Σχόλια και παρατηρήσεις για τα εργαλεία του Forum

Αγγλιστί FAQ
nikos.a

Αν εκλαμβάνεις τις σκέψεις μου ως παράπονο, τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω. Μάλλον δεν άξιζε να ασχοληθώ καν.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3663
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2012, 14:34
11
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times
Ηλικία: 30

Εγω εχω πει και στο παρελθον να γινει εφικτο και τα απλα μελη να δημιουργουν poll. Σε θεματα του στυλ "Ειμαι μεταξυ δυο μηχανων" ή "Ποιο απο τα παρακατω ειναι καλυτερο σαπουνι" ειναι εξαιρετικα χρησιμο και αλλωστε σε κανενα απο τα φορουμ του εξωτερικου δεν εχω δει να πρεπει να επικοινωνησεις με τον διαχειριστη ωστε να σου κανει αυτος το poll. Για ποιον ακριβως λογο ειναι premium δικαιωμα της συντονιστικης ομαδας; Αν ειναι σοβαρος και τεκμηριωμενος ο λογος θα παω πασο!
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1139
Εγγραφή: 22 Οκτ 2014, 10:20
9
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times
Ηλικία: 47

Αν και σχετικά "νέος" εδώ, έχω πλούσια εμπειρία από φόρουμ με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και μπορώ να πω ότι ξέρω πώς λειτουργούν. Ας μου επιτραπεί λοιπόν να πω τη γνώμη μου η οποία εμπεριέχεται σε μία φράση: "Πολύ κακό για το τίποτα".

Περί των βαθμίδων: Υπάρχουν στα περισσότερα φόρουμ που ξέρω/συμμετέχω. Μπορώ να διαβεβαίωσω ότι παντού πάνε ανάλογα με τον αριθμό των δημοσιεύσεων και ότι έχουν χαρακτήρα καθαρά χαβαλεδιάρικο. Το ότι όλα τα μέλη είναι ίσα νόμιζα ότι είναι αυτονόητο, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς αν κάποιο μέλος με λίγα ποστ έχει πλούσια πείρα ή αν κάποιος άλλος με αμέτρητα, δεν έχει. Ειλικρινά, δεν αξίζει να ασχολούμαστε με το θέμα.

Περί του κουμπιού "thank you": Όντως έχω παρατηρήσει ότι πολλοί (και εγώ) έχουμε φτάσει να το χρησιμοποιούμε σαν το "like". Πολλές φορές, μάλιστα, έχω πιάσει τον εαυτό μου να νιώθει την ανάγκη να "ευχαριστήσει" κάποιον χρήστη μόνο και μόνο επειδή μου είχε κάνει κι εκείνος το ίδιο νωρίτερα, σε δικό μου ποστ. Σίγουρα, αυτή η χρήση του κουμπιού είναι λάθος. Αν θα έπρεπε να βγει; Προσωπικά δεν θα με πείραζε, αλλά αναγνωρίζω πως αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία ανούσιων ποστ. Π.χ. κάνει κάποιος μία ωραία παρουσίαση ενός προϊόντος. Όχι ότι είναι ανούσιο το ποστ με ένα σκέτο "μπράβο" από κάτω, αλλά εν προκειμένω είναι προτιμότερο να πατήσει το "thank you" και να ξεμπερδεύεις. Το ίδιο κι αν σου πει κανείς "καλορίζικα" ή "χρόνια πολλά". Μια χρησιμότητα την έχει το κουμπί, αλλά, ξαναλέω, και να βγει, δεν θα αλλάξει τίποτα επί της ουσίας.

Υ.Γ. Όσο έγραφα, μεσολάβησε το ποστ του Ιάσονα και συμφωνώ με την πρότασή του.

Αυτά τα ολίγα.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

γιατι να μην βαλουμε και ενα κουμπι dislike. λεω εγω τωρα...(θα γινει της κακομοιρας... :D )
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 7380
Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
15
Τοποθεσία: Nederlands
Has thanked: 11131 times
Been thanked: 10624 times
Ηλικία: 45
Επικοινωνία:

Δεν εκλαμβάνω τις σκέψεις σου σαν παράπονα αλλά τις πράξεις σου. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με κάτι το λες εκεί που πρέπει να το πεις και όχι από εδώ και από εκεί. Αλλά στο πρόβλημα που έχεις θέλω να δώσεις και μια δικιά σου λύση. Να βρεθούμε στη μέση τουλάχιστον αν δεν συμφωνούμε σε όλα.
Το να λες δεν μου αρέσει δεν με βοηθάει στο να σε βοηθήσω.
Με έχεις κάνει να δείχνω "κακός" αλλά δεν είμαι Νίκο.
Το ξέρω πως το φόρουμ μας έχει πολλά "προβλήματα".
Αλλά ο χρόνος μου και η υγεία μου δεν μου επιτρέπουν πολλά ιδικά τα τελευταία 2 χρόνια περίπου. Δυστυχώς αυτά μπορώ και αυτά κάνω.
Συγνώμη που θα το πω ωμά αλλά προτιμώ να ξοδέψω τον χρόνο με τα παιδιά μου και όχι για κάτι που κανένας ουσιαστικά δεν νοιάζεται. Ιδικά αν δεν υπάρχει αντιπρόταση.

Ιάσονα, ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι (τι να κάνω; ) κάνε ένα bump την πρόταση σου στο θέμα που την έκανες να δω τι μπορώ να κάνω.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
evaggelos1971
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 19 Μάι 2015, 11:41
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη-Πυλαία
Has thanked: 941 times
Been thanked: 421 times
Ηλικία: 53

Καλημέρα σας κύριοι από την φθινοπωρινή Πυλαία, για το θέμα των ευχαριστιων θα συμφωνήσω ότι και να μην υπάρχουν δεν είναι κάτι που αλλάζει την λειτουργία του φόρουμ, η χρήση τους όντως πολλές φορές γίνεται τυπικά, για παράδειγμα χθες έγραψα στο νήμα για πράγματα που μας τσατιζουν κάτι που μου χάλασε την διάθεση και δεν είχα κανένα like, και τι σημαίνει αυτό; ότι απαξιωθηκε αυτό που έγραψα; δεν ασχολούμαι γιατί απλώς έτσι ένιωθα εκείνη την στιγμή, υπάρχει το κατάλληλο βήμα και το κατεθεσα, απλά πράγματα , για τις βαθμίδες υπάρχουν και στα πέντε φόρουμ που συμμετέχω -παρακολουθώ και και σίγουρα δεν αντικατοπτριζουν την εμπειρία του χρήστη παρά τον βαθμό συμμετοχής του, και εκεί άλλαξαν κάποια πράγματα όπως η χρήση pm όπου έπρεπε να έχεις συγκεκριμένο αριθμό μηνυμάτων και κλπ, και εδώ δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η ποιότητα και όχι η ποσότητα κάνουν την διαφορά. :megagrin
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι......
Evaggelos
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5381
Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Has thanked: 4470 times
Been thanked: 5443 times

Για να μην κάνω αναλύσεις επι αναλύσεων και κουράζω η δική μου τοποθέτηση στο θέμα των βαθμίδων για το θέμα συνοψίζεται στην φράση που είπε ο φίλος Roadrunner , και δεν επανέρχομαι ξανά για το θέμα......
Roadrunner έγραψε: "Πολύ κακό για το τίποτα".
Οσο για το θέμα των like αν κάποιοι ενοχλούνται απο την ύπαρξη του και πιστεύουν οτι δημιουργούνται προβλήματα τι να πω ? Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί . Όποιος θέλει για τον χ λόγο να μου κάνει like ας μου κάνει , αν πάλι για τον χ λόγο δεν θέλει να μου κάνει , μεγειά του και χαρά του δεν εχω κανένα απολύτως πρόβλημα . Αν πάλι η πλειοψηφία των μελών θέλει να καταργηθεί το like πάλι δεν εχω πρόβλημα .
Αλλά όπως και να το κάνουμε και μιλάω γενικά , κάποια πράγματα λειτουργούν σαν κίνητρο για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο φόρουμ απο μέρος των μελών είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6359
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
15
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 652 times
Επικοινωνία:

nikos.a έγραψε: Απλά μου κάνει εντύπωση 1ον που δεν θέλουν άλλα μέλη να εκφράσουν άποψη, γιατί έχουν σίγουρα όπως και προτάσεις υποτίθεται κάποιοι κάποιοι,
Αυτη την εμμονή με το γιατί κάποιοι δεν μιλάνε ή δεν εκφράζουν άποψη για κάτι δεν την καταλαβαίνω. Μπορεί βρε αδερφέ να μην είναι σημαντικό για αυτούς. Εγώ για παράδειγμα ούτε καν εχω κοιτάξει ποτε τι τίτλο έχει ο καθένας ούτε εγώ δεν ξέρω τι έχω....
nikos.a έγραψε: η δημοκρατία βλάπτει στο φόρουμ,
Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ, τουλάχιστον όχι όπως το εννοείς.
macho έγραψε:γιατι να μην βαλουμε και ενα κουμπι dislike. λεω εγω τωρα...(θα γινει της κακομοιρας... :D )
αν και τρολάρεις δεν μπορώ να κρύψω ότι γέλασα για την ακρίβεια έλιωσα στο γέλιο :megagrin :megagrin
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1139
Εγγραφή: 22 Οκτ 2014, 10:20
9
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times
Ηλικία: 47

Ξέρω φόρουμ με dislike και μάλιστα με τη μορφή μούντζας. Εκεί, βέβαια, τα σηκώνουν αυτά. :D
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

σηκωνουν τις μουτζες;ωραιο φορουμ θα ειναι αυτο!παρτααα ρρεεεεε!!! :D
AAAAharry_klin_moutza.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οδηγίες και "Πρώτες Βοήθειες" για το φόρουμ”