Feather Artist Club SS

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

Καλησπέρα σας...

Μια ερώτηση και απορία μαζί,η feather AC SS κόβει καλύτερα από τις άλλες σαβέτες; προσφέρει βαθύτερο ξύρισμα; και αν ναι, σε τι ποσοστό στο περίπου για να καταλάβω και εγώ;

Thanks alote
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Ολες οι σαβεττες κοβουν καλα,οσο τα ξυραφακια που φορανε.
Ε τοτε δεν ειναι μονο η λαβη - αλλα και τα κατα πολυ ανωτερα ξυραφακια των Artist Club SS.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4711
Εγγραφή: 14 Σεπ 2012, 20:30
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 5732 times
Been thanked: 6979 times
Ηλικία: 49

Η ανωτερότητα των λεπιδων που φοράει η feather ac σε σχέση με των κοινών των DE αποδεικνύεται από την απίστευτη διάρκεια τους που μπορεί να ξεπέρασε τα 20 ξυρισματα.
Όπως έχω ξαναπεί με την feather κάνω πιο βαθύ ξύρισμα σε σχέση με την R41 και σίγουρα με λιγότερους ερεθισμούς. Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλες σαβετες, αλλά η όλη αίσθηση είναι πολύ κοντά στα straight.
Χάρης
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 12 Μάι 2014, 18:45
9
Τοποθεσία: Θρακομακεδόνες
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Δυστυχώς έχω πολύ δύσκολα γένεια πολύ σκληρά (στην ίδια φύτρα βγαίνουν δύο ή τρείς τρίχες) και με φορά "όσα παίρνει ο άνεμος" :(

Έχω δοκιμάσει αρκετά ξυραφάκια με πολλές μηχανές και πολλά σαπούνια και preshave, ένα πρόβλημα που είχα πάντα ήταν ότι έπρεπε να περιμένω αρκετό χρόνο και να περνάω συνήθως το σαπούνι στο πρόσωπο τρείς φορές για να μαλακώσουν τα γένεια μου.
Ανάλογα τον συνδιασμό προιόντων harware software το ξύρισμα ήταν απολαυστικό (δεν πόναγα όταν έκοβα τα γένεια) εώς χάλια τράβηγμα και πόνος . :cry
Πάντα όμως χρειαζόταν αρκετός χρόνος για να μαλακώσουν τα γένεια μου και να ξεκινήσω το ξύρισμα.
Ούτε η slant the ΙΚΟΝ δεν έλυσε τελείως το πρόβλημα.
Μιλώ πάντα για το πρώτο πέρασμα, στα επόμενα κανένα πρόβλημα.

Πριν από λίγο καιρό απέκτησα και εγώ το "εργαλείο" αυτό.
Δοκιμάστηκε με proguard και τα μαύρα τα pro .

Με αυτή τη σαβετα δεν έχω νιώσει κανένα τράβηγμα και πόνο ούτε περιμένω να μαλακώσουν τα γένεια όπως πρίν, βάζω preshave απλώνω το σαπούνι αφήνω max ένα λεπτό και ξεκινάω τα γένεια κόβονται "βούτυρο" και χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.
Φυσικά ακόμα είναι νέος στο άθλημα αλλά μαθαίνω πάντα με προσοχή και με σεβασμό σε ένα εργαλείο με τόσο κοφτερά ξυράφια.
Feather ξυραφάκια είχα δοκιμάσει αλλά δεν μου έκαναν :dash
Νομίζω πως μάλλον μου ταιριάζουν τέτοιου είδους εργαλεία ξυρίσματος ή σε de επιθετικές με μεγάλο κενό και όχι mild.
Η feather πάντως είναι κορυφή για μένα.
Οι mild μου κάνουν πολύ καλό καθάρισμα στο τέλος.
Ψάχνω ακόμα να βρώ τον τρόπο που με βολεύει να την πιάνω αλλά αρκετές φορές την κρατώ σαν να είναι η non folding .
Με βλέπω να αγοράζω και αυτή στο τέλος. :megagrin
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2011, 11:57
12
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times
Ηλικία: 66

Μετά από τέσσερα χρόνια και γυρω στα 800 ξυρισματα μ αυτην, επειδη της έκανα απιστία και αγόρασα τώρα και μια DX να δοκιμάσω, νομιζω ότι αυτής της εξαιρετικής σαβέτας, της αξιζει ένα νέο review εκτός των αρχικών.
Δεν έχει αλλάξει η γνωμη μου σε τιποτα απο την αρχική μου εντύπωση.
Η λαβη της εξακολουθει να μη με τρελαινει σαν εργονομία αλλα την συνηθησα πολύ πολύ γρηγορα δεν με προβληματισε και δεν υπήρξε ούτε υπαρχει καθολου στο μυαλό μου. (εκτος από τωρα τελευταια που έψαχνα δικαιολογίες για να δώσω υπερδιπλάσια χρήματα για την DX)
Την θηκη της παρ ότι ο σχεδιαστης αλλά και αυτοι που την ενέκριναν να βγει στην παραγωγή πρέπει να ειχαν πιεί πολλά κιλα σάκε ή εν πασει περιπτωσει ότι άλλο μπορεί να φυτρωνει στην Ιαπωνία, με τον καιρό την συνηθίζεις, για να μην πώ ότι αρχιζει να σ αρεσει και αναρωτιέσαι τι έπαθες...(εγώ όμως την άλλαξα με μία εβένινη απ την αρχή)
Η ποιότητα του υλικου της θήκης όμως ειναι άριστη αφου ειναι φτιαγμενη να αντεχει αποστειρωσεις σε κλίβανο στους 135 βαθμους Κελσίου. Οσα ξυραφια εχω δει για νοσοκομειακή χρηση ώστε να μπάινουν σε κλίβανο, έχουν ατσαλινη θήκη που τα κανει άσχημα ζυγισμένα. (εδώ βέβαια όταν έκανα εγχειρηση χολής, με ξυρισαν με bic που μπουκωνε συνέχεια και έκαναν μια ώρα να τελειώσουν) Απ την άλλη θα μου πεiτε ότι καλύτερα με bic κι ας μπουκώνει για να μπορεις να τον αγριοκοιτας αυτον που προσπαθει να σε ξυρισει εκεί κατω, παρά με φαλτσετα που θα βγαζεις το σκασμό και θα του κανεις όλα τα χατήρια!
Το ξυρισμα με ξυραφι Feather Artist club professional SUPER! (θεωρώντας ότι η προετοιμασια ειναι καλή, με ζεστη πετσετα αρχικα και αφρο από ένα πολύ καλό σαπούνι) πάντα άμεσο, άνετο, γρήγορο, γλυκό και απροβλημάτιστο χωρις ίχνος ερεθισμου ή κοψίματος. (και κόντρα)
Η αντοχή τους εξαιρετικα μεγαλη! Εγω έβγαζα καμμια τριανταρια ξυρισματα, αλλα δεδομενου ότι θρεφω γενειάδα και ξυριζω μονο το λαιμό και μερος απ τα μαγουλα, θεωρώ για πλήρες ξυρισμα αντεχουν τουλάχιστον 12 με 15 φορες.
Παντα το ξυραφάκι εμενε μεσα στο ξυραφι χωρις να το ανοιγω να το σκουπίσω και χωρις ποτε να δω ίχνος σκουριας (οπότε υποθετω ότι όσοι ανέφεραν ότι ειδαν ιχνη σκουριας τις έκανε το προστατευτικο που έχουν οι guard )
Η αισθηση κατα το ξύρισμα προς την κατευθυνση των τριχών(με αυτη τη λεπίδα) μοιάζει απολύτως με ένα κλασικό ξυραφι με διαμόρφωση 1/4. (το φουσκωμα που εχει στα χειλη ακουμπαει ελαφρα στο δερμα αλλα σχεδόν δεν το νοιώθεις.
Στη κόντρα υπαρχει διαφορα.
Λογω ότι το ξυραφι εχει αυτο το φουσκωμα στα χειλη, όταν μειώνεις την γωνια για να κάνεις κόντρα, νοιώθεις κυριως τα χειλη να ακουμπανε στο δέρμα, αλλα περιέργως αν κινήσεις το ξυραφι ή λεπίδα θα ξυρισει καλά χωρις να χρειάζεται να το πιεσεις στο δέρμα.
Παντως μετα από λιγο καιρο το συνήθίζεις, το θεωρεις φυσιολογικο και δεν το σκεπτεσαι ή δεν σε ξενίζει καν.
Ομως η σαγρε επιφανεια του ατσαλιού κανει το ξυραφι να γλυστραει και να μην κολλάει ποτέ στο δέρμα.
Πιστεύω ότι το ξυραφι εχει φτιαχτει για τις SUPER. Δοκιμασα τις απλές Pro που εξέχουν λιγότερο και δεν με ικανοποίησαν. Για να πετυχω τη σωστη γωνια (είτε κανονικα είτε κόντρα) έπρεπε να το πιέζω στο δέρμα ή να αυξήσω σε μη αποδεκτη τη γωνια για τα γουστα μου.
Στην τιμη που έχει τωρα στο ebay, γυρω στα 60 ευρώ με τα ταχυδρομικά, θεωρώ ότι είναι ΑΡΙΣΤΟ εργαλείο και δεν έχει αντίπαλο στις σαβέτες.
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4711
Εγγραφή: 14 Σεπ 2012, 20:30
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 5732 times
Been thanked: 6979 times
Ηλικία: 49

Δύσκολα θα μπορούσε κάνεις να τα περιγράψει καλύτερα Γιάννη!
Να προσθέσω ότι με τις professional που χρησιμοποιώ άνετα βγάζω 25 ξυρισματα σε όλο το πρόσωπο (θεωρώ μάλιστα ότι έχω αρκετά σκληρά γένια).
Χάρης
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2011, 11:57
12
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times
Ηλικία: 66

Λογικό μου φαίνεται Χάρη!
Αν θυμαμαι καλά το Pro εχει 23 μοίρες ενω το Super που προορίζεται για σκληρά γένια και επομένως είναι πιό κοφτερό, έχει 19 μοίρες! Οσο πιο μεγαλη η γωνια τοσο δυσκολότερα ξεακονίζεται (αν φυσικα το μεταλλο είναι ιδιο)
Καποτε που ειχα μετρησει τα ξυραφια μου (εχω καμμια εκατοστη από δαύτα) ειχα βρει ότι ήταν από 16 μοιρες- αυτά που έλεγαν ότι ειναι για σκληρά γένεια - μεχρι 18. Με τα περισσότερα γύρω στις 17 αν θυμαμαι καλά.

Παντως δοκίμασα ξυρίσματα στο SS με το SUPER, έχοντάς το να εξέχει επιπλέον 3 χιλιοστά (ακριβως μεχρι εκει που αρχιζουν οι τρυπες) και τα ξυρίσματα ήταν εξαιρετικα και ακριβως με την αισθηση ενος κλασικου ξυραφιού! (Κατα την γνωμη μου ήταν και πιο άνετα γιατι διαλεγα πλεον με άνεση τις γωνιες και κυριως στην κόντρα που για μενα το ss μειονεκτεί σε αίσθηση)
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4142
Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times
Ηλικία: 47

Ωραία Γιάννη! Εμένα μου φαίνεται γενικά σχετικά εύκολη σαβέτα αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τις Pro λεπίδες.

Τι διαφορά έχει η DX από την SS;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2011, 11:57
12
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times
Ηλικία: 66

Ενα ξύρισμα εχω κανει μονο με την DX.
Να κανω μερικα και θα γραψω την γνώμη μου αναλυτικά.

Σαφως και ειναι «εύκολη» η SS απο τις κοινες σαβέτες (που έτσι κι αλλιώς δεν συμπαθω καθόλου, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) Εχει πολύ καλό ζυγισμα και βάρος σαν πραγματικό ξυραφι και οι λεπιδες εκτός του ότι ειναι πιο μεγαλες, εχουν καμπύλη στις ακμες και επομενως δεν υπαρχει περιπτωση να χαραχτεις απ τις γωνιες οπως μπορει ευκολα να συμβει στις σαβέτες που πέρνουν μισο ξυραφακι και δεν προστατευουν με καποιον τροπο τις ακμες που ειναι μυτερες!
Δεν χρειάζεται να προσέχεις τις ακμες! Ξυριζεσαι με άνεση!
Ποιες λεπίδες χρησιμοποιείς;
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4142
Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times
Ηλικία: 47

Στην αρχή έβαλα τις Guard, με τις οποίες κοβόμουν κιόλας. Τώρα έχω περάσει στις Professional και σε λίγο λέω να βάλω και τις Super.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Shavette - Το μαχαίρι με τα ανταλλακτικά ξυραφάκια”