Επετειακό πινέλο κοινότητας - 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 10546
Εγγραφή: 15 Δεκ 2011, 20:57
12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 26271 times
Been thanked: 25719 times

Πρώτη χρήση του πινέλου από εμένα σήμερα. Δεν θα πρωτοτυπήσω, τα πρώτα συμπεράσματα λίγο πολύ ταιριάζουν με αυτά που ειπώθηκαν από τους υπολοίπους. Ναι μυρίζει αρκετά έντονα και θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη, όταν το πρωτομύρισα (πρωτού πάρει το πρώτο του μπάνιο) μου θύμισε πάρα πολύ πινέλα Omega. Μακάρι να έχουν και την ίδια συμπεριφορά, γιατί όταν στρώσουν οι τρίχες γίνονται απαλές σαν χάδι (σε σημείο ευθέως συγκρίσιμο με την Semogue για μένα).

Στο ξυριστικό μέρος, πράγματι διαπίστωσα και εγώ ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τσιμπάει αρκετά, παρότι δεν με ενοχλούν γενικότερα τα τσιμπήματα και θέλω δυνατό backbone, εδώ ήμασταν σε επίπεδα pure badger (στην ένταση του τσιμπήματος). Θεωρώ όμως ότι είναι πολύ αρχή ακόμη και θα στρώσει. Η λαβή του είναι καταπληκτική, τόσο εμφανισιακά όσο και στο χέρι. Ο θύσανος στα 55mm, είναι ιδανικός για μένα. Δυνατό backbone, σάρωσε εύκολα το σαπούνι και δημιουργήθηκε πανεύκολα ένας ποιοτικός αφρός.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα και για πολλοστή φορά ένα μπράβο στον Ιάσονα αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν. Πρακτικά θέλει δουλειά ακόμη για να αποδόσει και να το κρίνω και πιστεύω ότι πολύ σύντομα (με τις συνεχείς χρήσεις που σκοπεύω να του κάνω) θα έρθει στα επιθυμητά επίπεδα.
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2119
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
13
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Πρώτη δοκιμή χθες το βράδυ, μετα απο 7-8 palm test. Βλεπω τον βρεγμενο θυσσανο διπλα στο κομψοτέχνημα SOC2B και πραγματικα χαμογελώ. Ειναι ακριβως οπως το περιεγραψε ο Στέφανος, σαν τσουρομαδημενο βρεγμενο γατί :hystericalbs1
Βέβαια ειναι αδικη η συγκριση γιατί ειναι και εντελως αλλη η τιμή.
Για να ξεβρωμισει πάντως φαντάζομαι οτι θα τα καταφέρει καπου στην 20η φορά.
Η απόδοση του μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Το 55αρι loft ιδανικό το backbone ικανοποιητικά καλό αλλά γενικά ο χαρακτήρας του πινέλου είναι αποκλειστικά για κινησεις πινέλου.
Άρης
jumba

Καλημέρα.Θα ήθελα να πω την γνώμη μου για το πινέλο,'οπως ξέρω εγω ελεύθερα χωρις περιστροφές,μια που έχω κανει 6-8 ξυρίσματα και το έχω παρει εδω και καιρό,...Αν παλι υπάρχει πρόνλημα ,,ok ,σταματώ εδώ!
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 10546
Εγγραφή: 15 Δεκ 2011, 20:57
12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 26271 times
Been thanked: 25719 times

Οκ, για πες...
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5381
Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Has thanked: 4470 times
Been thanked: 5443 times

Πάντως παιδιά σας υπογράφω οτι μετά απο αυτά που του έκανα ολες αυτές τις μέρες και ειδικά σήμερα το πρωί , αν δεν έφτιαξε δεν θα φτιάξει στον αιώνα τον άπαντα......Πάντως αν δεν φτιάξει δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να μπεί στην βιτρίνα και να το βλέπω ούτε να το χρησιμοποιώ μόνο με κινήσεις βαψίματος . Τότε το backup plan θα είναι μονόδρομος.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
jumba

Πάμε λοιπον..Εμφανισιακα ..θα το έλεγα πολύ όμορφο με πολύ καλό συνδυασμό χρωμάτων με" μαρμάρινο" look!
Η λαβή του εργονομική , με ικανοποιητικό μήκος και με πολύ καλό πιάσιμο με τα ακροδακτυλα,επισης έχει πολύ καλό 'stop' να μη σου γλιστρήσει.
ο Θύσανος τώρα είναι ανάλογα τα γούστα του καθενός , πως έχει μάθει ή πως βολεύεται κάποιος να ξυρίζεται.
Προσωπικά για ΄μενα: είναι ο σκληρότερος θύσανος που εχω,διατηρει αυτήν την σκληρότητα σχεδόν σε όλο το μήκος του. Δεν κρατάει ' νερό μέσα του και γιαυτο το πινέλο στεγνώνει γρήγορα στο τέλος του ξυρίσματος.
Είναι νομίζω ιδανικός για σκληρά σαπούνια ,αλλα "κρατάει την σαπουνάδα στο άκρο του και την βγάζει πολύ γρήγορα εξω.Δεν "δουλεύει " μέσα του το σαπούνι και είναι ακατάλληλος για να κάνεις σαπουνάδα στο πρόσωπο είναι νομίζω μόνο για άπλωμα του σαπουνιού και αυτό με ήρεμες κινήσεις κυρίως με την Άκρη του θυσάνου.
Η συμπεριφορά του με κάνει να πιστεύω ,οτι το άλογο είναι συγκεντρωμένο στο κέντρο του και όχι μοιρασμένο.
Συμπερασματικά θεωρώ οτι χρειάζεται αυτό το πινέλο ιδιαίτερα "αφριζοντα' σαπουνια,ηρεμες κινήσεις και προσοχη.Αν ήταν fishing rod θα το χαρακτήριζα long casting με 'δραση' κορυφης,ενάντιθεση με ένα semogue 1438 ας πούμε σαν ένα match rod 'παραβολικο' για τους ασχολούμενους με το 'αθλημα'.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6359
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
15
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 652 times
Επικοινωνία:

Πάντως παραξενεύομαι με αυτά που διαβάζω. Εκτός από τις σκληρές άκρες (που για κάποιους όπως εγώ μπορεί να αποτελούν πρόβλημα, αλλά για πολλούς όχι, και σαφώς μαλακώνουν λίγο στην πορεία) κατά τα άλλα βρήκα το πινέλο άριστο. Έχω τρομερά ευαίσθητο πρόσωπο και δεν είχα ούτε ερεθισμούς ούτε δυσκολία σε αφρισμό, και διοχέτευση νερού. Έκανα ένα τρομερό ξύρισμα με Tabac εφάμιλλο με το Ομεγα 48. Βέβαια κάνω πάντα δέκα λεπτά προθέρμανση σε όλα τα πινέλα μου. Πίστευα ότι οι μόνοι που θα έχουν πρόβλημα είναι όσοι δεν τους αρέσει το δυνατό backbone, (προσωπικά το λάτρεψα) όπου αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Δεν ξέρω,δεν είμαι και απο τους πιο έμπειρους..
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2142
Εγγραφή: 12 Οκτ 2012, 00:26
11
Has thanked: 2456 times
Been thanked: 4520 times
Ηλικία: 47

Πέρα από τις αισθησίες στο δέρμα του καθενός και τον τρόπο δημιουργίας αφρού, αναρωτιέμαι πως ακριβώς κάνουν κάποιοι face lathering ή απλώνουν τον αφρό από το μπωλ:
Μήπως -λέω- μήπως βάζετε παααραααα πολύ δύναμη?

Γιατί και βελούδο να τρίψει κανείς με δύναμη στο πρόσωπό, θα έχει ερεθισμούς...

(Η παρατήρησή μου προέκυψε και από κάποιες φωτό στο φόρουμ, από ανώμαλα ανοιγμένα -τσουρουμαδημένα- πινέλα χοίρου και μπερδεμένα μέχρι θανάτου πινέλα αλόγου. Κανένα από τα πινέλα μου παρά την χρήση δεν μοιάζει έτσι. Και τα τρίβω αρκετά στεγνώνοντας τα σε πετσέτα...)
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5381
Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Has thanked: 4470 times
Been thanked: 5443 times

Δύο φωτογραφίες του πινέλου μετά τα όσα τράβηξε τα οποία δεν ήταν και λίγα........... Σε λίγο έχει και ξύρισμα , για να δούμε πως θα τα πάει......

Εικόνα

Εικόνα
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4711
Εγγραφή: 14 Σεπ 2012, 20:30
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 5732 times
Been thanked: 6979 times
Ηλικία: 49

Άνοιξε λίγο. Τι ακριβώς έκανες;
Χάρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”