνο κατά τη διάρκεια λίγο κάψιμο. Ίσως να είναι θέμα πίεσης της λεπίδας. Γενικά νομίζω ότι είναι πολύ καλή σαβέτα με κάποια θεματάκια που αν διορθωθούν την κάνουν ακόμα καλύτερη.
Εικόνα
Οι φωτογραφίες είναι από το ίντερνετ.

Added in 2 minutes :
Ξέχασα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία για αυτή την πανέμορφη σαβέτα. Ευχαριστώ και πάλι Ηλία!
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3055
Εγγραφή: 08 Μάι 2015, 20:33
8
Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16449 times
Ηλικία: 41
Επικοινωνία:

Μπράβο Βασίλη για την εξαιρετική παρουσίαση! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε.
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Shavette - Το μαχαίρι με τα ανταλλακτικά ξυραφάκια”