Σχόλια και παρατηρήσεις για τα εργαλεία του Forum

Αγγλιστί FAQ
nikos.a

andreas έγραψε:Δεν εκλαμβάνω τις σκέψεις σου σαν παράπονα αλλά τις πράξεις σου. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με κάτι το λες εκεί που πρέπει να το πεις και όχι από εδώ και από εκεί.
Θα ξεχάσω και τα ελληνικά που ξέρω... Εκφράζουν οι πράξεις μου παράπονο; ΠΩΣ;
Λες να μου κατέβηκε από το κεφάλι μου; To έγραψα εκεί που έπρεπε, παρεξηγήθηκε κάποιος και έγινε... αφαίρεση επίμαχου σχολίου.

Εικόνα

Μήπως να υπήρχε καλύτερη συνεννόηση μεταξύ σας;
andreas έγραψε:Με έχεις κάνει να δείχνω "κακός" αλλά δεν είμαι Νίκο.
Συγνώμη που θα το πω ωμά αλλά προτιμώ να ξοδέψω τον χρόνο με τα παιδιά μου και όχι για κάτι που κανένας ουσιαστικά δεν νοιάζεται.
Για ποιό λόγο να σε κάνω να δείχνεις κακός; Λες να έχω σκοπό κάτι τέτοιο; Mε νοιάζει νομίζεις κάτι τέτοιο; Εννοείται να ξοδέψεις το χρόνο σου με την οικογένειά σου, σου ζήτησα εγώ κάτι αντίθετο; Σου "επέβαλα" κάτι;
Apostolos έγραψε:Αυτη την εμμονή με το γιατί κάποιοι δεν μιλάνε ή δεν εκφράζουν άποψη για κάτι δεν την καταλαβαίνω. Μπορεί βρε αδερφέ να μην είναι σημαντικό για αυτούς. Εγώ για παράδειγμα ούτε καν εχω κοιτάξει ποτε τι τίτλο έχει ο καθένας ούτε εγώ δεν ξέρω τι έχω....
Ποιά εμμονή φίλε μου; Που περίμενα να ακούσω κάποιες απόψεις από συμφουρομίτες μου για κάτι που αφορά το φόρουμ; Το θεωρείς εμμονή αυτό εσύ;
Apostolos έγραψε:
Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ, τουλάχιστον όχι όπως το εννοείς.
Ξέρεις και πώς το εννοώ;


Δεν μου λέτε. Πάμε καθόλου καλά; Eξέφρασα δυο απόψεις, χωρίς να θέλω να επιβάλλω κάτι ή ξέρω γω τι άλλο, κι ο διαχειριστής μου λέει ότι κάνω παράπονα με τις πράξεις μου κι ο συντονιστής ότι έχω εμμονές; Δηλαδή θα μου την πείτε κιόλας; Eγώ φταίω που ασχολήθηκα εξ' αρχής, κανένας άλλος. Πείτε ό,τι θέλετε, τελείωσα εγώ από εδώ.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Η αφαιρεση του επιμαχου σχολιου και ολων των αλλων που ακολουθησαν εγινε μετα απο συνεννοηση μαζι σου και ανταλλαγη pms. Δεν εχω ιδεα γιατι το ανεφερες τωρα και με ενα μεγαλο βελακι στο σχολιο μου. Τωρα γενικα μιλωντας Νικολα, τελευταια δεν γραφεις οπως παλιοτερα - απαντας διαφορετικα. Μια γνωμη πεφτει και η απαντηση σου ειναι επιεικως αποτομη. Να ηρεμησουμε λιγο γιατι δημιουργειται θεμα χωρις κανενα λογο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 7380
Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
15
Τοποθεσία: Nederlands
Has thanked: 11131 times
Been thanked: 10624 times
Ηλικία: 45
Επικοινωνία:

nikos.a έγραψε:Θα ξεχάσω και τα ελληνικά που ξέρω... Εκφράζουν οι πράξεις μου παράπονο; ΠΩΣ;
Λες να μου κατέβηκε από το κεφάλι μου; To έγραψα εκεί που έπρεπε, παρεξηγήθηκε κάποιος και έγινε... αφαίρεση επίμαχου σχολίου.
Νίκο η προηγούμενη υπογραφή σου θυμάσαι πια ήταν;
Να σου θυμίσω... να δεις πιες είναι οι πράξεις...

"Για περισσότερες πληροφορίες, γνώσεις, εμπειρίες απευθυνθείτε στην εξειδίκευση."

Και αυτό έγινε γιατί σαφώς "παραπονέθηκες" όπου να ναι...
nikos.a.jpeg
Και με την επικοινωνία που είχες με τους συντονιστές (25 Μαΐου) που σου είπαν να μιλήσεις μαζί μου για τους βαθμούς δεν έκανες κάτι μέχρι τώρα, και τώρα φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
nikos.a έγραψε:Για ποιό λόγο να σε κάνω να δείχνεις κακός; Λες να έχω σκοπό κάτι τέτοιο; Mε νοιάζει νομίζεις κάτι τέτοιο; Εννοείται να ξοδέψεις το χρόνο σου με την οικογένειά σου, σου ζήτησα εγώ κάτι αντίθετο; Σου "επέβαλα" κάτι;
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις...
nikos.a έγραψε:Αν θυμάσαι, Ανδρέα, μου είχες πει ότι μπορώ με τις προτάσεις μου, όχι μόνο εγώ, ο καθένας μας, να συμβάλλει στην βελτίωση του φόρουμ.
Ναι σαφώς και το θυμάμαι, το είχα πει, το λέω, και θα το λέω.
nikos.a έγραψε: Προτάσεις κατατίθενται κατά καιρούς, κάθε φορά όμως καταλήγουμε στο απολαύστε το όπως είναι, άλλα έχουν σημασία, δεν αξίζει να σπαταλάμε εκεί την ενέργειά μας ή σε ακραίες καταστάσεις του η δημοκρατία βλάπτει στο φόρουμ, χαίρομαι να μας βρίζετε γι' αυτό...
Θέλω να μου δώσεις μερικά παραδείγματα σε παρακαλώ αόριστα πράγματα μπορώ να πω και εγώ. Γιατί ουσιαστικά εδώ με βγάζεις κακό...
Εγώ έχω να σου δώσω παραδείγματα που αντικρούουν τις "κατηγορίες" σου.
nikos.a έγραψε:κι άλλα κωμικοτραγικά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς.
Δεν πειράζει, όμως. Σ' ευχαριστούμε για το φόρουμ... Αν μη τι άλλο, παρέχει γνώσεις
Να δεις τι κωμικοτραγικά διαβάζουν οι συντονιστές μας "κατά καιρούς".
nikos.a έγραψε: Δεν μου λέτε. Πάμε καθόλου καλά; Eξέφρασα δυο απόψεις, χωρίς να θέλω να επιβάλλω κάτι ή ξέρω γω τι άλλο, κι ο διαχειριστής μου λέει ότι κάνω παράπονα με τις πράξεις μου κι ο συντονιστής ότι έχω εμμονές; Δηλαδή θα μου την πείτε κιόλας; Eγώ φταίω που ασχολήθηκα εξ' αρχής, κανένας άλλος. Πείτε ό,τι θέλετε, τελείωσα εγώ από εδώ.
Α γεια σου, εξέφρασες άποψη, όχι πρόταση. Νίκο δεν είπα ότι επιβάλλεις κάτι. Η άποψη σου "δεν μου αρέσουν οι βαθμοί σας" (που είναι η πρόταση σου μέσα στην άποψή σου;), εγώ το εκλαμβάνω ως γκρίνια αυτό όχι πρόταση για αλλαγή προς το καλύτερο, απλά χρησιμοποίησα την λέξη παράπονο για να μην το χοντρύνω.
Δεν ψάχνουμε φταίχτες, ούτε εγώ ούτε οι συντονιστές ούτε τα μέλη. Αν νομίζεις πως φταις αυτό και πάλι δικό σου πρόβλημα είναι.
Πρέπει να καταλάβεις από μόνος που έχεις κάνει λάθος και που όχι και μετά αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του.

Συγνώμη που δεν μπόρεσα να σε ικανοποιήσω στον βαθμό που ήθελες εσύ.

Φιλικά,

Ανδρέας
:thnx
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 7380
Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
15
Τοποθεσία: Nederlands
Has thanked: 11131 times
Been thanked: 10624 times
Ηλικία: 45
Επικοινωνία:

Και κάτι τελευταίο....

Για το θέμα των βαθμών τι έχεις να προτείνεις τελικά;
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5381
Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Has thanked: 4470 times
Been thanked: 5443 times

Νομίζω οτι έγινε πολύς λόγος για το τίποτε....Κάτι εντελώς ανέφικτο κατ εμέ.....
Για να έχουν βάση οι βαθμίδες και να αντικατιπτρίζουν την πραγματικότητα και τον βαθμό γνώσεων του κάθε μέλους θα έπρεπε να συσταθεί μια επιτροπή απο τους συντονιστές και να περνάει απο το σπίτι κάθε μέλους και να τον εξετάζει σε προφορικά (τις γνώσεις του πάνω στο πξ ) , και πρακτικά θέματα (πχ πως κάνει αφρό , την τεχνική του κλπ) . Ή να διοργανωθεί κάποιος διαγωνισμός όπου θα εξεταστούν μαζικά τα μέλη του φόρουμ........Αυτά τα σενάρια όμως πιστεύω οτι βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας και είναι ανέφικτα , όπως ανέφικτος πιστεύω είναι και κάποιος άλλος τρόπος αξιολόγησης των γνώσεων και της εμπειρίας κάθε μέλους πέραν απο τον αριθμό των post του . Τώρα αν θέλετε να ονομαστούν οι βαθμίδες με άλλα ονόματα πέραν του Γυμνασίου , δημοτικού κλπ είναι άλλο θέμα . Εγω πάντως αυτά τα ονόματα που χρησιμοποιούνται το βρίσκω μια χαρά και δεν το λέω αυτό επειδή έχω αρκετές δημοσιεύσεις . Έτσι και αλλιώς κανείς δεν ξεκίνησε απο την εξειδίκευση όλοι απο νήπια ξεκινήσαμε , και δεν θυμάμαι να παραπονέθηκα ποτέ για το αν κάποιος με περισσότερες δημοσιεύσεις απο εμένα εδω μέσα είχε λιγότερη πειρα απο εμένα και κακώς βρίσκεται σε μια ανώτερη οσον αφορά την εμπειρία ομάδα απο την δική μου . Εγω εδω μέσα τους βλέπω όλους φίλους μου και δεν έχω να χωρίσω - αποδείξω τίποτε με κανέναν.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4167
Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
10
Has thanked: 5730 times
Been thanked: 5632 times

Tώρα εγώ να απαντήσω ; Σε ποιόν ; Στον Νίκο ; Αφού ο Νίκος μόλις άνοιξε τη πόρτα και μας χαιρέτησε...

Τέλος πάντων.

Νίκο, έγραψες πως παρεξηγήθηκα. Η παρεξήγηση, απο μόνη της υπονοεί αδικία, λάθος, κακή αντίληψη, πές το όπως θες.
Εγώ σου είχα γράψει " Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το εύστοχο, καλοπροαίρετο, υποτιμητικό σχολιό σου."

και ενώ μου απάντησες πως έκανα λάθος και δεν είχες σκοπό να με προσβάλλεις ( το πιστεύω και το εννοώ ), η υπογραφή σου έγινε έτσι :

" Συνέβη και αυτό ( να κάνω εύστοχο, καλοπροαίρετο, υποτιμητικό σχόλιο) "

Όταν ανταπάντησα έτσι :

Eύστοχο,
γιατί εξέφρασες τον προβληματισμό σου για κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Η αναγωγή μιάς καθημερινής ρουτίνας σε βαθμίδες εμπειρίας είναι απο τη μία ανούσια, απο την άλλη ίσως δείχνει απλά το βαθμό συμμετοχής, στο forum, και μόνο.
Καλοπροαίρετο,
γιατί δε πιστεύω πως είχε σκοπό να προσβάλεις .
Υποτιμητικό,
συγγνώμη αλλά να σε κάψω Γιάννη να σ'αλείψω μέλι ;
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα αν απλά συμφωνούσες με τις παρατηρήσεις του Αντώνη. Δε διεκδικώ το αλάθητο αν και τα όρια σωστού και λάθους σε μιά υποκειμενική κατάσταση που για μένα λειτουργεί και σε κάποιον άλλον όχι, παράδειγμα το ξέπλυμα του πινέλου, είναι δυσδιάκριτα.
Οι παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες αλλά όταν ταυτόχρονα δίνεις τα εύσημα σε ένα μέλος εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό σου για τις βαθμίδες εμπειρίας πάνω στο ποστ ενός άλλου, όπως και να το κάνουμε με ακυρώνεις φίλε.


H υπογραφή σου έγινε, αυτή :

"Για περισσότερες πληροφορίες, γνώσεις, εμπειρίες απευθυνθείτε στην εξειδίκευση. "

Λοιπόν ; Εσύ τί συμπέρασμα θα έβγαζες ;

Πάνω στη παραπάνω "παρεξήγηση" στήριξες το επιχειρημά σου για τη βαθμολογία των μελών. Οκ, είχες κάθε δικαίωμα και μπράβο σου που το έκανες. Δεν έχω πρόβλημα. Να σε ρωτήσω μόνο, γιατί τόση βιασύνη ; Δηλαδή, επειδή δεν απάντησε κάποιος άμεσα σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται κανείς ;

Νίκο, είχες γράψει πως πολλές φορές γίνεσαι καυστικός, ταυτόχρονα όμως είσαι δίκαιος και πάντα ανοικτός σε διάλογο με επιχειρήματα. Θα μου επιτρέψεις τότε να γίνω και γω καυστικός . Βιτριολικός !

Επιστρέφεις στο φόρουμ μετά απο μήνες απουσίας και ενώ είμαι έτοιμος να σε καλωσορίσω και απο τη χαρά μου να σου γράψω ένα εγκάρδιο καλώς τον, βλέπω το πρώτο σου πόστ " Καλημέρα σε όλους! Αποφάσισα να πουλήσω 8 από τα πακετάκια που βρήκα στην αποθήκη του μαγαζιού του παππού μου..." και ξενερώνω !

Δηλαδή, sorry που είμαι ο ρομαντικός μαλ.κας αλλά δε χτυπάει άσχημα να έρχεσαι μετά απο τόσο καιρό και με το πρώτο να πουλάς ;
Δεν είπα να μη το κάνεις ! Αλλού το πάω και με καταλαβαίνεις.

Να το πάω παρακάτω ; Νομίζω πως - και αν κάνω λάθος ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη - σου κακοφάνηκε που δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Να με συγχωρείς φίλε που δε μου περίσσευαν 130 ευρώ για λεπίδες. ( Βλέπεις πως γράφω σε πρώτο πρόσωπο, δεν ανακατεύω άλλους και μακάρι να τα πούλησες και 500 ευρώ. Μαγκιά σου ! )

Βλέπεις λοιπόν, πως σαρκαστικός, κυνικός, κακός μπορώ και γώ να γίνω. Αν μου απαντούσες τώρα όμως και σου ζητούσα ταπεινά συγγνώμη και στην υπογραφή μου έγραφα Personna 74/130 τί θα έλεγες ; ( ρητορικό )
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

εγω παντως(αν και δεν θα επρεπε)εχω να πω να ηρεμησουμε λιγο ολοι μας(εγω πρωτος)γιατι δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε.και επειδη ειμαι και τεραστιος εγωιστης,σας λεω(χωρις υφος)οτι ο εγωισμος δεν βγαζει πουθενα.
Σας ευχαριστω πολυ macho.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1437
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2014, 23:22
9
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4323 times

Διάβασα διαγώνια το παρόν θέμα. Όχι από έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά επειδή μου έχουν διαφύγει της προσοχής κάποιες επιμέρους συζητήσεις μεταξύ μελών. Ο Νίκος λοιπόν είχε κάποιες παρατηρήσεις να κάνει και καλώς τις έκανε. Αυτό δείχνει οτι ενδιαφέρεται για το φόρουμ γενικώς. Δεν ξέρω αν είχε απομακρυνθεί, πότε ακριβώς επέστρεψε και τέτοιες λεπτομέρειες. Μου αρκεί που είναι παρών και ενεργός τώρα.
Σχετικά με τα like/thump up: Προσωπικά το χρησιμοποιώ όποτε το θυμάμαι και το κάνω κυρίως για να μοιραστώ τη χαρά εκείνου που απέκτησε κάποιο ξυριστικό (συνήθως) αντικείμενο, ή έκανε ένα πετυχημένο ξύρισμα. Αν έβαλε και λίγο από το μεράκι του να τραβήξει και μια φωτογραφία, μια χαρά! Αν έκανε έναν επιτυχημένο αρωματικό συνδυασμό προϊόντων, δυο χαρές! Για να κάνω και λίγο πλακίτσα, δεν θα κάνω "like" σε κάποιον που συνδύασε σαπούνι Tabac με Aqua Velva :megagrin .
Σχετικά με τα "γαλόνια", όταν είχα πρωτομπεί στο φόρουμ, είχα παρατηρήσει οτι μερικοί τα κυνηγούσαν σαν τρελοί. Κάπου το έχω ξαναγράψει αυτό άλλωστε. 10 ποσταρίσματα στη "Μουσική" την ημέρα, και άλλα τόσα "Μπράβο/καλοξύριστο". Το έκανε μια μικρή μειοψηφία. Αυτό, τους τελευταίους μήνες έχει σχεδόν εκλείψει. Εντάξει όμως, θα υπάρχουν και αυτοί οι τύποι. Όλοι είναι σημαντικοί, και κανείς δεν περισσεύει.
Τα "Νήπιο/Δημοτικό/κτλ" δεν είναι πολύ εύστοχα, αλλά ομολογώ οτι δεν βρίσκω κάτι πιο ευφάνταστο να προτείνω.

Συμμερίζομαι απόλυτα την φράση του Άρη:
aris22 έγραψε: ... κάποια πράγματα λειτουργούν σαν κίνητρο για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο φόρουμ απο μέρος των μελών ...
Σημασία για μένα έχει οτι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, το φόρουμ κρατιέται ζωντανό, κάτι που θέλουμε όλοι μας. Αν καταφέρουμε να αποδεχτούμε και την πολυφωνία, να δούμε τα πράγματα σφαιρικά και όχι εγωκεντρικά, είμαστε οι εαυτοί μας και όχι αυτό που θα θέλαμε να ήμασταν, ακόμη καλύτερα.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 3096
Εγγραφή: 07 Μάι 2015, 12:39
8
Τοποθεσία: Ελευσίνα
Has thanked: 27819 times
Been thanked: 29036 times
Ηλικία: 64

Νομίζω πως είναι σαφές ότι οι "βαθμοί" του forum έχουν σχέση με το πλήθος των δημοσιεύσεων του καθενός και όχι με την εμπειρία του στο Π.Ξ., άρα είναι κρίμα που δημιουργούνται τέτοιες παρεξηγήσεις.
Πιστεύω επίσης, ότι δεν έχει σημασία αν ξυρίζομαι καλίτερα από τον "Μήτσο", ή χειρότερα από τον "Γιάννη", γιατί αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί πρακτικά.
Σημασία έχει, το σημερινό μου ξύρισμα να είναι καλίτερο από το χθεσινό μου.
Σημασία έχει, να γίνομαι καλίτερος άνθρωπος από αυτόν που ήμουν χθες.
Γιάννης
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4167
Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
10
Has thanked: 5730 times
Been thanked: 5632 times

Kοιτάξτε παιδιά, μέσα απο αυτές τις σελίδες γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους που θέλω να πιστεύω πως με θεωρούν φίλο.
Για μένα τα "εργαλεία" του φόρουμ έχουν ελάχιστη σημασία. Περισσότερο μ'ενδιαφέρουν οι άνθρωποι πίσω απο το πληκτρολόγιο.
Όλα τα προηγούμενα δε τα έγραψα με ύφος επικριτικό και δε θα έκανα καμια παρέμβαση αν ο Νίκος δεν έγραφε πως παρεξηγήθηκα. Απλά το να φεύγει κάποιος και να παίρνει το δίκιο του μαζί ( πόσο αντιφατικό για κάποιον που αναφέρθηκε στον διάλογο και τα επιχειρήματα στο παρελθόν ) αυτομάτως φορτώνει στους απέναντι το άδικο και σ'αυτό ήθελα ν'απαντήσω.

Την καλημέρα μου σε όλους !!!
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οδηγίες και "Πρώτες Βοήθειες" για το φόρουμ”