Πινέλο και τσιμπίματα

SpyrosP
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 2 times

Καλησπέρα,

Στους 2 μήνες που ξεκίνησα το παραδοσιακό ξύρισμα έχω ένα πρόβλημα όσον αφορά κάτι τσιμπίματα που προκαλούντε κατά την διάρκεια απλώματος του αφρού(περισσότερο στο 2ο & 3ο πέρασμα) από το πινέλο. Γενικά έχω ευαίσθητο δέρμα και ακόμα περισσότερο αυτό τον καιρό λόγω μιας θεραπείας που κάνω. Ισχύει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμώτερο να χρησιμοποιούμε silvertip πινέλα?
Έχω βάλει στο μάτι αυτό
Γνώμες?
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ναι ειναι γεγονος οτι σε ευαισθητη επιδερμιδα ενα silvertip ειναι η καλυτερη επιλογη. Το πινελο που εχεις ειναι pure badger και ειναι φυσιολογικο να τσιμπαει γιατι οι τριχες ειναι κουρεμενες! Πριν καταληξεις σε καποιο πινελο που θα παρεις απο το ιντερνετ, θα προτεινα να δεις ποια καταστηματα προτεινουν τα παιδια για να πας νας δεις πρωτα τα μεγεθη και το βαρος εκει. Εαν δεν σε αρεσει κατι απο χρηματοοικονομικη αποψη ή μοντελο, εχεις την εναλλακτικη του διαδικτυου. Αλλα τουλαχιστον εχεις μια χειροπιαστη ιδεα για το τι θες. Αν και θα προτεινα την εναλλακτικη της ενισχυσης της τοπικης οικονομιας... (αλλα αυτο ειναι η προσωπικη μου αποψη και σιγουρα δεν ειναι νουθεσια).

Κατα τ'αλλα, το πινελο που διαλεξες ειναι ομορφο.

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Αν σε τσιμπάει το Pure τότε πρέπει να πας σε silvertip οπωσδήποτε και μάλιστα όσο πιο καλό αντέχει η τσέπη σου. Το KENT είναι πολύ καλή επιλογή. Και βέβαια μακριά από αγριόχοιρους.

Τώρα, έχε υπόψιν σου τρείς βασικές τακτικές για να μην τσιμπάνε τα πινέλα.

1. πολύ καλό μούλιασμα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά πιν το ξυρισμα.
2. δεν πιέζουμε το πινέλο στο πρόσωπο
3. εκτός του πρώτου περάσματος όλα τα υπόλοιπα δεν θέλουν πολύ μασάζ. Ένα απλό στρώμα αφρού είναι αρκετό.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Το Muhle αυτο δεν με τσιμπαει παντως
Εχω Pure και Black Badger αλλων εταιριων πολυ πιο σκληρα στην ακρη
Εαν θελεις κατι απλο και φθηνο εχει στον Hondos Ασβου με 12-15 ευρω και ειναι σπεσιαλ!
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
17
Has thanked: 12338 times
Been thanked: 12775 times
Επικοινωνία:

Αν λες το γνωστό pure badger που έχουν Δορυφέρων θα διαφωνήσω! (με σήμα το χελωνάκι)
Εγώ το έχω και το χρησιμοποιώ σχεδόν σε κάθε μου ξύρισμα, έχω να πω πως είναι ο μετρ του τσιμπήματος!
Κάτι που εμένα προσωπικά, μου αρέσει αφάνταστα!
-Γιε μου που πας;
-Μάνα θα πάω στα καράβια.
SpyrosP
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 2 times

Μπα φίλε εγώ δεν τα αντέχω με τίποτα τα τσιμπίματα.
Γενικά το μουλιάζω το πινέλο σε ζεστό νερό και στο άπλωμα δεν το πιέζω ούτε ξανακάνω μασάζ μετά αλλά όπως και να έχει με ενοχλεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησα το παραδοσιακό ξύρισμα στην καλύτερη στιγμή της ζωής μου από άποψη κατάστασης δέρματος μιας και κάνω θεραπεία με ισοτοτρενοίνη και λόγω της ξηρασίας και ευαισθησίας του δέρματος που προκαλεί δεν έχω αντικειμενική εικόνα για το αν θα με ενοχλούσε υπό άλλες συνθήκες. Θα δω κάποια μαγαζιά μέσα στην εβδομάδα όπως είπε ο Στέφανος γιατί δεν έχει και άδικο αν βρω κάτι εδώ σε καλή τιμή ούτε να περιμένω μεταφορικές ούτε τπτ. Τσέκαρα το thread που λέτε για τα μαγαζιά άλλα ξέρετε σε Αθήνα που θα έχω μεγάλες πιθανότητες να βρω ποικιλία σε silvertip?
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1365 times
Been thanked: 4915 times

Από όσα μαγαζιά έχω επισκεφθεί, την μεγαλύτερη ποικιλία σε πινέλα (κυρίως HJM) την είδα στην Solingen, στην Μεσογείων.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Το πιο μαλακο που περασε απο τα χερια μου ειναι της Vulfix Naylon
Για ξεσκονοπανο ειναι οτι πρεπει,για αφρο της προκοπης δεν μου βγηκε.

:bigsmilie

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Apostolos έγραψε: 1. πολύ καλό μούλιασμα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά πιν το ξυρισμα.
Σαν πολλα δεν ειναι 10 λεπτα μουλιασμα;

Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Έχω δοκιμάσει και περισσότερο και λιγότερο, και νομίζω αυτός είναι καλός χρόνος για εμένα. Δεν σημαίνει όμως ότι με λιγότερο δεν κάνεις δουλειά σου.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”